De 5 beste Android-apps in Google Play van week 1 – 2018

Wouter Nijsen
7 januari 2018, 19:49
5 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 1 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 1

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de toffe HQ-app, de applicatie van Wie is de Mol en het nieuwe Kies ik Gezond?. Lees gauw verder!

1. HQ

HQ is een bijzonder concept. Elke dag staat er op vaste tijden een quizmaster klaar om live met jou en een flinke stapel andere deelnemers een spel te spelen. Je krijgt twaalf multiple choice-vragen. Deze vragen starten makkelijk, maar worden steeds moeilijker. Heb je een vraag fout? Dan lig je er direct uit. Weet je alle twaalf de vragen goed te beantwoorden? Dan wordt de prijzenpot onder jou en de overige winnaars verdeeld.

De game startte met een prijzenpot van 1000 dollar per potje, maar inmiddels geeft de app al 2000 dollar per keer weg. Soms gaat de volledige pot naar één speler en andere keren wordt het onder tientallen winnaars verdeeld. Uitbetalen gaat via PayPal. Elke werkdag is er om 9 uur ‘s avonds en 3 uur ‘s nachts een quiz. In het weekend helaas alleen om 3 uur ‘s nachts. Dit komt doordat de focus van de app in Amerika ligt. Helaas komen er daardoor ook regelmatig vragen langs met een Amerikaanse focus, zoals over Amerikaanse sportteams.

Download HQ in Google Play (gratis)

2. OnePlus Switch

oneplus switch

OnePlus publiceert een nieuwe app in de Play Store. Met OnePlus Switch zet je data van een oud toestel over naar een nieuw OnePlus-toestel. De app werkt op elke Android-smartphone waar Android 5.0 (Lollipop) of hoger op draait. Het toestel waar je de data naar verstuurt moet wel van OnePlus zijn. Met de app zet je jouw contacten, berichten, telefoongeschiedenis, agenda, foto’s, video’s, audio en apps over. App-data is bij deze overzetting helaas niet inbegrepen. Afgezien van dat is het dus een vrij complete overzetting.

OnePlus stelt wel dat dit nog om een bètaversie van de app gaat. Dat staat niet duidelijk aangegeven in de Play Store. Het bedrijf zegt dat er nog wat bugs gladgestreken moeten worden en hoopt dat mensen de app gebruiken om achter deze bugs te komen. Half januari lanceert OnePlus de stabiele versie van de app. Tot dan gebruik je OnePlus Switch dus op eigen risico. Gelukkig zijn er ook genoeg alternatieven verkrijgbaar om je data over te zetten.

Download OnePlus Switch in Google Play (gratis)

3. Wie is de Mol? 2018

Wie is de Mol? 2018 ging gisteravond van start, met een groep nieuwe kandidaten en een nieuwe mol. De Android-app is tevens geüpdatet, zodat je ook vanuit thuis mee kunt spelen. De app is weinig veranderd vergeleken met vorig jaar, behalve dat alle nieuwe kandidaten erin verwerkt zijn. Toch is de app een leuke manier om de serie mee te beleven, door de strijd aan te gaan met je vrienden.

Het idee van de app is dat je elke week, voordat de nieuwe aflevering begint, punten uitdeelt aan de kandidaten die je verdenkt als de mol. Gaat die kandidaat in de volgende aflevering naar huis, dan ben je de punten die je ingezet hebt kwijt. Dit betekent dat je de week erna minder punten in kunt zetten. Alle punten die je hebt ingezet op kandidaten die nog in het spel zitten, worden verdubbeld. Dus je moet goed in de gaten houden wie je verdenkt en wie totaal niet.

Download Wie is de Mol? in Google Play (gratis)

4. Survivor Royale

PlayerUnknown’s Battlegrounds was de grootste gamehit van 2017. De game brak op de pc het ene na het andere record als het gaat om aantallen spelers. Inmiddels is de game ook voor spelcomputer Xbox One verkrijgbaar en er komt een Android-versie aan. Helaas is die Android-game alleen voor de Chinese markt bedoeld. Gelukkig staan er meerdere goede alternatieven in de Play Store.

Survival Royale lijkt erg op PlayerUnknown’s Battlegrounds en doet nauwelijks af aan zijn inspiratiebron. Alles zit er in. En hoewel de interface vol staat met kleine knopjes, blijft de game goed speelbaar. Dat is een behoorlijke prestatie. Dat komt ook omdat het mogelijk is om de besturing tot in de kleinste details naar eigen wensen aan te passen. Ook is de kwaliteit van de graphics te verminderen als je toestel het niet trekt.

Download Survivor Royale in Google Play (gratis)

5. Kies Ik Gezond?

Aan het begin van het nieuwe jaar willen veel mensen gezonder eten, iets wat het ministerie van Volksgezondheid graag aanmoedigt. Het lezen van etiketten in de supermarkt is vaak te onhandig of kost teveel moeite, zeker als je op zoek gaat naar specifieke voedingswaarden. Daarom is de Kies Ik Gezond?-app heel toegankelijk: je hebt de keuze uit een productscanner, die de camera van je Android benut om de streepjescode te registreren, of een zoekfunctie waarmee je door het volledige aanbod bladert.

Zodra je de app opstart, stel je in twee stappen een profiel samen. Hierin geef je aan op welke voedingswaarden je in het bijzonder wilt letten. Zo geef je precies aan wat jij belangrijk vindt: info over eiwitten, suikers, vetten of zout bijvoorbeeld. Vervolgens geef je aan bij welke supermarkt je boodschappen doet. Met deze info weet de applicatie precies welke huismerken er getoond moeten worden.

Download Kies Ik Gezond? in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu