De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 1 – 2019

Wouter Nijsen
6 januari 2019, 16:11
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 1 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Ook in de eerste week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. AH Voetbal

ah voetbal

Bij elke 10 euro aan boodschappen krijg je de komende weken bij Albert Heijn vier voetbalplaatjes cadeau. Het gaat in totaal om 292 voetbalplaatjes, met spelers, coaches, teamfoto’s en individuele clublogo’s van de 18 Eredivisie-clubs. Nu kun je de voetbalplaatjes verzamelen in een los verzamelalbum, verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Maar het is handiger om ze op je smartphone te bewaren. Hiervoor gebruik je de AH Voetbal-app, waar je plaatjes direct met de camera van je smartphone inscant.

In de AH Voetbal-app vind je daarnaast informatie en statistieken bij de voetbalplaatjes. Naarmate je meer afbeeldingen van de Eredivisie-clubs verzamelt, krijg je exclusieve video’s en foto’s als extra beloning. Het is tevens mogelijk om je eigen voetbalplaatje te maken, waarbij je jezelf in het shirt van je favoriete Eredivisie-club hijst en een rugnummer kiest.

Download de AH Voetbal-app in de Play Store (gratis)

2. Wie is de Mol?

Wie is de Mol? 2019 is gisteren (5 januari) begonnen, met een groep nieuwe kandidaten en een nieuwe mol. De Android-app is tevens geüpdatet, zodat je ook vanuit thuis mee kunt spelen. De app is weinig veranderd vergeleken met vorig jaar, behalve dat alle nieuwe kandidaten erin verwerkt zijn. Toch is de app een leuke manier om de serie mee te beleven, door de strijd aan te gaan met je vrienden.

Het idee van de app is dat je elke week, voordat de nieuwe aflevering begint, punten uitdeelt aan de kandidaten die je verdenkt als de mol. Gaat die kandidaat in de volgende aflevering naar huis, dan ben je de punten die je ingezet hebt kwijt. Dit betekent dat je de week erna minder punten in kunt zetten. Alle punten die je hebt ingezet op kandidaten die nog in het spel zitten, worden verdubbeld. Houd daarom goed in de gaten wie je verdenkt en wie totaal niet.

Download Wie is de Mol? in de Play Store (gratis)

3. Stappenteller

Wil je in het nieuwe jaar meer bewegen en gezonder leven? Dan is het een goed idee om je stappen te gaan bijhouden. De Stappenteller-app presenteert je aantal stappen op een unieke manier. Geen simpel getal of een grafiekje, maar een bol die zich opvult met vloeistof. Op het hoofdscherm zie je ook direct de afstand, het aantal calorieën en de tijd die je hebt gelopen. Ook worden je stappen in een grafiek gezet, waarbij de app vertelt wat je dagelijkse gemiddelde is.

Leuk is dat deze app badges heeft om te verdienen. Dit motiveert je wellicht om net die extra stappen te zetten, omdat je die ene badge met bijvoorbeeld 15000 stappen op een dag wil verdienen. Je aantal stappen zijn ook als widget op je scherm te plaatsen, zodat je de app niet eens hoeft te openen.

Download Stappenteller in de Play Store (gratis)

4. IkPas

ikpas

Het initiatief voor IkPas is gebaseerd op het Britse fenomeen Dry January. Daar ging in 2013 de eerste Dry January-campagne van start, waarna het steeds groter werd en overwaaide naar Nederland. Ook in ons kikkerlandje laten steeds meer mensen in het nieuwe jaar een maand lang de alcohol staan, en daarbij is de IkPas-app een handig steuntje in de rug. Op het hoofdscherm zie je de belangrijkste informatie: hoeveel dagen je al voltooid hebt.

Daarnaast kun je verschillende badges winnen om je te motiveren, zoals een badge voor het overleven van de nieuwjaarsborrel, een avondje in de kantine of dat je al 25 euro hebt bespaard. Om te zien hoeveel je bespaart gedurende de IkPas-periode, geef je aan hoeveel je per week drinkt. Ook stel je in wat je wil doen met het bespaarde geld, zoals uit eten of iets nieuws aanschaffen. Vervolgens zie je per dag hoeveel je al hebt bespaard van het totaalbedrag dat je gedurende de 30 dagen niet aan alcohol uitgeeft.

Download IkPas in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's