De 7 beste Android-apps in Google Play van week 10 – 2016

Wouter Nijsen
13 maart 2016, 17:00
4 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 10 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de documenten-app Docady en de toffe nieuwe game DIRAC.

De beste Android-apps van week 10

1. Waze

waze-icon

Waze is van een forse make-over voorzien. Het design lijkt nu meer over dat van de iOS-app. Ook wordt in Waze 4.0 met behulp van nieuwe icoontjes nog duidelijker wat de situatie op de weg is en heb je minder klikken nodig om te beginnen met navigeren. De verbeteringen voor Waze zijn vooral gefocust op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, snelheid en vormgeving.

Verder kun je nu bijvoorbeeld je aankomsttijd doorgeven met behulp van één klik. In de vorige versie van Waze diende je hiervoor nog meerdere stappen te ondernemen. Daardoor wordt de app ook een stuk veiliger en kun je je aandacht beter bij het verkeer houden. Ook zou de nieuwe versie van Waze fors minder vragen van je accu.

Download Waze in Google Play (gratis)

2. Docady

docady

Docady is een nieuwe app  waarmee je je documenten kunt beheren en bewerken. Wanneer je de applicatie opstart en een account aanmaakt, kom je terecht in het hoofdmenu om diensten te koppelen. Op het moment van schrijven worden Dropbox, Gmail en Google Drive ondersteund, al moeten Evernote, Outlook en Yahoo hier later nog bij komen.

Zodra je een dienst aan Docady hebt gekoppeld, zoekt de app automatisch naar belangrijke bestanden om te verzamelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een digitale versie van je identiteitskaart, rijbewijs of een toegangsbewijs voor een evenement. De app scant de documenten en geeft je een reminder als je binnenkort vervallen.

Download Docady in Google Play (gratis)

3. Facebook Messenger

facebook-messenger-2

Met de update krijgt Facebook Messenger eindelijk Material Design. Door de blauwe balk bovenin oogt de app wat overzichtelijker dan voorheen. In de balk vind je dezelfde knoppen als eerst, die je gebruikt om naar contacten te zoeken en de instellingen te openen. Nieuw is de ronde actieknop rechtsonder, waarmee je snel een nieuw gesprek start of iemand belt.

Wat functionaliteit betreft is er niets aan Facebook Messenger veranderd. Je krijgt nog steeds een overzicht van je gesprekken en kunt naast tekst ook foto`s, emoji en andere zaken met anderen delen. Wel werd het vorige maand mogelijk om met meerdere accounts in te loggen.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

4. Nest

nest icon

Google heeft twee nieuwe functies toegevoegd aan de app van Nest, namelijk Family Accounts en Home/Away Assist. Met de functionaliteit Family Accounts is het voortaan mogelijk meerdere beheerders voor je Nest-apparaten in te stellen. Voortaan kunnen maximaal tien accounts worden toegevoegd aan het Nest-ecosysteem in de applicatie. De beheerder behoudt echter het recht over de belangrijkste functies.

Dankzij de Home/Away Assist weet de Nest-apparatuur voortaan of jij wel of niet thuis bent. Dit detecteert Nest onder meer door jouw gps-signaal te gebruiken, maar de app zet ook de sensoren van de apparaten en opgestelde algoritmes in. Bevind jij je 200 meter van je huis, dan wordt Auto Afwezig ingeschakeld.

Download Nest in Google Play (gratis)

5. TapDeck

TapDeck

De nieuwe versie van TapDeck tovert de wallpaper-app om tot een soort magazine, omdat bij elke achtergrond een stukje informatie wordt getoond. Zo heb je onder meer de optie om bij een wallpaper een bijhorende Wikipedia-pagina te openen. Dit kan als je bijvoorbeeld een bekende voetballer of acteur als achtergrond instelt. Hiervoor dien je van onder naar boven te swipen.

De app laat je uit wallpapers van 500 verschillende uitgevers kiezen, waaronder National Geographic, Time en 500px. De insteek is dat je altijd vlug van achtergrond kunt veranderen, wat je doet door simpelweg twee keer op het scherm te tikken. De applicatie stoort je niet met irritante notificaties, maar voorziet je op een natuurlijke manier van relevante informatie.

Download TapDeck in Google Play (gratis)

6. Better Days

better days icon

Bij het eerste gebruik wordt er kort uitgelegd wat de bedoeling van Better Days is. De app bestaat uit twee delen: matrasadvies en de slaapcoach. Allereerst de slaapcoach: dit onderdeel van de app houdt bij wat jouw slaapgedrag is, en de intelligente wekker maakt jou op het juiste moment wakker. De functie registreert wanneer je je `s nachts omdraait, hoelang het duurde voordat je in slaap viel et cetera.

Op basis van die gegevens wordt jouw slaapscore berekend. Auping geeft daarbij uitleg en tips hoe je jouw slaapgedrag kunt verbeteren. Ook kun je uitdagingen instellen, bijvoorbeeld om laat op de avond minder te eten of te drinken.

Download Better Days in Google Play (gratis)

7. DIRAC

dirac

DIRAC is een nieuwe game van de makers van Does not Commute. In het spel teken je lijntjes om moleculen aan elkaar te verbinden. Door dit zo snel mogelijk te doen, activeer je power-ups die je helpen om je score op te krikken. De moleculen zijn er wel in allerlei verschillende kleuren, waardoor het al gauw een soort puzzel wordt.

Om bekend te raken met de gameplay, kun je starten met een lage moeilijkheidsgraad en je zo werken aan je skills. De spelopzet blijft altijd hetzelfde, maar door de verslavende gameplay en de verschillende uitdagingen kun je heel wat uurtjes in DIRAC kwijt.

Download DIRAC in Google Play (2,13 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu