De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 10 – 2018

Rick van der Veer
11 maart 2018, 16:11
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 10 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 10

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week ga je aan de slag met De Sims Mobile, de slimme nieuwe features van Google Foto’s en de puzzlegame A Hollow Doorway.

1. De Sims Mobile

De Sims Mobile is grotendeels zoals je De Sims kent. Je laat je sims thuis voelen, relaties aangaan, hobbies uitoefenen en je stuurt ze naar hun werk. De game start met de verrassend uitgebreide creator, waarin je jouw eerste sim maakt. Vervolgens richt je wat kamers in en start je jouw eerste baantje.

De Sims Mobile is een leuke editie van De Sims voor je Android, maar je moet wel echt van dit freemiummodel houden. De valuta, energiemeters en objecten die je kunt kopen zijn constant aanwezig en de game is daar echt omheen gebouwd. Leuk is bovendien dat je sims relaties aan kunnen gaan met de karakters van je vrienden.

Download De Sims Mobile in Google Play (gratis)

2. Google Foto’s

google foto's

Google Lens is vanaf deze week beschikbaar voor alle Android-gebruikers. De slimme foto-assistent wordt geïntegreerd in Google Foto’s. Dankzij de update krijg je bij elke foto die je in de app bekijkt, een knop te zien waarmee je Lens opent en aanvullende informatie krijgt. Met behulp van kunstmatige intelligentie en objectherkenning levert Lens relevante info op basis van wat je ziet.

Zo kan Lens benoemen welke planten of dieren je ziet als je een foto maakt, en toont de app automatisch reviews van restaurants die in beeld staan op je camera. Ook kan Lens automatisch de gebruikersnaam en het wachtwoord van je wifi-verbinding invullen op je smartphone als je een foto van je router maakt. Lens is te vergelijken met de manier waarop Google Translate automatisch buitenlandse woorden vertaalt als je je camera erop richt.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

3. Skype

Op oudere toestellen Skype gebruiken gaat door een update een stuk soepeler. Specifiek werkt de nieuwe versie van de app beter op toestellen waar Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) tot Android 5.1 (Lollipop) op draait. De update zorgt ervoor dat de app minder ruimte op het toestel inneemt en ook minder van het werkgeheugen vraagt. Hierdoor moet de app voor betere snelheid en beeldkwaliteit zorgen op oudere toestellen. Tevens werkt de app beter met een slechte netwerkverbinding.

Skype blijft één van de populairste apps om te videobellen op Android. Wat de app vooral handig maakt, is dat je via Skype tussen allerlei platformen kunt bellen. Het maakt niet uit of de persoon aan de andere kant een Windows-pc, Android-smartphone of MacBook heeft: Skype werkt overal hetzelfde.

Download Skype in Google Play (gratis)

4. A Hollow Doorway

beste Android-apps

De bekende puzzelmaker Kenny Sun is terug met een nieuwe game. Deze keer moet je deurtjes draaien, zodat ze passen door een andere deur. Dat gaat door totdat je in het volgende, moeilijkere level terecht komt waarin de deuren lastiger zijn en het beeld ook begint te bewegen.

Met goede muziek, heldere kleuren en een simpel concept is dit een fijn tussendoortje. Speel alleen niet te lang, want de draaiende deuren hebben een haast hypnotiserende werking.

Download A Hollow Doorway in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu