De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 10 – 2019

Wouter Nijsen
10 maart 2019, 15:53
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 10 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de tiende week van 2019 hebben we drie toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Pocket Casts

Pocket Casts icoon

Pocket Casts is al jaren de favoriete podcast-app van de redactie van Android Planet. De app is behoorlijk uitgebreid, steekt overzichtelijk in elkaar en heeft een mooi uiterlijk. De afgelopen maanden werd versie 7 van Pocket Casts getest als bèta in de Play Store. Uiteindelijk hebben de makers van Pocket Casts vier maanden de tijd genomen om alle bugs en andere foutjes weg te werken, en nu kan iedereen met de nieuwe versie aan de slag.

De update introduceert allereerst een nieuw design voor Pocket Casts, op basis van het Material Theme van Google. Hierdoor oogt alles weer modern en vooral een stukje simpeler. Onderaan de app vind je nu een balk met de vier onderdelen: podcasts, filters, discover en profile. De app heeft een donker en licht thema en zelfs een ‘extra donkere’ modus, wat fijn is als je de app in de avonduren gebruikt.

Download Pocket Casts in de Play Store (gratis)

2. Gmail

Smart Compose werd vorig jaar al aangekondigd, maar was lange tijd een exclusieve feature voor de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Vanaf nu worden alle Android-toestellen ondersteund. De functie werkt nog niet in het Nederlands, maar wel in het Engels, Frans, Italiaans, Portugees en Engels.

Smart Compose schrijft als het ware e-mails voor je. In plaats van zelf de volledige tekst van je bericht te typen, geeft Gmail suggesties op basis van veelvoorkomende zinnen. Het is dus een soort luxe uitvoering van suggestiefunctie die al jaren in Android zit. Als je bijvoorbeeld “My ad” typt, dan weet Gmail dat je waarschijnlijk “My address is …” bedoelt. Om deze zin in een keer direct in te vullen hoef je alleen maar naar rechts te swipen.

→ Download Gmail in de Play Store (gratis)

3. Guildmaster Story

Er staan zoveel games in de Play Store waarbij je blokjes, rondjes of snoepjes van dezelfde kleur moet combineren. Guildmaster Story valt echter op door het schrijfwerk.

Tussen elke puzzel door krijg je een hilarische dialoog van een verwend joch, dat alles kwijtraakt en totaal niet weet hoe hij zich verder moet redden. De puzzels zelf zijn wellicht niet net zo origineel, maar wel erg leuk. Ook fijn: de game is volledig gratis te spelen.

→ Download Guildmaster Story in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu