De 8 beste Android-apps in Google Play van week 11 – 2016

Wouter Nijsen
20 maart 2016, 15:30
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 11 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan het veilige ProtonMail, LastPass Authenticator en de nieuwe game Rayman Classic.

De beste Android-apps van week 11

1. LastPass Authenticator

LastPass Authenticator

Naast een wachtwoordbeheerder heeft LastPass nu ook een eigen app uitgebracht voor tweestapsverificatie. Voor LastPass zelf en allerlei andere diensten. Om de app te activeren wil LastPass eerst dat je tweestapsverificatie inschakelt voor LastPass zelf. Dit doe je door in de instellingen van LastPass naar `Multifactor-opties` te gaan. Hier kun je een eenmalige verificatiecode genereren.

Je kunt vervolgens bij het inloggen op verschillende manieren verifiëren dat je daadwerkelijk jezelf bent. Dit kan via de unieke code die de app elke minuut genereert, of je krijgt een push-notificatie die je kunt goed- of afkeuren. Je kunt er ook voor kiezen om een sms te ontvangen met een code.

Download LastPass Authenticator in Google Play (gratis)

2. ProtonMail

protonmail-icon

De ProtonMail-app werd al een aantal maanden getest en is vanaf nu voor iedereen te downloaden. ProtonMail is bekend geworden door de populaire tv-serie Mr Robot, waar hoofdpersoon Elliott Anderson de veilige maildienst ook gebruikt. De dienst wordt omgeschreven als een Google Apps-alternatief met meer veiligheid en privacy. De app versleutelt al je e-mails, waardoor de inhoud niet achterhaald kan worden als een kwaadwillende partij deze onderschept.

De servers van ProtonMail staan in een bunker in Zwitserland. In tegenstelling tot maildiensten die hun servers in de VS hebben staan, heeft ProtonMail daardoor de mogelijkheid om verzoeken voor informatie te weigeren. ProtonMail maakt gebruik van OpenPGP voor de versleuteling van berichten. Bij het opstellen van een e-mail kies je de publieke sleutel van de ontvanger en versleutel je het bericht met je privésleutel en bijbehorende wachtwoord.

Download ProtonMail  in Google Play (gratis)

3. OnePlus Gallery

OnePlus Gallery

Met OnePlus Gallery maakt fabrikant OnePlus het beheren en bewerken van foto`s enorm simpel. De app is bedoeld voor de OnePlus 2 en OnePlus One die draaien op  OxygenOS 2.2.1. Naast het scherm waar alle foto`s als tegeltjes worden weergegeven, kun je ook schakelen naar het Collections-tabblad. Hier organiseert de app automatisch al je kiekjes in mapjes.

Daarnaast biedt OnePlus Gallery een aantal bewerkingsopties. Het is mogelijk om snel een foto te verkleinen of bij te snijden, of een kiekje van een persoonlijk tintje te voorzien met de tekenmodus. Ook kun je foto`s toevoegen aan je favorieten en delen met anderen.

Download OnePlus Gallery in Google Play (gratis)

4. Microsoft Office

word-icon

Microsoft heeft zijn Office-apps voor Android, bestaande uit Word, PowerPoint en Excel, van een forse update voorzien. Alle apps hebben nieuwe features gekregen. De belangrijkste toevoeging is autosave. Een functie die we kennen van de desktopversie van Office, maar die nog niet beschikbaar was op Android. De feature slaat de wijzigingen die je maakt automatisch op, zonder dat je hiervoor op een knopje hoeft te tikken.

Daarnaast slaan Word, PowerPoint en Excel ook de versiegeschiedenis op. Hierdoor kun je gemakkelijk terugschakelen naar een eerdere versie van een bestand. Dat kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld stukken tekst wilt terughalen. Ook nieuw is dat je voortaan met meerdere mensen tegelijk aan hetzelfde bestand kunt werken.

Download Microsoft Word in Google Play (gratis)
Download Microsoft PowerPoint in Google Play (gratis)
Download Microsoft Excel in Google Play (gratis)

5. ABN AMRO Mobiel Bankieren

ABN AMRO

ABN AMRO heeft zijn app voor mobiel betalen van een update voorzien. Het is nu onder meer mogelijk om het betaalprofiel van Europa naar Wereld te wijzigen, zodat er buiten Europa probleemloos gepind en betaald kan worden. Een andere vernieuwing die de ABN AMRO Mobiel Bankieren-app met zich meebrengt is de optie om de betaalpaslimiet voor geld- en betaalautomaten aan te passen.

De bank wil de komende tijd meer zogeheten selfservice features doorvoeren en de leesbaarheid van de app verbeteren. Heb je grotere letters of iconen voor je smartphone ingesteld, dan wordt dit ook door de app overgenomen. In de huidige versie is daarnaast het contrast van alle schermen verbeterd.

Download ABN AMRO Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)

6. WhatsApp

whatsapp-icon

De afgelopen weken zijn er weer flink wat functies toegevoegd aan WhatsApp. Vanaf nu  is het mogelijk om stukken tekst dik- of schuingedrukt te maken. Dit doe je door de woorden tussen symbolen te plaatsen. Om iets dikgedrukt te maken, zet je het woord tussen twee sterretjes (*Android Planet*). Tekst wordt cursief als je het tussen underscores zet (_Android Planet_).

Dikgedrukte en cursieve woorden zijn ook in notificaties zichtbaar en tevens wordt de naam van de afzender vetgedrukt. De functie lijkt echter alleen te werken wanneer beide gebruikers de laatste bètaversie van WhatsApp hebben geïnstalleerd.

Download de bètaversie van WhatsApp via APK Mirror (gratis)

7. Rayman Classic

rayman classic

Ubisoft heeft de  originele Rayman beschikbaar gemaakt voor Android. Het is een vrijwel  directe overzetting van de originele platformgame, al bedien je de game nu met de virtuele knoppen op het scherm. De game biedt echter ook ondersteuning voor bluetooth controllers. Dit is handig, aangezien de touchscreenbesturing niet ideaal is.

Het doel in Rayman Classic is hetzelfde gebleven: ren en sla je een weg door de levels, en maak af en toe gebruik van de superkrachten van Rayman. Deze klassieker  is behoorlijk pittig, dus zorg dat je goed oplet en weinig foutjes maakt.

Download Rayman Classic  in Google Play (4,99 euro)

8. Join

Join

Met Join kun je allerlei apparaten met elkaar koppelen en laten samenwerken. Wanneer je de Android-app en browserextensie op je pc hebt geïnstalleerd, is het mogelijk om sms-berichten te versturen via je pc, teksten te kopiëren en plakken, bestanden razendsnel te verzenden en nog veel meer.

Join is te downloaden voor Android, Windows 10, Chrome en als webversie. De app gebruikt je Google-account om alle apparaten met elkaar te verbinden en slaat bestanden op in Google Drive. Om van alle functies gebruik te maken, dien je de app wel toegang te verlenen tot je contacten, sms-berichten en dataopslag.

Download Join  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu