De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 11 – 2018

Thomas Haenen
18 maart 2018, 16:18
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 11 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 11

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week raden we de verfrissende game Florence aan, en helpen we je bestanden te delen met Flickr. Verrijk snel je Android-smartphone met deze nieuwe apps.

1. Florence

Als iemand achter het prachtige Monument Valley een nieuwe game maakt, is onze aandacht direct geprikkeld. De app is meer een interactief verhalenboek dan een game, maar zou niet op een andere manier verteld kunnen worden dan via het touchscreen van je Android.

Het verhaal gaat over Florence. Ze is 25 jaar, heeft een wat saaie baan en haar moeder wil niet ophouden met vragen of ze al een vriendje heeft. Op een dag komt ze de talentvolle en knappe cellospeler Krish tegen en dan bloeit al snel een mooie relatie op. De game is niet lang. Met veertig minuten heb je het verhaal doorlopen en is het klaar. Toch weet Florence in die korte tijd een flinke indruk te maken en blijft de game langer hangen dan titels waar we vele uren in hebben gestopt.

→ Download Florence in Google Play (2,99 euro)

2. Final Fantasy XV Pocket Edition

Prince Noctis en zijn vrienden gaan in Final Fantasy XV op pad in een magische wereld. Aanvankelijk moeten ze enkel de verloofde van Noctis bereiken, maar al snel ligt het lot van de wereld in hun handen. Deze speciale Pocket Edition is een opnieuw opgebouwde versie van de originele consolegame, geschikt voor smartphones.

Dat betekent dat de game een ander vechtsysteem heeft gekregen en wat meer gestroomlijnd speelt. Ook ziet alles er anders uit. Met name de personages hebben een flinke makeover gekregen. Ze zijn er niet bepaald op vooruit gegaan, maar verder is de game uitstekend. Fijn is dat je het eerste stuk helemaal gratis speelt, zodat je een idee krijgt of de game wat voor je is. Voor de rest moet je wel betalen.

→ Download Final Fantasy XV Pocket Edition in Google Play (gratis)

3. Flickr

Bij Google moet je betalen voor 1TB online opslag, maar bij Flickr krijg je dat gratis. Je vinkt in de app aan dat je foto’s moeten worden gesynchroniseerd en dat gebeurt dan automatisch. De foto-app is eigenlijk een sociaal medium op zichzelf, want foto’s delen met je vrienden of desnoods de hele wereld behoort uitdrukkelijk tot de mogelijkheden.

Vanaf een computer kun je er ook foto’s opslaan. Als je bijvoorbeeld ook foto’s maakt met een Nikon-camera en die opslaat in Flickr, kun je die in de app in je telefoon op het scherm krijgen. Bij Flickr kun je ook kiezen voor een betaald abonnement, maar dat levert niet meer opslag op dan die 1TB. Met die 1000 gigabyte moet iedereen wel toe kunnen: zelfs verstokte selfie-makers zullen lang niet in de buurt van die grens komen.

Download Flickr in de Google Play Store (gratis)

4. AfterShip

Het grootste nadeel van shoppen in het buitenland is hoe lang het duurt tot het pakketje eindelijk je voordeur bereikt. Sommige mensen vergeten soms wat ze hebben besteld, waarna de aankomst van een bestelling weken later als een verrassing voelt. Alsof ze een cadeautje krijgen die ze zelf hebben betaald. Anderen houden de zending het liefst zo goed mogelijk in de gaten. Voor dat laatste heb je nu AfterShip.

AfterShip is een zeer simpele, maar doeltreffende app. Je hoeft enkel op het plusje te tikken, een nummer in te voeren, eventueel een vervoerder te specificeren en je zending wordt in de lijst geplaatst. In deze lijst zie je per zending wat de laatste updates zijn, wie de vervoerder is en de contactinformatie van die vervoerder. Is er een update over een van je zendingen, dan krijg je daar een berichtje over.

Download AfterShip in de Google Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu