De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 11 – 2019

Wouter Nijsen
17 maart 2019, 15:51
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 11 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de elfde week van 2019 hebben we drie toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Slack

De zakelijke chat-app Slack heeft een toffe feature gekregen: een donkere modus. De feature zit in de nieuwste bètaversie, die overigens iedereen kan downloaden en gebruiken. De update maakt niet alle onderdelen van de app donker, maar de belangrijkste wel. Zo krijgen je chats en het instellingenmenu bijvoorbeeld een donker kleurtje. De kleuren worden niet allemaal zwart, maar meer donkergrijs en dat werkt ook prima.

Wil je de donkere modus voor de zakelijke chat-app activeren, dan dien je je in te schrijven voor het bètaprogramma van Slack (via de link hieronder). Heb je de nieuwste versie vervolgens binnen, dan kun je bij de instellingen de Dark Mode activeren.

Download Slack in de Play Store (gratis)

2. Stardew Valley

De populaire game Stardew Valley heeft eindelijk zijn weg naar Android gevonden. In deze game erf jij als speler de boerderij van je opa. Omdat je toe bent aan verandering, besluit je naar die boerderij te reizen en daar aan de slag te gaan. Er moet een hoop gebeuren, zoals opruimen, gewassen planten, water geven en meer om de boerderij weer in oude glorie te herstellen.

Maar de game gaat verder dan dat. De boerderij ligt namelijk vlakbij een dorpje met allerlei personages. Je kunt alle dorpelingen leren kennen, helpen en wellicht zelfs een relatie met iemand aangaan. Deze twee kanten gecombineerd leveren een heerlijke game op.

Download Stardew Valley in de Play Store (8,99 euro)

3. Google Drive

google drive

Open je de vernieuwde Google Drive-app, dan valt gelijk op dat het design er een stuk opgeruimder uit ziet. De app heeft meer witruimte, minder tekst en meer ruimte voor beeld. Bovenaan staan nu niet meer de nieuwste bestanden of je mappen, maar documenten die je volgens Google waarschijnlijk nodig hebt. Merkt Google bijvoorbeeld dat je elke ochtend hetzelfde document opent, dan is dat document nu rond dat tijdstip altijd bovenaan Drive te vinden.

Onderaan de app vind je nu een verbeterde navigatiebalk met vier knoppen. Daarmee kun je direct naar de belangrijkste onderdelen van de app: de startpagina, je favoriete documenten, documenten die met jou gedeeld zijn en alle documenten. De zoekbalk staat nu bijna altijd bovenaan in beeld, zodat je makkelijker en sneller het juiste bestand terugvindt.

Download de nieuwe Google Drive-app in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu