De 8 beste Android-apps in Google Play van week 12 – 2016

Wouter Nijsen
27 maart 2016, 15:30
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 12 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan het vernieuwde Google Foto’s, de toffe game Glyde en de Accessibility Scanner-app van Google.

De beste Android-apps van week 12

1. Ongehinderd

ongehinderd

Als je met bijvoorbeeld je rolstoel een stad bezoekt, kan het een uitdaging zijn om een toilet, restaurant of attractie te vinden die goed toegankelijk is. Ongehinderd geeft aan welke plekken bij jou in de buurt vrij van obstakels zijn, zodat je ze zonder problemen kunt bezoeken. Bij het starten van de app maak je een keuze voor het profiel dat op jou van toepassing is. Vervolgens wordt gps gebruikt om je positie te bepalen, zodat de app een overzicht kan geven van toegankelijke locaties.

Ongehinderd bevat momenteel zo`n 12.000 locaties in de steden Den Haag, Eindhoven en Maastricht. Op andere plekken (zoals Nijmegen) kun je de applicatie ook gebruiken, maar is het aanbod nog niet compleet. Je vindt weliswaar enkele restaurants, musea, parkeergarages en hotels in de buurt, maar er zijn nog relatief weinig beoordelingen van gebruikers.

Download Ongehinderd in Google Play (gratis)

2. Google Foto’s

google foto's

Vroeger maakten we fysieke albums van vakanties. We drukten al onze foto`s af en zochten de beste uit. Deze plakten we in een boek en we schreven er naast waar het was. Tegenwoordig staan al onze foto`s gewoon in de cloud. We maken echter geen albums, omdat het alsnog teveel werk is om alle foto`s langs te gaan, een selectie te maken en deze op de goede volgorde te leggen. Daarom doet Google Foto`s dit vanaf nu vanzelf.

Het idee is dat Google Foto`s na elke event of vakantie een nieuw album maakt met alleen je beste foto`s. Hoe de applicatie dit exact bepaalt is wat onduidelijk, maar er wordt ongetwijfeld gekeken naar de mensen op de foto`s en of er bijvoorbeeld gelachen wordt. Net als in een fysiek album kun je ook in deze albums tekst toevoegen.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

3. Accessibility Scanner

Accessibility Scanner

Google heeft de app Accessibility Scanner gelanceerd. De Accessibility Scanner is een tool voor app-makers om te zien of hun Android-app wel toegankelijk genoeg is. Ook app-gebruikers worden uitgenodigd om de tool te gebruiken en hun vondsten naar app-makers te mailen. De scanner kijkt voornamelijk naar de interface van de app en wijst problemen aan.

Na een scan van bijvoorbeeld de Twitter-app zal de tool suggesties geven over het design en de ervaring van de app, zowel in beeld als in een lijst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grotere knop of sterker contrast tussen de kleur van een stukje tekst en de achtergrond.

Download Accessibility Scanner in Google Play (gratis)

4. Swiftly Switch

swiftly switch icon

Een smartphone is allang niet meer een accessoire waarmee je af en toe een berichtje stuurt naar vrienden. Ons hele leven speelt zich tegenwoordig grotendeels af op het smartphonescherm. Swiftly Switch helpt je om altijd up-to-date te blijven, door je favoriete apps sneller te laten openen.

Wanneer je vanaf de zijkant van het scherm naar binnen veegt, toont de app een klein menu met daarin icoontjes van zes recent gebruikte apps. Naast laatst gebruikte applicaties kun je ook andere apps via het menu selecteren. Dit doe je door een icoontje een halve seconde ingedrukt te houden, waarna je een grote lijst te zien krijgt met applicaties die je kunt toevoegen.

Download Swiftly Switch in Google Play (gratis)

5. Datumprikker

Datumprikker-app

Een afspraak plannen is geen pretje. Het is bijna onmogelijk om een datum te zoeken waarop iedereen beschikbaar is. De vernieuwde Datumprikker-app helpt je zo goed dat je het nog bijna leuk gaat vinden. De app legt je enkele categorieën voor om te kiezen wat voor soort bijeenkomst je wilt inplannen. Daarna kun je aangeven wanneer de  afspraak begint en hoelang deze duurt.

Een ander voordeel van de Datumprikker-app is dat deze samenwerkt met je agenda, zodat ook andere meetings zichtbaar zijn tijdens het inplannen. Ook het afspraakoverzicht is het vernieuwd, waar al je bijeenkomsten op een rijtje worden gezet.

Download Datumprikker in Google Play (gratis)

6. Glyde

Glyde

Glyde is een nieuwe Android-game die een prachtige spelwereld combineert met rustgevende gameplay. Met een vliegtuigje zweef je rond en moet je door grote cirkels vliegen. Rechtsonder zie je een tellertje, dat aangeeft hoeveel cirkels je al hebt gehad en welke nog open zijn. Glyde heeft niet echt een doel, maar laat je genieten van de kleurrijke omgevingen  en toffe soundtrack.

De besturing van Glyde is even wennen. Je bestuurt het vliegtuigje door met je Android te bewegen en door verticaal op het scherm te swipen vlieg je omhoog of omlaag. Glyde staat gratis in Google Play en bevat geen irritante in-app aankopen. Downloaden dus!

Download Basket in Google Play (gratis)

7. Basket

basket-icon

Pocket is verreweg de populairste app om artikelen voor later op te slaan. Basket doet in de basis weinig nieuws, maar onderscheidt zich door de opties om artikelen te organiseren en doorzoeken. Artikelen worden op type (artikelen, video`s of documenten) gesorteerd, maar je kunt ze ook een label geven. Met de labels worden korte teksten van uitgebreide artikelen gescheiden.

De labels en categorieën maken het ook makkelijker om naar artikelen te zoeken. Zoek je liever op de traditionele manier, dan kun je in de balk bovenin een aantal steekwoorden invoeren. Het opslaan van artikelen doe je door in Chrome op het instellingenknopje te tikken, te kiezen voor `Delen…` en vervolgens op `Add to Basket` te drukken.

Download Basket in Google Play (gratis)

8. Apple Music

apple music

Met een update krijgt Apple Music opnieuw een feature die nooit voor iOS-gebruikers beschikbaar zal komen. De widget laat je muziek pauzeren, terug- of vooruitspoelen en toont welk nummer je voor het laatst hebt afgespeeld. Ook zie je bij elk liedje het albumhoesje en kun je de widget zelf op het homescreen verplaatsen.

Daarnaast brengt de update kleine veranderingen met zich mee. Voortaan kun je nummers in een afspeellijst zetten zonder dat je ze aan je muziekbibliotheek moet toevoegen. Ook zijn tegoedbonnen te verzilveren in het instellingenmenu om je abonnement te verlengen.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu