De 6 beste Android-apps in Google Play van week 12 – 2017

Wouter Nijsen
26 maart 2017, 15:30
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 12 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 12

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met Super Mario Run voor Android, een nieuwe functie voor Google Maps en de geinige game Ballz. Lees gauw verder!

1. Super Mario Run

Super Mario Run voor Android

Het heeft zo’n drie maanden geduurd, maar vanaf nu kun je Super Mario Run downloaden voor Android. Het is de eerste Mario-game voor smartphones. Net als in andere games met de bekende loodgieter moet je in Super Mario Run muntjes verzamelen en vijanden ontwijken. Dit keer rent Mario echter automatisch, zodat je het spel met één hand kunt spelen. Door op het scherm te tikken laat je Mario springen. Met genoeg muntjes kun je ook Peach, Toad en Luigi ontgrendelen als speelbare personages. Je kunt ze óók gebruiken om je virtuele Mushroom Kingdom op te bouwen, met minigames en versieringen.

Ben je klaar met de 24 meegeleverde levels, dan is er nog de Toad Race. In deze modus strijd je tegen vrienden om zoveel mogelijk muntjes in één level te verzamelen. Ook kun je jouw score delen met de rest van de wereld om te ontdekken wie de allerbeste speler is.

Download Super Mario Run in Google Play (gratis)

2. Google Foto’s

Met Google Foto’s kun je nooit je gemaakte kiekjes kwijtraken, want ze staan altijd veilig in de cloud opgeslagen. Tenminste, als ze daar naartoe zijn geüpload. Heb je enkel een 2G-verbinding tot je beschikking, dan ben je de klos als er iets met je toestel gebeurt of de ruimte op is. Hier heeft Google nu wat op bedacht, zodat je altijd een versie van je foto’s kunt terugvinden in de cloud.

De truc is dat Google Foto’s eerst een kleinere preview van de afbeelding uploadt, als je toestel op 2G zit. Deze kun je alvast delen met bijvoorbeeld familie en vrienden. De previews zijn uiteraard niet van uitstekende kwaliteit, maar moeten volgens Google er nog steeds prima uitzien op een smartphone. Zodra je verbinding maakt met een stabielere internetverbinding, zoals wifi, dan zullen de afbeeldingen in hoge resolutie geüpload worden en de previews vervangen.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

3. Google Nieuws en Weer

Google Nieuws en Weer

Google heeft zijn nieuws-app Nieuws en Weer van een boel extra leesvoer voorzien voor echte nieuwsjunkies. Waar de app voorheen per categorie drie headlines toonde geeft Nieuws en Weer je nu tot wel 200 extra artikelen om te lezen op het homescherm. Door naar beneden te scrollen verschijnt er een reeks aan extra artikelen om te lezen, van alle categorieën die je in de app hebt ingesteld.

De update laat je nog altijd op een artikel of kaartje tikken voor meer opties. Je ziet in één oogopslag gerelateerde artikelen, en welke artikelen het meest geciteerd zijn in de afgelopen tijd. Ook lokaal nieuws op basis van je locatie heeft een eigen plekje in de app. Daarnaast toont de app ook de factchecker van Google om nepnieuws tegen te gaan.

Download Google Nieuws en Weer in Google Play (gratis)

4. Ballz

Ballz

Ballz is een variant op het klassieke Breakout, met een paar variaties. Zo hoef je de bal niet steeds terug naar boven te kaatsen, maar mag je zelf opnieuw schieten vanaf waar het balletje de grond geraakt heeft. Daarnaast laten alle tegels individueel zien hoe vaak je ze nog moet raken. Telkens als de bal de grond raakt zakken alle tegels een rij naar beneden. Als één van die tegels de grond raakt is het spel afgelopen.

Doordat je kan zien hoe vaak je welke tegels nog moet raken, moet je tactisch te werk gaan in het spel. Door je bal in de bovenhoek te schieten kun je veel tegels wegspelen, maar door op de lagere tegels te schieten kun je jezelf langer in het spel houden. Je zult per situatie de juiste keuze moeten maken, want als het level te laag komt ben je af.

Download Ballz in Google Play (gratis)

5. Google Maps

Altijd weten waar je vrienden zijn? Zeker weten dat je familie in orde is? Google Maps laat je nu real-time je locatie delen. In Google Maps vind je straks een nieuwe ‘Location Sharing’-knop in het zijmenu. Druk je daarop, dan kun je instellen of je locatie continu gedeeld wordt of slechts voor een beperkte periode. Zo kun je aangeven of je locatie bijvoorbeeld maar een half uur openbaar moet zijn, een middagje of zelfs een hele dag.

Vervolgens kies je met wie je precies je locatie deelt. Je contacten kunnen je locatie namelijk alleen zien als jij daar expliciet toestemming voor geeft. Zo weet je precies welke vrienden of familieleden jouw reis in de gaten kunnen houden. Als vrienden hun locatie met je delen, wordt er een kleine profielfoto getoond in Google Maps met de plek waar ze zich op dat moment bevinden.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

6. Cube Escape: The Cave

De Nederlandse spelontwikkelaar Rusty Lake keert terug met alweer het negende deel van de Cube Escape-serie. Fans van slimme puzzels en een raadselachtig verhaal opgelet, Cube Escape The Cave wil je niet missen. Jij als speler ontdekt deze wereld door op het scherm van je smartphone te tikken. Een klassieke point-and-click adventure dus, gecombineerd met handgetekende personages en achtergronden.

Keer op keer presenteert het spel een nieuwe kamer die gevuld is met interactieve objecten. Zo leer je al snel om altijd alle lades van een kast te controleren op nuttige voorwerpen. Deze heb je namelijk hard nodig en moet je slim met elkaar combineren om verder te komen in het verhaal.

Download Cube Escape: The Cave in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu