De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 12 – 2019

Wouter Nijsen
24 maart 2019, 15:54
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 12 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de twaalfde week van 2019 hebben we drie toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Samsung Internet Browser

samsung internet browser

Versie 9.2 van de Samsung Internet Browser maakt de browser klaar voor de toekomst. De update introduceert diverse verbeteringen zodat je de browser makkelijker met één hand kunt bedienen, door belangrijke interface-elementen naar beneden te verplaatsen. Ook nieuw in de Samsung Internet Browser is de Dark Mode; oftewel een donkere modus die het uiterlijk van webpagina’s volledig aanpast. Dat is fijn wanneer je in de avonduren rustig wil browsen, zonder last te hebben van het felle licht dat van je smartphonescherm af komt.

Heb je op je Samsung-telefoon al de donkere modus van One UI ingeschakeld, dan gebruikt de browser standaard donkere kleuren. Handig is dat je te allen tijde de Dark Mode in- of uit kan schakelen. Vervolgens krijgt de website die je op dat moment bezoekt een donkere kleur, met bijvoorbeeld een zwarte achtergrond en zachte, lichte letters.

Download Samsung Internet Browser in de Play Store (gratis)

2. Hidey Hole

Hidey Hole icoon

Hidey Hole is een wallpaper-app zoals vele anderen, maar met een twist. De collectie bestaat namelijk alleen uit achtergronden die precies het cameragat van de Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e verbergen. Gebruikers kunnen wallpapers vinden, downloaden en personaliseren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de helderheid, kleuren en het contrast in te stellen naar eigen voorkeur.

De app maakt gebruik van een slim algoritme die precies weet waar het cameragat zit, en hier de wallpapers op aanpast. Zo hoef je de plaatjes dus niet zelf te bewerken om ze precies over het gat te laten vallen. Ook kun je achtergronden opslaan voor offline gebruik. In de afgelopen weken werden honderden wallpapers die het S10-cameragat verbergen op fora als Reddit gedeeld. Dit bracht ontwikkelaar Chainfire op het idee om deze achtergronden te bundelen in een app.

→ Download Hidey Hole in de Play Store (gratis)

3. Facebook Messenger

Facebook Messenger

Gebruik je Facebook Messenger voor groepsgesprekken met de hele familie of je sportteam, dan wordt het gesprek soms behoorlijk onoverzichtelijk. Iedereen praat door elkaar heen, waardoor soms niet helemaal duidelijk is wie waarop reageert. De berichtendienst ondersteunt daarom voortaan de mogelijkheid om te reageren op specifieke berichten.

Houd je een bericht op Facebook Messenger ingedrukt, dan kun je op het Reply-icoontje drukken om direct daarop te reageren. Je reactie wordt vervolgens getoond als nieuwste bericht in de groep, met een verwijzing naar het oude bericht waar je op reageert. Bij dat oude bericht worden ook alle toegevoegde reacties verzameld. Zo’n optie zit al jaren in WhatsApp, maar Facebook heeft ‘m nu aangescherpt voor zijn andere berichtendienst.

Download Facebook Messenger in de Play Store (gratis)

4. Dappre

Dappre

Veel winkels werken met klantenkaarten, waar je (op den duur) leuke kortingen mee kan krijgen. Een groot nadeel aan al deze pasjes is dat ze vrij veel ruimte in je portemonnee innemen, maar je ze slechts sporadisch gebruikt. Daarom is er Dappre, waarmee je klantenkaarten op je telefoon opslaat. Deze worden beveiligd bewaard en zijn gemakkelijk te scannen als je ze nodig hebt. Maar de app gaat verder dan alleen pasjes van winkelketens.

Ook de clubkaart van je favoriete voetbalclub, VVV-Dinercheque, Museumkaart of Bibliotheekpas kun je opslaan en voortaan vanaf je scherm laten scannen. Een kaart toevoegen gaat bovendien net zo simpel. Je zoekt naar welke pas je wil toevoegen, waarna je de unieke code via de camera kan scannen of deze handmatig invoert. Zodra je al je pasjes uit je portemonnee hebt toegevoegd, zie je een overzicht waar je elk pasje kan aantikken om deze te scannen.

Download Dappre in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu