De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 13 – 2017

Wouter Nijsen
2 april 2017, 15:30
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 13 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 13

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de DigiD-app voor Android, een handige update voor Duo en verschillende hooikoorts-apps. Lees gauw verder!

1. DigiD

DigiD-app

De overheidsdienst DigiD komt eindelijk naar je smartphone. De DigiD-app is hoofdzakelijk gericht op het inloggen op de dienst. Je kunt er op moment van schrijven geen overheidszaken mee regelen, behalve inloggen op je account op je desktop. De app is voor nu maar voor een handjevol diensten te gebruiken om in te loggen, waaronder de Belastingdienst, DUO, Studielink en de website voor het studentenreisproduct.

Om de app te kunnen gebruiken, moet je eerst instellen dat jouw account ingelogd kan worden via de app. Het scannen van een qr-code is voortaan dan ook de manier waarop je op je account inlogt. Je vult bij het inloggen je gebruikersnaam in, waarna je met de app de qr-code op je scherm scant. Vervolgens vul je eerder ingestelde je pincode in, waarna je door de inlogprocedure heen bent.

Download DigiD in Google Play (gratis)

2. Google Duo

duo

Je kunt Google Duo vanaf nu ook in Nederland gebruiken om audiogesprekken te voeren. De videochat-app is daarmee een steeds aantrekkelijker alternatief voor Skype. Google richtte zich als eerste op Brazilië, omdat veel gebruikers daar relatief traag en beperkt internet hebben. Voor audiogesprekken is minder data vereist wat de app aantrekkelijker maakt voor dit soort landen.

Google Duo is in feite oersimpel qua functionaliteit: de app kon (althans tot deze week) enkel gebruikt worden voor videogesprekken. Je voegt vrienden toe op basis van hun telefoonnummer en Google-account en in een overzicht zie je wie er online is. Met één druk op de knop start je vervolgens direct een gesprek.

Download Google Duo in Google Play (gratis)

3. Feedster

Feedster

Feedster is een app die je nieuwsupdates biedt vanuit al je social media-accounts. In één overzicht zie je van verschillende netwerken berichten uit je bijbehorende tijdlijn, met daarbij berichten die je misschien interessant vindt. In dit overzicht komt niet alleen tekst terug: ook video’s en gif’jes kunnen hier opduiken.

De app biedt op moment van schrijven ondersteuning voor vier sociale netwerken, waarvan er drie vooral interessant zijn voor Nederlandse gebruikers. Feedster laat je Twitter, Facebook en YouTube toevoegen. Je kunt daarnaast ook berichtjes en likes achterlaten met de app. Per netwerk ondersteunt de app de interacties die bij die dienst horen. Zo kun je op YouTube video’s liken en disliken, en laat Twitter je tweets retweeten.

Download Feedster in Google Play (gratis)

4. Chrome Dev

Chrome Dev

In de nieuwste versie van de Dev-versie van Chrome is het ontwerp van de startpagina in Chrome behoorlijk aangepast. Zo is het grote Google-logo bovenin weggehaald en vervangen door een kleine G in de zoekbalk. Deze balk is een stukje naar boven verplaatst, samen met je veelbezochte websites. Je ziet nu daaronder meteen je recente favorieten, met een lijst van voorgestelde artikelen daar weer onder. Deze lijst verschijnt ook als je op de zoekbalk tikt.

Google heeft de afgelopen tijd wel vaker de startpagina in zijn mobiele browser bijgewerkt. In versie 54 van de browser werden de eerdergenoemde voorgestelde artikelen geïntroduceerd, die met de feature ook offline te lezen waren. Vanaf de Chrome 56-update werd die lijst vergezeld door recent aangemaakte favorieten en downloads.

Download Chrome Dev in Google Play (gratis)

5. Allergieradar

Hooikoorts apps

Nu het voorjaar is begonnen begint ook het hooikoortsseizoen. Veel bloemen en planten staan weer in bloei, wat betekent dat mensen met een allergie last kunnen krijgen van niezen of jeukende ogen. Allergieradar is een app die ontwikkeld is door het Leids Universitair Medisch Centrum in samenwerking met Wageningen University. De app toont in je één overzicht alles wat je moet weten over de hooikoortssituatie van de dag, met een klachtenscore en van welke pollen je klachten kunt ondervinden.

Via de inlogfunctie kun je jouw persoonlijke ervaringen delen met de onderzoekers achter de app. Op basis hiervan wordt dan ook de klachtenscore van de dag berekend. Zo kun je uiteindelijk ook ontdekken voor welke pollen je gevoelig bent en welke pollen eigenlijk maar een lichte reactie bij je opwekken. Check ook ons volledige overzicht met hooikoorts-apps.

Download Allergieradar in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu