Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!
Lees verder na de advertentie.
De beste Android-apps van week 13
Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe games om je bezig te houden tijdens de Paasdagen, grote updates voor enkele Google-apps en nog wat handige apps voor fotografie. Verrijk snel je Android-smartphone met deze nieuwe apps.
1. Google Play Books

Via de Play Store is het al geruime tijd mogelijk om ebooks aan te schaffen, maar sinds begin dit jaar is het aanbod uitgebreid met luisterboeken. Ben je liever aan het luisteren dan lezen, dan kun je op je Android-smartphone zowel Nederlandstalige als Engelstalige audioboeken aanschaffen. Het bedrijf heeft deze week een forse update vrijgegeven voor de Google Play Books-app, die het nog aangenamer maakt om je favoriete audioboek terug te luisteren.
Er is onder andere een ‘Smart Resume’-functie toegevoegd. Als je je audioboek pauzeert en later weer hervat, springt de app automatisch terug naar het begin van de zin die je het laatst luisterde. Zo weet je een stuk beter waar in het boek je ook alweer zat. Ook nieuw zijn bladwijzers, waarmee je je favoriete momenten in een boek of audioboek vastlegt. Met deze feature kun je gemakkelijk een favoriete quote terugvinden.
→ Download Google Play Books in Google Play (gratis)
2. Dumb Ways To Die 3

Het gaat niet goed in Dumbville. Het hele dorpje staat in brand en jij moet helpen. Dat doe je, uiteraard, door minigames te spelen. In elk van deze games is het je doel om een taak zo lang mogelijk vol te houden totdat je personage op een hele domme manier dood gaat. Klinkt luguber, maar het is een erg komische game en de minigames zijn bijna allemaal leuk gemaakt.
→ Download Dumb Ways to Die 3 in Google Play (gratis)
3. Gravity Dash: Endless Runner

In Gravity Dash ren je zo lang mogelijk, terwijl je de mogelijkheid krijgt om de zwaartekracht om te draaien. Via kleine sprongen, grote sprongen en deze superkracht, moet je jezelf langs allerlei obstakels bewegen.
Met extra levens kun je een val aanraken en toch verder rennen, maar dit kan maar enkele keren. Gravity Dash is niet een hele originele game, maar speelt wel lekker weg.
→ Download Gravity Dash: Endless Runner in Google Play (gratis)
4. Flickr

Bij Google moet je betalen voor opslag in originele kwaliteit, bij Flickr kan je de eerste terabyte gratis en voor niets uploaden. Je vinkt in de app aan dat je foto’s moeten worden gesynchroniseerd en dat gebeurt dan automatisch. Nog wel even opletten of je alleen wilt dat dit op wifi gebeurt, of ook op 4G. In dat laatste geval moet je de limiet van je mobiele data-abonnement even in de gaten houden.
De foto-app is eigenlijk een sociaal medium op zichzelf, want foto’s delen met je vrienden of desnoods de hele wereld behoort uitdrukkelijk tot de mogelijkheden. Bovendien kun je ook gewoon je foto’s via de desktop uploaden – handig als je naast je smartphone nog een professionele camera hebt waarvan je ook graag een backup bijhoudt.
→ Download Flickr in de Google Play Store (gratis)
5. YouTube

Vroeger was online video simpel: vrijwel altijd in landschapsmodus gefilmd, met hooguit wat zwarte balken boven en onder het beeld. Tegenwoordig filmen we echter steeds vaker verticaal met selfies en Snapchat, of we geven onze video’s vierkante beeldverhoudingen mee voor Facebook en Instagram. Daar houdt YouTube vanaf nu ook rekening mee.
De videospeler gaat zich automatisch aanpassen aan de video die je kijkt. De wijziging werd vorig jaar al aangekondigd, is sinds december beschikbaar in de YouTube-app voor de iPhone, maar rolt nu eindelijk ook uit naar Android-toestellen. Ga je voor een vierkante video, dan wordt de beschrijving en gerelateerde video’s naar onderen geduwd om ruimte te maken. Zwarte balken aan de zijkant verdwijnen. Hetzelfde gebeurt bij video’s met een portretoriëntatie.
→ Download YouTube in Google Play (gratis)