De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 14 – 2016

Wouter Nijsen
10 april 2016, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 14 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de de YouTube Gaming-app, het vernieuwde Google Maps en de N Launcher.

De beste Android-apps van week 14

1. YouTube Gaming

youtubegaming-icon

YouTube Gaming is sinds  deze week beschikbaar in Nederland. Omdat de populairste games van nu allemaal een eigen pagina hebben, is het een stuk gemakkelijker om snel een video of livestream te vinden van het spel waar jij naar op zoek bent. Net zoals op YouTube kun je afzonderlijke kanalen volgen, zodat je op de hoogte blijft  van nieuwe video`s en livestreams. Daarnaast geeft de app suggesties voor streams en video`s die jij waarschijnlijk interessant vindt.

De zoekfunctie in YouTube Gaming is (uiteraard) ook toegespitst op videogames. Net zoals bij Twitch is er ook een chatfunctie aanwezig, zodat je direct met de streamer in contact staat. Naast de Android-app kun je YouTube Gaming ook op je computer gebruiken via gaming.youtube.com.

Download YouTube Gaming  in Google Play (gratis)

2. Google Maps

googlemaps

Google Maps voor Android heeft een update gekregen. De Navigatie-modus is onder handen genomen, waardoor de notificaties een groene kleur hebben en meer informatie over je volgende stap tonen. Waar je voorheen een lange tekst te zien krijgt, zie je nu een beknopt stukje informatie dat makkelijker te lezen is als je in de auto zit. Ook de notificaties voor tijdlijnen hebben een update gekregen.

Belangrijker is dat Google Maps voortaan offline kaarten automatisch kan opslaan. De navigatie-app kijkt naar de gebieden waar je je in bevindt en bepaalt op basis hiervan wat wordt opgeslagen. Gebruikers kunnen in de instellingen aangeven of het downloaden alleen via wifi, of ook via een mobiele dataverbinding mag gebeuren.

Download Google Maps  in Google Play (gratis)

3. Always On Display

always on display icon

Met een always on-display zie je in één oogopslag de tijd, datum en gemiste notificaties, zonder dat je hiervoor je smartphone hoeft aan te zetten. Deze functie kennen we van de Samsung Galaxy S7 en LG G5, waarvan de schermen grotendeels zwart blijven. Een ontwikkelaar heeft een app ontwikkeld waarmee je op elke Android-smartphone een always on-display krijgt.

Wanneer je de app activeert en toegang geeft tot notificaties, worden de tijd, datum en accupercentage op het scherm getoond. Hierbij kun je het een en ander aanpassen. Zo kun je kiezen uit verschillende klokjes, bijvoorbeeld die van de Galaxy S7, Gear S2 of simpelweg een digitale klok. Daarnaast kun je de grootte van de tekst en lettertype aanpassen en aangeven waar notificaties precies worden getoond.

Download Always On Display From S7  in Google Play (gratis)

4. Angry Birds Action

Angry Birds Action!

Nadat Angry Birds ons enkele jaren geleden in zijn greep hield met de enorm verslavende gameplay, is de populariteit inmiddels wat gedaald. Met de aanstaande Angry Birds-film en bijhorende Android-game Angry Birds Action moet daar verandering in komen. In Angry Birds Action speel je met Red, de opgefokte rode vogel die we kennen van eerdere Angry Birds-games.

De spelwereld bekijk je, in tegenstelling tot eerdere Angry Birds-spellen, niet vanaf de zijkant maar de bovenkant. En in plaats van de vogels te katapulteren door de lucht, lanceer je ze nu met je vinger al sprintend naar allerlei obstakels, om er een zo groot mogelijke puinhoop van te maken. Het hoofddoel van het spel is om de eitjes op het speelveld in veiligheid te brengen door ze al rennend op te pakken.

Download Angry Birds Action!  in Google Play (gratis)

5. Vive Phone Companion

Vive Phone Companion

Met een bril als de HTC Vive is het de bedoeling dat de gebruiker voor langere tijd in virtual reality zit om games te spelen. De bril afdoen om een berichtje op je telefoon te bekijken breekt de ervaring, dus daarom heeft HTC nu een app gelanceerd om de berichtjes in de bril zelf te tonen. De applicatie stuurt berichten naar de pc die verbonden is aan de HTC Vive, waarbij je kunt kiezen voor telefoongesprekken, tekstberichten of agendaherinneringen.

De HTC Vive en concurrent Oculus Rift worden nu ongeveer tegelijk naar de eerste kopers verzonden. Beide apparaten bieden een soortgelijke vr-ervaring, met vergelijkbare technologie in de brillen. De Rift loopt wat vertraging op, omdat onderdelen niet goed leverbaar zijn.

Download Vive Phone Companion in Google Play (gratis)

6. Reddit

Reddit Android-app

De officiële Reddit-app voor Android zat een tijdje in gesloten bèta, maar is eindelijk voor iedereen beschikbaar. Bovenin vind je knopjes om naar een subreddit of afzonderlijke berichten te zoeken. Tik je op het Reddit-logo linksboven, dan verschijnen de populairste subreddits en een zoekbalk in beeld. Uiteraard kun je met de Reddit-app op andere gebruikers reageren, foto`s en links delen en met het Inbox-knopje zie je de reacties op je geplaatste berichten.

De Reddit-app is vooral geschikt wanneer je graag alleen content tot je neemt. Toch kun je het een en ander aanpassen, waardoor het ontdekken van subreddits, andere onderwerpen en media makkelijker wordt. Zo kun je bijvoorbeeld schakelen tussen een kaart- en compacte weergave.

Download Reddit via APK Mirror (gratis)

7. Outlook

Calendar Apps

Microsoft heeft in Outlook voor Android `Calendar Apps` toegevoegd, waarmee je in de mail-app al je taken en agendapunten kunt integreren van populaire diensten als Facebook, Evernote en Wunderlist. Laatstgenoemde gebruik je om alle taken in één handig overzicht te zetten. Door de Calendar Apps-functie zie je in een handig tijdsschema al je geplande taken en afspraken. De link met Facebook is vooral gericht op het overzichtelijk maken van je sociale leven.

Wil je meer informatie over een evenement, dan druk je op `Open in Facebook`. Evernote laat je allerlei handige notities, todo`s en meer inplannen. Als je de notitie-app integreert via Calendar Apps, zie je op Outlook al je aantekeningen die je gemaakt hebt via Evernote, waardoor je niets vergeet.

Download Microsoft Outlook  in Google Play (gratis)

8. iDeal

iDeal

In Nederland is iDeal verreweg de populairste manier om online betalingen te verrichten.  Met de Android-app worden mobiele pinapparaten, die bijvoorbeeld veel gebruikt worden door thuisbezorgdiensten, overbodig. Alle grote Nederlandse banken worden ondersteund.

In plaats van een pinapparaat kan een bezorger vanaf nu een bonnetje met daarop de gekoppelde qr-code meenemen. Deze moet de klant scannen, waarna de bank-app geopend wordt en de betaling kan worden verricht. Om gebruik te kunnen maken van de iDeal-app, dien je in het bezit te zijn van een Nederlandse betaalrekening en je eigen bank-app.

Download de iDeal-app  in Google Play (gratis)

9. N Launcher

n launcher

De Android N Developer Preview is er nu nog enkel voor Nexus-toestellen, maar met de N Launcher krijgt je toch het Android-N gevoel op je smartphone. De N Launcher is een gratis launcher, waardoor er allerlei elementen uit Android N op je toestel gezet worden. Het gaat bij het installeren van de launcher niet om alle functies van Android N, maar voornamelijk de cosmetische elementen.

Toch zijn er ook ook wat praktische elementen overgenomen, zoals enkele veegbewegingen. Om meer opties te krijgen moet je wel een premium versie van de launcher kopen. De launcher is gratis te downloaden.

Download N Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu