De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 14 – 2017

Rick van der Veer
9 april 2017, 15:30
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 14 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 14

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met Meteor, de Samsung Health-app en op zoek naar app-kortingen met Discount Apps. Lees gauw verder!

1. Meteor

Meteor

Meteor is een speedtest-app die het iets anders aanpakt. In plaats van je allerlei gegevens te tonen die op zichzelf staand niets betekenen, helpt de app je snel bepalen hoe goed je verbinding is.

Nadat je je verbinding hebt getest, toont Meteor een overzichtje van hoe goed je verbinding werkt voor de apps op je toestel. Zo bleek dat zowel onze wifi- als onze 4G-verbinding uitstekend geschikt was voor apps als YouTube, Facebook en WhatsApp. Meteor kan dit voor 16 verschillende apps testen, en je kunt er hiervan 6 tegelijk in de app instellen.

Download Meteor in Google Play (gratis)

2. Samsung Health

Samsung Health

Samsung Health is de nieuwe naam van Samsungs gezondheids-app. De vernieuwde app wordt per direct uitgerold en is al te vinden op onder andere de Galaxy S8. Een belangrijke feature is de mogelijkheid om met een online arts in contact komen via de applicatie. Zo kun je 24 uur per dag hulp krijgen bij gezondheidsklachten, zonder dat je daar je huis voor hoeft te verlaten.

Samsung Health heeft met de update nog een paar kleine extra features gekregen. Zo ondersteunt de app meer soorten gezondheidsapparaten, zoals slimme meters voor diabetespatiënten. Daarnaast kun je hulp krijgen met het bepalen van je tempo voor als je gaat hardlopen.

Download Samsung Health in Google Play (gratis)

3. Apple Music

Apple Music

Apple heeft zijn muziekdienst op Android flink vernieuwd. De 2.0-update introduceert een nieuw ontwerp dat meer lijkt op zijn iOS-tegenhanger. De app is daarnaast versimpeld om het overzicht te verbeteren. Zo vind je nu alle muziek terug in vier onderdelen, die onder ‘Bibliotheek’ terug te vinden zijn. Daar vind je je playlists, albums, artiesten en individuele nummers terug, terwijl het radio-onderdeel zijn eigen plekje heeft behouden. Hierdoor oogt de app een stuk opgeruimder en kun je makkelijker je eigen muziek terugvinden.

Naast een nieuw ontwerp zijn ook andere features uit iOS 10 in de app gestopt. Je kunt nu tijdens het muziek luisteren songteksten bekijken, terwijl de ‘Voor jou’-sectie je nieuwe muziek aanraadt. Deze functies werden vorig jaar in september al naar Apple-apparaten gebracht, maar rollen meer dan een half jaar later eindelijk uit naar de Android-versie.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

4. Gboard

Gboard

Google heeft vannacht een eerste bèta uitgerold van Gboard 6.2. Het Android-toetsenbord heeft diverse nieuwe functies, zodat je onder andere makkelijker gifs kunt versturen. Het Gboard heeft al een speciale eenhandige modus, waarbij alle toetsen naar een hoek van het scherm verschoven worden. Mocht de automatisch bepaalde hoek niet ideaal zijn voor jou, dan is dat nu aan te passen. Onlangs werden er ook al emoji-suggesties toegevoegd, nu kun je via deze balk automatisch gifs vinden en versturen.

Druk je op de G-knop linksboven, dan kun je overschakelen naar een nieuw toetsenbord speciaal met navigatie-opties. Daar zie je bijvoorbeeld pijltoetsen, een plak-knop en knoppen om direct naar het begin of einde van een zin te springen. Tot slot heeft Google enkele kleine aanpassingen doorgevoerd aan het design. Elke letter heeft nu een kleine vierkante box er omheen, met ronde hoeken.

Download Gboard in Google Play (gratis)

5. Discount Apps

Discount Apps

Iedere dag bieden veel app-ontwikkelaars hun apps aan tegen lagere prijzen, maar de Play Store zelf heeft hier geen handig overzicht van. Discount Apps geeft je dagelijks een lijstje met alle apps die op die dag met korting in de Play Store staan. Ook apps die korting bieden op in-app-aankopen verschijnen hier. Het lijstje zet je gemakkelijk naar je hand, waarbij je kunt filteren op munteenheid, land of alleen kortingen voor hele apps. Zo zie je alleen de deals die ook in Nederland gelden, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan.

Naast ongeveer 2,5 miljoen Android-apps checkt Discount Apps ook andere platforms. Zo worden er dagelijks meer dan twee miljoen iOS-apps gecheckt, naast een kleine half miljoen Windows-apps. Je kunt dus ook voor je vrienden met iPhones checken of er kortingen voor ze klaarstaan. Discount Apps is tevens te gebruiken op de desktop.

Download Discount Apps in Google Play (gratis)

6. Hearthstone

Kaartspel Hearthstone heeft deze week een flinke uitbreiding gekregen. Journey to Un’Goro introduceert 135 nieuwe kaarten, die in het teken van staan van Dinosauriërs. De uitbreiding luidt tevens de Year of the Mammoth in, wat betekent dat kaarten van vorige uitbreidingen uit de normale Ranked-modus verdwijnen.

In tegenstelling tot eerdere uitbreidingen bevat Journey to Un’Goro geen singleplayer avontuur, maar wel een boel nieuwe kaarten om te verzamelen. Dit doe je door pakjes te verdienen wanneer je potjes wint, maar je kunt ook de digitale portomonnee trekken.

Download Hearthstone in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu