De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 14 – 2018

Thomas Haenen
8 april 2018, 15:58
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 14 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 14

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit zonnige weekend. Bescherm jezelf met de Hooikoortsradar, of deel je mooiste kiekjes met FotoSwipe. Verrijk snel je Android-smartphone of tablet met deze nieuwe apps.

1. Hooikoortsradar

Hooikoortsradar

Met Hooikoortsradar krijg je een meerdaagse verwachting van de situatie. Daarvoor wordt de weertrend gecombineerd met de bloeikalender, waardoor je uitstekend inzicht krijgt in wanneer precies welke pollen voor overlast kunnen zorgen. In een speciaal pollenjournaal geeft een bioloog extra inzicht over wat je de komende tijd kunt verwachten.

Het ene pollenseizoen is het andere niet. Sommige lentes heb je dagelijks last van je ogen, een andere keer gaat het zo voorbij. Via de app kun je jouw klachten doorgeven én direct de gemiddelde klachtenscore van andere gebruikers zien. Zo weet je precies of je zwaarder of juist lichter getroffen wordt dan je omgeving.

Download Hooikoortsradar in Google Play (gratis)

2. Snapchat

snapchat

Heb je flinke vriendengroepen, dan kun je ze binnenkort allemaal tegelijk spreken met Snapchat. Eén-op-één gesprekken zijn al langer mogelijk in de chat-app, maar daar komen nu groepsgesprekken met video en audio bij. Kies je voor video dan is er ruimte voor 16 man tegelijk, met audio ligt het maximum op 32. Die komen allemaal tegelijk in beeld op je smartphone-scherm, dus chaotisch is het zeker.

Met de nieuwe functie hoopt Snapchat gebruikers terug te winnen. De app is de laatste maanden veel gebruikers kwijtgeraakt aan Instagram, dat steeds meer functies van Snapchat overneemt. Met nieuwe features als de Snap Map en een vers design hoopt Snapchat gebruikers te behouden. Of het helpt is nog maar de vraag: ook Instagram zou al aan een optie voor video- en audiogesprekken werken.

3. FotoSwipe

Ben je als Android-gebruiker wel eens jaloers op iPhone-bezitters die heel eenvoudig via AirDrop supersnel hun foto’s met elkaar delen? Dat kan ook met jouw telefoon. Voor FotoSwipe moet je vlakbij de ontvanger zijn, die de app ook geïnstalleerd moet hebben op zijn telefoon.

Ga naast elkaar staan, zoek een aantal foto’s uit op je telefoon, tik op de naam van de telefoon van degene die naast je staat, en razendsnel worden via bluetooth alle foto’s zonder enig kwaliteitsverlies verzonden. Het mooie is: dit kan tussen Android-telefoons onderling, maar werkt ook met iPhones.

FotoSwipe is nuttig als je samen nog op de zoëven genoemde reünie bent, en snel je foto’s of groepsselfies wilt delen met een andere bezoeker. Zo hoef je niet achteraf te modderen met deel-apps, Facebook, WhatsApp of e-mail, en er zit ook geen cloud tussen.

Download FotoSwipe in Google Play (gratis)

4. Pokémon GO

Pokémon GO legendaries

Ben je een fanatieke Pokémon Go-speler en geef je om de toekomst van de aarde? Zet 22 april dan vast in je agenda. Op die dag kun je namelijk samen met anderen extra stardust verdienen door afval op te ruimen. 22 april is namelijk internationale ‘Dag van de aarde’ en om dat te vieren worden wereldwijd diverse evenementen georganiseerd. Doel van de dag is om de leefomgeving van mensen op te schonen, en meer bewustwording te creëren.

Pokémon GO zou Pokémon GO immers niet zijn als er geen spelelement achter de bijeenkomst zou zitten. Zodoende ontvangen spelers extra stardust wanneer er minstens 1500 personen op de evenementen afkomen. Gedurende 48 uur lang krijg je twee keer zoveel van het goedje voor het vangen van grond-, water- en gras-Pokémon. Bij minstens 3000 aanwezigen krijg je zelfs drie keer zoveel stardust als normaal.

→ Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu