De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 14 – 2019

Wouter Nijsen
7 april 2019, 15:59
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 14 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de veertiende week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Spark

spark android

Spark is gemaakt door Readdle, een ontwikkelaar die zich vooral richt op iOS-apps, maar nu ook voor het eerst met een Android-versie van een app komt. Spark, een populaire mail-applicatie voor iOS en macOS, staat nu in de Play Store, precies op de dag dat Inbox by Gmail er mee stopt. De ontwikkelaars hebben dit natuurlijk bewust gedaan, om Inbox-gebruikers meteen een goed alternatief te kunnen bieden.

Spark heeft een overzichtelijke interface en een inbox die het net even anders aanpakt. De zogeheten ‘Smart Inbox’ verzamelt verschillende type mails, zoals nieuwsbrieven, persoonlijke berichten en notificaties van diensten en geeft ze een eigen kopje. Hierdoor zie je meteen wat relevant is en wat niet, waarbij je er ook voor kunt kiezen om alle ontvangen nieuwsbrieven bijvoorbeeld in één keer te verwijderen. Enorm handig, omdat je dan meteen alle mails kwijt bent die niet urgent zijn. Meer lees je in onze Spark review.

Download Spark in de Play Store (gratis)

2. WhatsApp

Feestjes, buurtborrels, vrienden, familie, werk, de reünie met oud-klasgenoten van wie je namen niet eens meer weet: je kan het zo gek niet bedenken of er zijn WhatsApp-groepen voor. Ze kunnen handig zijn, maar brengen ook een waterval aan notificaties en (zogenaamd) grappige plaatjes met zich mee. Het zou daarom fijn zijn als je zelf en vooraf kan beslissen of je wel of niet aan een groepsgesprek wordt toegevoegd. Hoe logisch dat ook klinkt, WhatsApp voegt deze mogelijkheid pas nu toe.

WhatsApp laat weten dat de feature gefaseerd wordt uitgerold naar alle gebruikers. Het kan daarom een paar weken duren voordat jij aan de slag kan met het beheren van WhatsApp-groepen. Om de functie te kunnen gebruiken, moet je de WhatsApp-app (straks) updaten.

Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

3. Poco Launcher

Xiaomi’s Poco Launcher was oorspronkelijk bedoeld voor de Pocophone F1, maar kwam vorig jaar voor meer toestellen beschikbaar. Net als andere launchers staat de Poco Launcher gewoon in de Play Store, waar je meteen ziet of de app geschikt is voor jouw smartphone. De Poco Launcher krijgt regelmatig updates en de nieuwste versie (8.0.0) introduceert de langverwachte donkere modus.

Het donkere thema oogt niet alleen prettiger als je ‘s avonds op je toestel kijkt, maar bespaart ook energie op smartphones met een oled-scherm. Veel Samsung-smartphones hebben zo’n display, maar ook merken als OnePlus, LG en Huawei voorzien hun duurdere toestellen van een oled-scherm. Het grote voordeel van oled is dat individuele pixels aan- en uitgezet worden, waardoor zwart ook echt zwart is. Een launcher met zwarte elementen zet niet alle pixels aan, wat gunstig is voor de accu.

Download de Poco Launcher in de Play Store (gratis)

4. Gmail

Een Gmail-bericht inplannen dat pas een maand later wordt verstuurd? Of heb je een mail die pas over vijftig jaar zijn bestemming mag bereiken? Deze functie wordt vanaf nu toegevoegd aan de Gmail-app voor Android. Volgens Google kunnen gebruikers zelf kiezen wanneer hun bericht de deur uit gaat. Kies je voor uitgestelde verzending, dan kun je zelf aangeven wanneer het mailtje precies de deur uit moet gaan.

De Gmail-app geeft je enkele snelle opties voor morgenochtend, morgenmiddag of een andere dag. Je kan echter ook zelf een datum en tijdsstip uitkiezen. In theorie kun je dus berichten inplannen die pas in 2069 bij hun ontvanger arriveren. Zodra een bericht ingepland staat, kun je op elk moment de gekozen datum aanpassen. Besluit je een mail voor volgende maand alsnog de volgende dag te versturen, dan kan dat dus gewoon. Besluit je de ingeplande datum volledig te annuleren, dan wordt de mail weer als concept opgeslagen.

Download de nieuwste versie van Gmail (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu