De 8 beste Android-apps in Google Play van week 15 – 2016

Wouter Nijsen
17 april 2016, 18:30
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 15 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan het handige Velociraptor, de grote Google Agenda-update en de  nieuwe app van de makers van Monument Valley.

De beste Android-apps van week 15

1. Velociraptor

Velociraptor-icon

Google Maps is een handige app als je ergens naartoe wilt navigeren, maar mist nog steeds de mogelijkheid om een snelheidslimiet te tonen. Tot het moment dat Google deze functie zelf toevoegt aan Maps, kun je aan de slag met Velociraptor. De app dien je eerst toegang te geven tot je locatiegegevens en je moet de app toestaan om over andere apps weergegeven te worden. Als je dit gedaan hebt, is het aan te raden om de eenheid op kilometers per uur te zetten en de `Style` op `International`.

Vervolgens verschijnen er twee cirkeltjes in beeld, die je zelf een plekje kunt geven op het scherm van je Android. Als je voortaan Google Maps opstart, zul je zien dat Velociraptor ook automatisch in beeld verschijnt.  In de cirkeltjes zie je de snelheidslimiet en hoe hard je momenteel rijdt.

Download Velociraptor in Google Play (gratis)

2. Face Maker

Face-Maker

App-ontwikkelaar Ustwo werd in een klap wereldberoemd met de prachtige game Monument Valley, maar de studio heeft meer in huis. Met Face Maker kan iedereen wijzerplaten maken voor zijn Android Wear-smartwatch. Zodra je de app  installeert, staan er direct twee wijzerplaten voor je klaar. Classic is vooral een klassieke en traditionele wijzerplaat, Trio is een hippe digitale variant.

Als je een keuze gemaakt hebt tussen de twee, kun je door over het scherm van je horloge te vegen allerlei zaken aanpassen. Veeg van boven naar beneden om tussen kleuren en stijlen te wisselen, of veeg van links naar rechts om de achtergrond, wijzers en meer aan te passen. Volgens Ustwo zijn er hierdoor meer dan 2800 mogelijkheden.

Download Face Maker in Google Play (gratis)

3. Telegram

Telegram 3.8

In de nieuwe versie van Telegram is het chatscherm iets aangepast. Zo zijn de kleuren op het scherm lichter getint dan voorheen en zien de chatballonnen er ronder uit. Ook zijn de voortgangsindicatoren aangepast. Daarnaast is het versturen van een documentbestand versimpeld. Wanneer je een document wilt versturen, geeft Telegram je voortaan de mogelijkheid om door de interne en externe opslag van je Android te zoeken.

Telegram heeft ook haar Bots vernieuwd. In versie 2.0 zijn nieuwe bots aanwezig die het makkelijker maken om muziek, stickers, je Foursquare-locatie en YouTube-video`s te versturen naar vrienden. Wil je een YouTube-video doorsturen, open dan de chat met de gewenste ontvanger en voer @youtube in.

Download Telegram in Google Play (gratis)

4. Google Agenda

googleagenda

Google weet heel goed dat jij een druk leven hebt, en dat het dus een hele uitdaging kan zijn om een afspraak te maken. Een handige nieuwe functie van Google Agenda helpt hier een handje bij. Nadat Google wat simpele vragen gesteld heeft, zoals welk doel je hebt en op welk tijdstip je dit meestal wilt bereiken, zoekt de app het beste lege plekje in je agenda uit om deze taak in te plannen.

Mocht het er onverhoopt alsnog niet van komen, dan plant Google Agenda zelf de afspraak in op een ander tijdstip. Ook als je handmatig een afspraak toevallig op hetzelfde tijdstip inplant, verplaatst Google hem. Handig, want zo voorkom je dat je een automatisch ingeplande taak vergeet en deze uit het zicht verdwijnt.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

5. HTC Boost+

htc-boost-plus

HTC kondigde samen met de HTC 10 de HTC Boost+-app aan. Deze app helpt je een handje met het beheren van het geheugen van je Android, en is ook op andere Android-smartphones te gebruiken. HTC Boost+ doet verschillende dingen tegelijk. Zo ruimt de app je toestel op door tijdelijke bestanden en caches te verwijderen, samen met overbodige installatieprogramma`s van apps.

In het overzicht kun je overbodige apps die je geheugen opvullen direct verwijderen, zonder dat je daar de app voor hoeft te verlaten. Ook kun je jouw favoriete apps van een wachtwoord voorzien, zodat mensen die er met je smartphone vandoor gaan niet zomaar bij je privégegevens komen.

Download HTC Boost+ in de Google Play Store (gratis)

6. Slidebox

Slidebox

Als je veel foto`s maakt kan het lastig zijn om alle kiekjes te ordenen. Google Foto`s slaat alles wel in de cloud op, waarna je via zoekwoorden je foto`s weer kunt vinden, maar dit is niet voor alle situaties ideaal. Ook kun je albums maken om de beelden te organiseren, maar het is  best wat werk om elke foto in het juiste album te plaatsen. Als je alles netjes wil hebben, dan is Slidebox een handige app.

Met de app ga je alle foto`s die je hebt langs. Swipe naar links om de foto te laten staan en naar de volgende te gaan. Swipe omhoog om de foto in de prullenbak te gooien. Als een soort Tinder ga je zo langs elke afbeelding. De foto`s worden niet direct verwijderd, maar maar pas als je definitief de prullenbak leegt.

Download Slidebox in Google Play (gratis)

7. Outlook

outlook

Microsoft heeft de Android-versie van Outlook voorzien van Android Wear-ondersteuning. De Android Wear-ondersteuning heeft lang op zich laten wachten, aangezien vorig jaar al een app werd gelanceerd voor de Apple Watch. Wanneer je de applicatie opstart, kun je ontvangen mailtjes bekijken en een reactie sturen.

Dat laatste doe je met voorgeprogrammeerde antwoorden, maar je kunt ook je stem gebruiken om antwoord in te voeren. De Android Wear-ondersteuning van Outlook zit verwerkt in de nieuwste versie van de app, die je via onderstaande link kunt downloaden.

Download Outlook in Google Play (gratis)

8. Snapchat

snapchat

Snapchat blijft maar innoveren om zijn app interessant te houden. De nieuwste toevoeging is de 3D Sticker. Deze stickers zijn bijzonder, want je kunt ze plakken in een video, waarna ze blijven hangen op het object waar je de sticker op geplaatst hebt. Het gaat hier om emoji-stickers, dus stel je voor dat je een katten-emoji over de kop van je kat plakt en deze op de kop blijft zitten als de kat beweegt.

Het is een toffe functie die voor nieuwe soorten snapvideo`s kan zorgen. Om zelf een 3D Sticker toe te voegen neem je een video op en kies je voor de sticker-knop. Je moet dus niet naar de emoji-knop voor een emoji-sticker.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu