De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 15 – 2017

Thomas Haenen
16 april 2017, 15:30
4 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 15 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 15

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met Owy, nieuwe filters in Prisma en het paas-evenement van Pokémon GO. Lees gauw verder!

1. Owy

Met Owy kun je eenvoudig een lijst opstellen met alles wat je hebt uitgeleend en aan wie. Je hoeft hiervoor maar drie gegevens in te vullen: wat je hebt uitgeleend, aan wie je het gegeven hebt en wanneer het gebeurde. Hiervoor gebruikt de app het adresboek van je telefoon, zodat je die persoon ook direct een bericht kunt sturen vanuit de app.

Als je een nieuw item in je lijst zet, kun je ook een foto toevoegen. Zo weet je precies over welk voorwerp het ging. Vooral bij boeken, kledingstukken of andere zaken die iets meer uitleg nodig hebben is dat plaatje een welkom hulpmiddel.

2. Pokémon GO

Pokémon GO viert binnenkort zijn eerste verjaardag. Hoewel de app minder populair is dan voorheen zijn er nog altijd miljoenen spelers wereldwijd. Die kunnen dit weekend aan de slag met het paasevent. Ontwikkelaar Niantic pakt het hele weekend uit met verschillende extra’s voor actieve spelers.

Zo zijn Pokémon die in een ei zitten tijdelijk een stuk zeldzamer. Ook zijn er geruchten dat je de komende dagen een Pikachu met konijnoren kunt vangen. Dat is nog niet door Niantic bevestigd, en het is onduidelijk of het vangen van deze Pikachu-variant aan speciale voorwaarden verbonden is.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

3. Nest

Nest 5.1.1.0.30, zoals de nieuwste versie van de app heet, biedt een drietal verbeteringen die klein klinken maar de dienst in de praktijk een stuk prettiger maken. Gebruikers van de Nest-beveiligingscamera of rookmelder kunnen de update vanaf nu in de Play Store vinden.

Je kunt nu ook makkelijker kiezen wie welke notificaties ontvangt. Via de verbeterde instellingen kun je bijvoorbeeld aangeven of je Nest-camera je een notificatie stuurt voor elke beweging die gedetecteerd wordt, of alleen voor specifieke personen. Ook kun je instellen dat jij van Nest notificaties krijgt over elke beweging, terwijl je partner alleen lastig wordt gevallen met urgente meldingen.

Download Nest in Google Play (gratis)

4. Dropbox

Opslagdienst Dropbox is allang niet meer alleen een verzamelplek voor je bestanden. Sinds kort is de app voorzien van zijn eigen documentenscanner. Maak een foto van de aantekeningen die je in wil scannen, en Dropbox kan ze vervolgens automatisch opslaan als pdf.

Ook als je meerdere pagina’s of teksten inscant kunnen ze in één bestand opgeslagen worden. Er zijn zelfs een klein aantal bewerkingsfuncties, waarmee je de gemaakte scans kan draaien of bijsnijden.

Download Dropbox in Google Play (gratis)

5. Google Foto’s

Google heeft een update voor de Foto’s-app uitgebracht die voor betere beelden zorgt. Een video kan nu ook na het opnemen gestabiliseerd worden. Om een video te stabiliseren open je het bestand in Google Foto’s en druk je op het Pen-icoontje om deze te bewerken. Vervolgens vind je linksonder een ‘Stabilize’-knop.

Het verwerken van de aanpassingen kan even duren, afhankelijk van hoe groot de video is. Beeldstabilisatie zorgt ervoor dat een video minder trilt. Tijdens het filmen beweeg je doorgaans continu een klein beetje, waardoor het beeld wat onrustig kan ogen. Beeldstabilisatie probeert die trillingen weg te halen.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

6. Camera ZOOM FX

fotofilter-apps

Camera ZOOM FX is een foto-app die je meteen bij het maken van je foto laat zien hoe het eindresultaat er uit komt te zien. De app biedt een hele reeks aan manuele opties om de belichting, focus en sluitertijd aan te passen, zelfs als je eigen camera-app dat niet toelaat. Daarnaast kun je de interface van de app volledig zelf aanpassen.

Voordat je je foto vastlegt, kun je in het zoekvenster een preview opvragen van je gekozen filter. Deze staan gesorteerd in het zijmenu op categorie. Je kunt ook een willekeurig filter met kleurschema kiezen, voor als je niet zo goed weet wat je moet kiezen.

Download Camera ZOOM FX in Google Play (gratis)

7. Instagram Direct

instagram

Instagram Direct heeft een flinke update gekregen. De tijdelijke foto’s en video’s die je naar vrienden stuurt worden vanaf nu gecombineerd met de normale tekstberichtjes. Voorheen werden de onderdelen in aparte secties opgedeeld. Hierdoor had je meerdere kanalen voor dezelfde persoon en dat is natuurlijk niet praktisch.

Om een tijdelijk bericht te sturen kies je voor Instagram Direct door op het hoofdscherm rechtsboven op het papieren vliegtuigje te tikken, of door naar links te swipen. Tik daarna op de nieuwe blauwe cameraknop onderin het scherm om een tijdelijke foto of video te maken. Als je klaar bent met filmen en versieren, tik je op de pijl om je creatie naar individuele vrienden of hele groepen te sturen.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu