De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 15 – 2018

Wouter Nijsen
15 april 2018, 16:11
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 15 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 15

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend. Zo kun je aan de slag met de verbeterde Netflix-app, de nieuwe muziekdienst Juke en een app om meer over je achtergrond te leren.

1. Juke

Juke review

Juke is een streamingdienst, vergelijkbaar met Google Play Music en Spotify, maar dan van Nederlandse bodem. De app komt voort uit een samenwerking tussen Talpa en MediaMarkt en is specifiek gericht op Nederlandse muziekliefhebbers.

Naast toegang tot een aanbod van zo’n vijftig miljoen nummers, heeft Juke een assortiment aan redacteuren. Dit zijn veelal bn’ers zoals Ilse DeLange en Armin van Buuren, die niet alleen hun eigen muziek aanbieden, maar ook afspeellijsten voor je maken. Zo hoef je niet zelf meer op zoek naar muziek, maar kun je altijd bij de Juke-redactie terecht als je wat nieuws zoekt.

Download Juke in Google Play (gratis)

2. Pixel Launcher (Android Go)

Android Go, een geoptimaliseerde versie van Android dat is bedoeld voor toestellen met weinig werkgeheugen, brengt ook een aangepaste launcher met zich mee. Deze homescreenvervanger draait beter op oudere Android-smartphones dan de standaard Pixel Launcher, waardoor de software vloeiend blijft draaien, maar je toch kunt genieten van de Google-interface.

De aangepaste Pixel Launcher komt van de Nederlandse student Amir Zaidi, die eerder de populaire Rootless Pixel Launcher maakte. De Android Go-launcher lijkt op de normale versie, maar schakelt widgets en notificatiebolletjes standaard uit. Dit is gunstig voor oudere Android-toestellen, of als je een telefoon hebt met weinig werkgeheugen.

Download de aangepaste Pixel Launcher via Github (gratis)

3. MyHeritage

myheritage

Stamboom- en dna-onderzoek zijn de manieren om meer over je achtergrond te weten te komen. Wie waren je voorouders en waar kwamen ze vandaan? De bekendste plek om dit te doen is MyHeritage. Via de app en website kun je niet alleen via allerlei archieven zoeken, maar ook je dna laten analyseren. Aan beide onderdelen zijn wel flink wat kosten verbonden. Daarom hebben we uitgezocht wat je ervan kunt verwachten, met een hoop gepriegel, wattenstaafjes in onze wangen en familie die we nog niet kenden.

Het hoofdonderdeel van de app en de website is het doen van stamboomonderzoek. Je eigen stamboom start je door informatie in te vullen die je al kent, zoals je ouders en overgrootouders. MyHeritage zoekt vervolgens connecties vanuit databases en de stambomen van anderen. Dat zie je doordat er een groen of bruin icoontje bij de naam van iemand in je stamboom komt te staan.

Download MyHeritage in Google Play (gratis, met in-app aankopen)

4. Vernieuwde Netflix-app

netflix

De veranderingen van de nieuwste versie van de Netflix-app zijn niet enorm groot, maar wel handig. Het hamburgermenu, dat je voorheen opende door op het knopje linksboven te tikken, is vervangen door een navigatiebalk onderin. Daar vind je knopjes voor de onderdelen ‘Homepagina’, ‘Zoeken’, ‘Downloads’ en ‘Meer’.

Dat de knopjes nu onderaan zitten is handiger, aangezien smartphoneschermen groter, maar (door de beeldverhouding van 18 bij 9) vooral langer worden. Hierdoor kun je de Netflix-app toch makkelijk met één hand blijven bedienen. Deze voorlopige versie van de app wordt al een tijdje getest onder een select groepje gebruikers, en is waarschijnlijk later voor iedereen beschikbaar. Kun je niet wachten, dan kun je het nieuwe design ook handmatig installeren.

Download Netflix in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu