De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 15 – 2019

Wouter Nijsen
14 april 2019, 15:57
3 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 15 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de vijftiende week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Google Drive

google drive

Open je het vernieuwde Google Drive, dan valt gelijk op dat het design er een stuk opgeruimder uit ziet. De app heeft meer witruimte, minder tekst en meer ruimte voor beeld. Bovenaan staan nu niet meer de nieuwste bestanden of je mappen, maar documenten die je volgens Google waarschijnlijk nodig hebt. Merkt Google bijvoorbeeld dat je elke ochtend hetzelfde document opent, dan zal dat document nu rond dat tijdstip altijd bovenaan Drive te vinden zijn.

Onderaan de app vind je nu een verbeterde navigatiebalk met vier knoppen. Daarmee kun je direct naar de belangrijkste onderdelen van de app: de startpagina, je favoriete documenten, documenten die met jou gedeeld zijn en alle documenten. De zoekbalk staat nu bijna altijd bovenaan in beeld, zodat je makkelijker en sneller het juiste bestand terug kan vinden.

Download Google Drive in de Play Store (gratis)

2. Pollennieuws

Pollennieuws is een app die al een tijdje niet meer bijgewerkt is, maar die nog altijd voorzien wordt van handige informatie. De app heeft verschillende tabbladen met informatie, waaronder een verwachtingspagina met een kaart van Nederland en een kalender waarop je kunt zien welke pollen wanneer in de lucht zitten. Ook de nieuwspagina wordt regelmatig bijgewerkt, met artikelen over de huidige periode en welke planten nu in bloei staan.

Via het meldingen-tabblad kun je zien hoe andere gebruikers van de app het weer ervaren op het gebied van hooikoorts. Je kunt doorgeven op welke schaal je last hebt van je klachten en waar je precies last van hebt. Vervolgens verschijnt dit in een grafiekje, waarmee je jouw klachten kunt vergelijken met de rest van Nederland.

Download Pollennieuws in de Play Store (gratis)

3. Elder Scrolls Blades

The Elder Scrolls: Blades review

Na een korte intro maak je een personage aan en word je de fantasiewereld van The Elder Scrolls ingestuurd. Die nieuwe besturing is meteen even wennen. Door op het scherm van je smartphone te tikken, laat je jouw held lopen. Rondkijken doe je door over het scherm heen en weer te vegen. Door je Android-smartphone of -tablet te kantelen kun je daarnaast virtuele joysticks aanzetten, zodat je de game wat directer kunt besturen, wat voor ons beter werkte.

Zodra je een vijand tegen het lijf loopt, schakelt de game naar een nieuw scherm waarin je door op het scherm te tikken, rake klappen uitdeelt. Tegenaanvallen blokkeer je door op het schild-icoontje te tikken en door ervaringspunten te verzamelen, ontgrendel je gaandeweg extra aanvallen en spreuken.

Voorlopig is The Elder Scrolls Blades enkel te spelen als je door een wachtlijst heen komt. De game bevindt zich nog in de early access-fase en is pas op een later moment voor iedereen beschikbaar. Wil je dus spelen, dan kun je de game via onderstaande link downloaden en aansluiten in de wachtrij.

Download The Elder Scrolls: Blades in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu