De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 16 – 2016

Wouter Nijsen
24 april 2016, 20:15
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 16 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de nieuwe Giphy-app, de geinige game Exploding Kittens en de grote update voor Inbox.

De beste Android-apps van week 16

1. Giphy

Giphy-icon

Giphy is een enorme databank met talloze gifs. Deze korte filmpjes die zichzelf continu herhalen worden steeds populairder, dus is het handig om een app te hebben waarin je de beste gifs in een handomdraai kunt zoeken en delen. Gelukkig maar dat er voor Android-gebruikers nu ook een uitgebreide app beschikbaar is.

Giphy was er al een tijdje op Android in de vorm van Giphy for Messenger, een app die – zoals de naam al doet vermoeden – speciaal bedoeld was om gifs via Facebook Messenger te versturen. Nu Giphy er als algemene app is, kun je het gebruiken voor al je berichten-apps en sociale netwerken op je Android-toestel. De functie van Giphy is heel simpel: tik een zoekterm in de zoekbalk in en je scherm vult zich direct met talloze gifs.

Download Giphy in Google Play (gratis)

2. Inbox by Gmail

inboxbygmail

Inbox liet al overzichtelijk in je inbox zien hoe laat en op welke dag je een bepaalde afspraak hebt, zonder dat je de e-mail met de afspraak hoeft te openen. Nu zorgt de app  ervoor dat bij veranderingen deze afspraak aangepast wordt en dat de mails over het specifieke evenement bij elkaar gebundeld worden. Ook krijg je direct vanaf je inbox informatie over wat er in ontvangen nieuwsbrieven staan, die tevens overzichtelijker ogen.

De derde nieuwe functie is Save to Inbox. Stuur je wel eens links naar jezelf die je later eens goed wil bekijken? Dat hoeft niet meer, want je kunt de Save to Inbox-optie gebruiken om de link direct naar je inbox te sturen.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

3. Samsung Safety Screen

Samsung Safety Screen

Ben je bang dat je kinderen hun Android-toestel te dicht bij hun ogen houden? Samsung schiet te hulp met een app die op alle Android-toestellen te installeren is, dus niet enkel op Samsung-apparaten. De app geeft een waarschuwing als het toestel te dicht bij een hoofd gehouden wordt en haalt die waarschuwing pas weg als er een verstandige afstand bereikt is. Door het instellen van een wachtwoord kunnen je kinderen de functie niet plots uitschakelen.

De app werkt zoals je zou verwachten. Houd je het toestel te dicht bij je hoofd, dan verschijnt er een vrolijk mannetje met uitgestrekte handen over de app waar je net mee bezig was. Je kunt pas verder als je het toestel vervolgens ver genoeg houdt.

Download Samsung Safety Screen in Google Play (gratis)

4. Google Analytics

Google Analytics Material design

Waar veel Google-apps al tijden zijn voorzien van het fraaie Material Design, was de Analytics-app tot deze week  niet bijgewerkt. Daar is verandering in gekomen, want Google heeft de applicatie van een flinke make-over voorzien. Wanneer je de vernieuwde app voor het eerst opstart, valt meteen de oranje balk bovenin op. Daarnaast is het inlogscherm veranderd en worden tabellen en grafieken met een animatie ingeladen.

Ook het hamburgermenu ligt voortaan in lijn met andere Google-apps, waarbij je gemakkelijker kunt schakelen naar de verschillende onderdelen van Google Analytics. Nieuw is het deel-icoontje, dat je bij elke rapportage aan de rechterkant vindt. Hiermee kun je data gemakkelijk met anderen delen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende manieren.

Download Google Analytics in Google Play (gratis)

5. Exploding Kittens

explodingkittens-icon

Exploding Kittens, het meest succesvolle spelletje dat ooit op Kickstarter heeft gestaan, is beschikbaar voor Android. Het is een kaartspel waarin de spelers telkens een kaart van de stapel pakken. In het spel zit een `Exploding Kitten` en als je die pakt, ben je af. Met een andere kaart kun je de Exploding Kitten onschadelijk maken en ook zijn er andere tactische kaarten om mee te spelen.

De game zet een lokale verbinding op om met meerdere mensen in één ruimte te spelen. Met de nieuwe multiplayermodus kun je het online tegen willekeurige spelers opnemen, maar helaas is het niet mogelijk om in je eentje te spelen. Het spel kost 2,18 in Google Play, al dien voor je uitbreidingen extra geld neer te leggen.

Download Exploding Kittens in Google Play (gratis)

6. Microsoft Translator

microsoft translator

Microsoft Translator wordt steeds handiger op Android. De vertaal-app kan vanaf nu teksten op afbeeldingen vertalen en is ook offline te gebruiken. Voordat je de internetverbinding verbreekt, dien je de juiste talenpakketten te downloaden. Microsoft Translator ondersteunt op het moment van schrijven meer dan 40 talen, die allemaal een eigen talenpakket hebben. Door deze te downloaden kun je de app ook gebruiken als je geen internetverbinding hebt. Wel zo handig als je in het buitenland bent.

Naast de offline vertaalfunctie kun je met Translator nu ook via de camera van je Android teksten vertalen. Geef de app simpelweg toestemming tot je camera en richt de lens op een stuk tekst. Als Microsoft Translator de taal ondersteunt, verschijnt automatisch de vertaling in beeld.

Download Microsoft Translator in Google Play (gratis)

7. Facebook Messenger

facebook messenger 2

De populaire chatdienst Facebook Messenger heeft een belfunctie voor groepen gekregen. Hierdoor wordt het mogelijk om met meerdere mensen een audiogesprek te starten. De functie verschijnt als telefoon-icoontje binnen groepsgesprekken, waar je op moet tikken om direct een audiogesprek te starten. Het is nog niet mogelijk om met groepen te videobellen via Facebook Messenger.

De belfunctie voor groepen werkt op dezelfde als manier als de audiogesprekken die je momenteel één-op-één kunt voeren. Wanneer een persoon uit een groep een audiogesprek begint, kan iedereen opnemen, het gesprek negeren of weigeren. Naast reguliere gebruikers moet de functie ook zakelijke gebruikers aanspreken.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

8. Crossy Road

crossyroad-icon1

De populaire endless runner Crossy Road is nu te spelen in een multiplayer-modus. Om Crossy Road te spelen met je vrienden moet iedereen op hetzelfde wifi-netwerk aangesloten zijn. Alhoewel je meer punten verdient wanneer je samenwerkt, is het heel verleidelijk om elkaar het leven zuur te maken. In het spel kun je elkaar namelijk flink in de weg zitten. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan je vrienden volledig uit hun plaat te zien gaan?

Een potje spelen in de multiplayerversie van Crossy Road kan behoorlijk lang duren. Ga je tussentijds af terwijl spelers nog aan het oversteken zijn, dan mag je binnen een tiental seconden weer meedoen aan de game. Het spel is pas afgelopen als iedereen kort na elkaar  overreden is.

Download Crossy Road in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu