Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 16 – 2017

Wouter Nijsen
23 april 2017, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 16 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 16

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met Microsoft To-Do en een handige app voor de Bixby-knop van de Samsung Galaxy S8. Lees gauw verder!

1. Microsoft To-Do

Microsoft To-Do

Microsoft kocht taken-app Wunderlist in 2015. Op Android Planet hebben we vaak met lof over deze app gesproken, maar Microsoft is van plan om er een eind aan te breien. Voordat dit gebeurt, is er nu de eerste versie van Wunderlist-vervanger Microsoft To-Do te downloaden. Microsoft benadrukt dat de nieuwe app gemaakt is door hetzelfde team achter Wunderlist. Dat is snel duidelijk, want de apps hebben veel overeenkomsten.

De lijstjes die je maakt met de nieuwe app moeten overal bereikbaar zijn. Niet alleen via je smartphone, maar bijvoorbeeld ook via je pc (waar Windows 10 op draait), een tablet of een browser op wat voor apparaat dan ook. Op dit moment is de vroege versie van To-Do enkel met smartphones te downloaden. Later maakt Microsoft ook een versie voor Android-tablets beschikbaar.

Download Microsoft To-Do in Google Play (gratis)

2. Google Fotoscan

Google Fotoscan

Iedereen die nog een grote verzameling fysieke familiefoto’s heeft, weet waarschijnlijk hoeveel gedoe het is om deze te digitaliseren. Eén voor één foto’s onder de scanner leggen kan uren, dagen of zelfs maanden duren afhankelijk van de grootte van je fotocollectie. Je kunt wel een professional vragen om het voor je te doen, maar dat is aardig prijzig. Bovendien is de gedachte dat een onbekende al je foto’s heeft wellicht niet prettig.

De Google Fotoscan-app, die eind vorig jaar verscheen, moet uitkomst bieden. Met deze app gebruik je je smartphone om oude foto’s te fotograferen en in te scannen. De app voert vervolgens verschillende verbeteringen door aan je foto waardoor de beeldkwaliteit nauwelijks van een echte scan te onderscheiden is. De app was al een stuk sneller dan een echte scanner, en met de update naar Google Fotoscan 1.4 wordt het tempo verder opgevoerd.

Download Google Fotoscan in Google Play (gratis)

3. ANWB Onderweg

ANWB Onderweg

De ANWB-app is voorzien van een nieuw likje verf en qua functies stevig uitgebreid. Vooral de verkeersinformatie is verbeterd; die toont de app nu ook langs je route. De routes kun je bovendien opslaan, zodat je bijvoorbeeld ‘s ochtends ziet wat de situatie is als je naar je werk gaat.

Ook het betaald parkeren met de Onderweg-app is verbeterd. ANWB Onderweg is te gebruiken in meer dan 160 gemeentes, met de bijbehorende parkeertarieven en regels over waar je wel en niet je auto mag neerzetten. Als je een lopende parkeertransactie hebt lopen, krijg je hier een pushbericht van, iets wat de app eerst alleen lokaal op je smartphone bijhield.

Download ANWB Onderweg in Google Play (gratis)

4. Google Translate

Google Translate

Voorheen vertaalde Google Translate elk woord in een zin vaak afzonderlijk. Dat zorgde voor snelle, maar vaak incorrecte vertalingen omdat Google niet goed met de context van een zin kon omgaan. Het bedrijf kondigde eind vorig jaar verschillende verbeteringen aan door hele zinnen in één keer te vertalen. Vandaag worden die verbeteringen uitgerold voor vertalingen van en naar het Nederlands, en verschillende andere talen.

Googles nieuwe ‘neurale vertaalnetwerken’ zorgen voor betere vertalingen. Daarbij bestuderen de computers van het bedrijf vele duizenden bestaande teksten en hun vertalingen om er zelfstandig van te leren. Met machine learning leren de computers continu bij, waardoor de vertalingen steeds beter worden.

Download Google Translate in Google Play (gratis)

5. Bixby Button Remapper

Bixby Button Remapper

De nieuwe Samsung Galaxy S8 heeft een fysieke knop waarmee je praatassistent Bixby oproept. Deze knop was tijdelijk aan te passen, zodat bijvoorbeeld Google Assistant kwam opdraven bij het indrukken van de knop. Met een kleine update heeft Samsung hier een stokje voor gestoken, omdat het bedrijf toch echt wil dat je Bixby gaat gebruiken. De app Bixby Button Remapper ontwijkt die blokkering en laat je de knop voor allerlei andere functies gebruiken.

Er zijn verschillende acties waar je voor kunt kiezen bij het indrukken van de knop. Bijvoorbeeld het openen van Google Now, de camera, notificaties of een specifieke app. Ook kun je de Bixby-knop gebruiken als terugknop, homeknop, zaklampknop of als knop om de telefoon op stil te zetten.

Download Bixby Button Remapper in Google Play (gratis)

6. Snapchat

snapchat

Hoewel Snapchat ooit begon als app om vluchtige foto’s met vrienden te delen, heeft de berichtendienst zijn functies in de voorbije maanden fors uitgebreid. Na filters, maskers en lenzen introduceert het bedrijf nu Snapchat World Lenses. De functie werd eind vorig jaar al getest in sommige landen en nu eindelijk beschikbaar.

Snapchat-filters zijn vermoedelijk bij bijna iedereen bekend. Door tijdens het fotograferen een filter toe te passen kun je je gezicht van verschillende maskers voorzien, of jezelf in vreemde landschappen plaatsen. Vrijwel alle filters zijn echter vooral voor de selfiecamera. Richt je je smartphone op de wijde wereld, dan kreeg je slechts enkele kleine effecten om aan je omgeving toe te voegen.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

7. Google Earth

Google Earth

De nieuwe versie van Google Earth bevat aardig wat nieuwe features. Zo biedt de app nu de Voyager-sectie, waar je verschillende rondleidingen door opvallende regio’s van onze planeet kunt volgen. Deze zijn ingesproken door bekende autoriteiten op het gebied van onze aarde, waaronder David Attenborough.

Je kunt nu ook met de ‘Ik doe een gok’-knop naar een willekeurige locatie op aarde springen. Deze variëren van Japanse tempels tot aan plekken op de poolkappen. Volgens Google zijn er ongeveer twintigduizend plekken die je op deze manier kunt bezoeken. De meeste van deze plekken zijn zelfs in 3D te bewonderen: geen platte satellietfoto’s meer dus.

Download Google Earth in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu