De 4 beste Android-apps in Google Play van week 16 – 2018

Rick van der Veer
22 april 2018, 16:02
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 16 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 16

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend. Zo kun je aan de slag met de offline navigatie van Waze, een grote update voor Google Chrome en de muziek-app PowerAudio Pro.

1. Waze

Waze is een navigatie-app die het net iets anders aanpakt. In plaats van dat er een bedrijf achter Waze zit die alle informatie aanlevert, doen gebruikers dat zelf. Je kunt dan ook punten scoren door onderweg files, wegwerkzaamheden en flitsers door te geven. De app wordt alleen accurater naarmate meer mensen ‘m gebruiken.

Waze heeft geen features waarmee je kaarten echt offline beschikbaar kunt maken. Je kunt er wel mee navigeren in gebieden waar je geen verbinding hebt, mits je je route plant op een plek waar je wél verbinding hebt. De app downloadt dan de kaarten die nodig zijn voor de reis, en houdt deze vast tot de app gesloten wordt. Uiteraard heb je zonder verbinding geen toegang tot bijdragen van andere gebruikers.

Download Waze in Google Play (gratis)

2. Google Chrome

Google heeft een grote update uitgebracht voor Google Chrome. Veel sites starten automatisch met het afspelen van video of geluid wanneer je ze opent. Dat is niet alleen irritant als je per ongeluk het geluid aan hebt staan, maar leidt ook tot meer data- en energieverbruik. Daarom schakelt Chrome deze content automatisch uit in versie 66. Daarnaast was er tot dusver nog geen handige manier om wachtwoorden over te zetten naar een losse wachtwoordbeheerder, maar vanaf Chrome 66 kun je je wachtwoorden eenvoudig exporteren.

Chrome 66 bevat ook een testversie van een nieuw uiterlijk voor de browser. Waar Chrome Home, de vorige versie, de adresbalk naar onderin verplaatste, zit deze bij ‘Duplex’ weer bovenin. Fraai is de ‘Nieuwe tab’-pagina, die verschijnt als je van onder naar boven veegt. Wil je Home Duplex aanzetten? Zet dan onderstaand commando in de adresbalk van Chrome: chrome://flags/#enable-chrome-modern-design

Download Google Chrome in Google Play (gratis)

3. Dynamite Headdy

beste Android-apps

Steeds meer oudere games worden opnieuw uitgebracht voor smartphones, en Dynamite Headdy is één van deze games. Oorspronkelijk kwam deze game in de jaren ’90 uit, maar is nu speelbaar op Android-smartphones. Dynamite Headdy zich af in een wereld vol poppen, en jij moet voorkomen dat een kwaadaardige demon de hele wereld in zijn macht krijgt.

Door je touchscreen te gebruiken baan je je een weg door de kleurrijke wereld. Aan het einde van ieder level moet je bovendien een eindbaas verslaan, voordat je verder kunt. Vooral nostalgische gamers zullen Dynamite Headdy waarderen. Een fijne bijkomstigheid is dat de game gratis te spelen is, maar je moet wel met een paar advertenties kunnen leven.

Download Dynamite Headdy in Google Play (gratis)

4. PowerAudio Pro Music Player

beste Android-apps

Ondanks dat steeds meer mensen gebruikmaken van streamingdiensten voor hun muziek, zijn er nog altijd genoeg gebruikers die liever hun eigen bestanden afspelen. Op die gebruikers is PowerAudio Pro Music Player gericht. De app bevat een handige bibliotheek die een index maakt van al je muziek, zodat je snel je favoriete nummers te pakken hebt.

Daarnaast kun je het geluid van de app naar eigen hand zetten met de ingebouwde equalizer. Handig is de ingebouwde slaaptimer, zodat je muziek automatisch stopt als je in slaap bent gevallen. Ook pauzeert PowerAudio automatisch je muziek als je koptelefoon per ongeluk uit je toestel getrokken wordt of de bluetooth-verbinding wegvalt. De app kost normaal zo’n zestig cent, maar is tijdelijk gratis te downloaden.

Download PowerAudio Pro Music Player in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu