De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 16 – 2019

Wouter Nijsen
21 april 2019, 18:33
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 16 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de zestiende week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Facebook Messenger

Facebook Messenger

Facebook bracht de donkere modus een maand geleden uit als een soort easter egg, maar nu is de feature officieel beschikbaar. Dat betekent dat je ‘m gewoon via de instellingen kunt in- en uitschakelen. Vanaf nu worden al je chats in het donker weergeven, wat beter is voor je ogen. Lukt het niet? Sluit Facebook Messenger dan geforceerd af en probeer het nog een keer. Ook helpt het bij sommigen om hun Android-telefoon helemaal opnieuw op te starten.

De donkere modus voor Facebook Messenger werd eind 2018 al aangekondigd. Toen rolde een update uit met een nieuwe manier van navigeren en meer persoonlijke chats. De dark mode werd toen eventjes getoond en Facebook zei dat de update later zou uitrollen. Uiteindelijk kan nu pas iedereen met de donkere modus aan de slag.

Download Facebook Messenger in de Play Store (gratis)

2. Kiwi Browser

Kiwi browser

De relatief onbekende en gratis Kiwi Browser is gebaseerd op Chromium en WebKit, twee platformen die ook de basis vormen voor bijvoorbeeld Google Chrome. Kiwi lijkt qua uiterlijk en gebruikservaring daarom ook op Chrome, maar is zeker niet hetzelfde.

De ontwikkelaars van Kiwi hebben de browser namelijk voorzien van allerlei veelgevraagde features die je pas later of nog steeds niet in Chrome ziet. Van een slimme adblocker tot een energiebesparende donkere modus voor smartphones met een oled-scherm; Kiwi is met name interessant voor wie Chrome te beperkt vindt.

→ Download Kiwi Browster in de Play Store (gratis)

3. Flitsmeister

Gebruikers die geregeld onderweg zijn, hebben waarschijnlijk toch al Flitsmeister open staan. Met die app check je namelijk makkelijk of je nog flitspalen en snelheidscontroles onderweg kan verwachten. Vanaf nu is de app ook handig als je je bestemming bereikt hebt, want je kunt direct een parkeerplaats reserveren.

Als je aangekomen bent op je bestemming vraagt Flitsmeister je nu direct of je een parkeeractie wil starten. De app vertelt je vervolgens het tarief bij deze zonecode, en houdt terwijl je weg bent bij hoeveel je moet betalen. Zodra je weer vertrekt, waarschuwt Flitsmeister je om de parkeeractie te stoppen en om af te rekenen. Omdat je waarschijnlijk toch al Flitsmeister gebruikt onderweg, weet je zeker dat je niet vergeet de parkeeractie te stoppen.

Download Flitsmeister in de Play Store (gratis)

4. Route.nl

Hoewel de focus van Route.nl op fietsen ligt, heeft de app ook genoeg keuze qua wandelroutes. Mooi is dat elke route gedetailleerde informatie heeft, zoals een grafiek met de hoogte zodat je weet of je moet klimmen of niet. Deze routes hebben tevens zeer duidelijke instructies, waarin je stap voor stap wordt begeleid.

Je kunt zoeken naar routes in je buurt of op een specifieke plek. Weet je het niet precies? Dan geeft de app de mogelijkheid om een provincie en de lengte van een wandeling in te vullen, waarna je wordt aangeraden wat je het beste kunt lopen. Met een premium abonnement kun je de instructies en navigatie ook laten uitspreken.

Download Route.nl in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu