De 7 beste Android-apps in Google Play van week 17 – 2016

Wouter Nijsen
1 mei 2016, 16:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 17 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de nieuwe app Radon, het vernieuwde Google Agenda en de toffe game Chameleon Run.

De beste Android-apps van week 17

1. Radon

Radon

We hebben al een hele hoop manieren om links naar elkaar te sturen. Het kan bijvoorbeeld via een tekstberichtje, nfc of het scannen van een qr-code. Is er nog behoefte aan een nieuwe manier? Wel als we net kunnen doen alsof we Batman zijn en we links sturen met ultrasoon geluid. Hiervoor hoef je de toestellen niet te koppelen en je hoeft zelfs geen gegevens uit te wisselen. Het enige wat nodig is, is in dezelfde ruimte zitten en de app draaien.

Een link delen gaat via het normale deelscherm van Android. Je hoeft de Radon-app er dus niet voor te openen. Door Radon te kiezen in het deelscherm wordt de link uitgezonden. Hiervoor maakt de app gebruik van een combinatie van wifi, bluetooth en dus ultrasoon geluid.

Download Radon in Google Play (gratis)

2. Apple Music

apple music

Apple heeft de Apple Music-app voor Android opgeknapt met een aantal nieuwe functies. Het bedrijf lijkt zich de laatste tijd steeds meer te focussen op muziekvideo`s, dus is het logisch dat je nu ook vanuit de Android-app videocontent kunt bekijken. Naast videoclips staan er ook de nodige documentaires en concertregistraties in de app, waaronder de exclusieve documentaire van Taylor Swift uit december 2015.

Interessanter is misschien nog wel ondersteuning voor het Apple Music Family Plan, een gezinsabonnement waar maximaal zes mensen aan kunnen deelnemen. Voor vijf euro extra per maand kan een volledig gezin onbeperkt naar Apple Music luisteren, wat van Music een interessante muziekdienst maakt voor families met veel muziekliefhebbers.

Download Apple Music in Google Play (gratis)

3. Picnic

picnic

Bij veel Android-gebruikers is Google Foto`s de go-to galerij-app om foto`s te beheren, bewerken en op te slaan in de cloud. Picnic onderscheidt zich door de overzichtelijke interface, waarbij je een hamburgermenu gebruikt om tussen secties te schakelen en al je foto`s in logische mappen worden geplaatst. Ook zijn er genoeg opties om Picnic te personaliseren. Zo kun je diverse onderdelen van de app desgewenst aanpassen en bepaalde mappen op je Android uitsluiten.

Door enkele slimme features is Picnic net iets gebruikersvriendelijker dan andere galerij-apps. Zo wordt de schermhelderheid automatisch opgekrikt wanneer je een foto of video bekijkt, wat handig als je je in de buitenlucht bevindt. Een nachtthema zorgt ervoor dat je de app ook in het donker kunt gebruiken, zonder dat je wordt verblind door het licht van het scherm.

Download Picnic in Google Play (gratis)

4. Nevolution

Nevolution

Veel Android-gebruikers herkennen vaak hun apps aan de manier waarop die notificaties weergeven. Er zijn genoeg applicaties die op een overzichtelijke manier meldingen weergeven, maar een WhatsApp knipt bijvoorbeeld zinnen af wanneer je meerdere berichtjes binnenkrijgt. Ontwikkelaar Oasis Feng, bekend van de energiebesparende Greenify-app, springt hierop in met Nevolution. Met deze app richt je inkomende meldingen in naar jouw persoonlijke voorkeur.

Zo kun je berichten bundelen in een notificatie die zichtbaar wordt bij het indrukken ervan, is er een No Heads-up-feature waardoor je geen notificaties van de geselecteerde app op je notificatiebalk ziet, een Elastic-functie om afgeknipte berichten van bijvoorbeeld chatdiensten volledig te tonen, en de optie om meerdere meldingen van één app als een soort boodschappenlijstje te tonen.

Download Nevolution in Google Play (gratis)

5. Google Agenda

googleagenda

Google heeft een handige functie voor Google Agenda uitgerold, speciaal voor bedrijven die met de kalenderdienst werken. De nieuwste functie heet `Find a time` en moet ervoor zorgen dat je makkelijker afspraken met collega`s kunt maken. De functie werkt alleen als er gewerkt wordt met Google Apps for Work of Edu. De update is dus niet bedoeld om een afspraak met je vrienden te maken, maar op je werk kun je de nieuwe functie binnenkort wel tegenkomen.

Het idee achter `Find a time` is dat de app een tijd voor een meeting of andere afspraak vindt wanneer iedereen beschikbaar is. Dit werkt ook in verschillende tijdzones. De functie kijkt naar de beschikbaarheid van alle deelnemers en wanneer de anderen gebruikelijk al afspraken hebben.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

6. Chameleon Run

chameleon run

In Chameleon Run draait alles om kleur, want je mag alleen over platformen rennen die dezelfde kleur als je personage zijn. Dit kun je op twee manieren bereiken. Je kunt over een andere kleur heen springen, maar soms zijn deze vlakken te groot om een sprong te kunnen maken. Dan kun je zelf van kleur veranderen. Je moet dus constant beslissen of je springt of van kleur wisselt.

De game werkt verrassend lekker en is een waardevolle toevoeging aan het endless runner-genre. Je kunt Chameleon Run ter ontspanning spelen, maar je kunt ook serieuzer te werk gaan. In elk level heb je namelijk drie doelen om te voltooien. Daarnaast kun je proberen om een level zo snel mogelijk te halen, waarmee je vervolgens de ranglijsten op gaat.

Download Chameleon Run in Google Play (2,12 euro)

7. Gmail

Gmail-icon copy

Door een update van Gmail ondersteunt de app nu ook Microsoft Exchange-accounts op alle Android-apparaten. Tot nu toe was het toevoegen van een Exchange-account aan Gmail alleen mogelijk op Nexus-smartphones. De e-maildienst was enorm populair, maar heeft qua prioriteit plaats moeten maken voor het inmiddels grotere Microsoft Outlook.

Microsoft Exchange is vooral in het bedrijfsleven populair voor het e-mailen van klanten, contact onderhouden en de optie om kalenders te synchroniseren. Door de Gmail-ondersteuning kunnen deze mensen nu ook op hun Android-toestel alle Exchange-werkzaamheden uitvoeren, zonder dat daar een aparte app voor benodigd is. Naast Exchange- ondersteunt Gmail ook Outlook-, Yahoo Mail- en IMAP/POP-accounts.

Download de Gmail-update in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu