De 7 beste Android-apps in Google Play van week 17 – 2017

Wouter Nijsen
30 april 2017, 19:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 17 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 17

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met twee Lite-apps van Facebook, de toffe game Lumino City en een handige Google Maps-functie. Lees gauw verder!

1. Facebook Lite

Facebook Lite is nu eindelijk officieel in Nederland en België te downloaden. Het grootste voordeel van Facebook Lite is dat de app enorm klein en licht is. Waar de normale Facebook-app al gauw 80MB in beslag neemt en een veelvoud aan cache, is Lite nog geen 1MB groot. Het cachegeheugen dat na verloop van tijd wordt opgebouwd, blijft eveneens beperkt tot slechts een tiende MB. Dat is voor gebruikers met een ouder Android-toestel erg prettig, zeker als hun opslagruimte beperkt en niet uitbreidbaar is.

Een pluspunt van Facebook Lite is dat de app efficiënt werkt en is ontwikkeld voor 2G-netwerken en plekken waar mobiel internet traag is. Daardoor werkt hij ook bij gebrek aan wifi, 4G of 3G; wel zo prettig als je regelmatig het land doorreist. De basisfunctionaliteit van Lite is overigens hetzelfde als die van de normale Facebook-app. Je kunt nog gewoon liken, reageren, foto’s en statussen delen en je tijdlijn checken.

Download Facebook Lite in Google Play (gratis)

2. Facebook Messenger Lite

facebook messenger lite

Naast Facebook Lite werd deze week ook een lichtere versie van de Messenger-app uitgebracht. De applicatie is aanzienlijk kleiner: waar de reguliere Messenger-app ruim 47MB weegt, is Messenger Lite nog geen 4MB groot. De interface is bovendien lichter en de app verbruikt minder geheugen. Hierdoor draait Facebook Messenger ook vloeiend als je over een ouder Android-toestel beschikt.

In principe zitten de belangrijkste functies van Messenger in Lite verwerkt. Zo kun je chatten met je vrienden, foto’s delen en een groepsgesprek starten. De app is verdeeld in drie onderdelen: chatten, je contactenlijst en de instellingen. Wel zijn er enkele functies geschrapt, zoals de handige chat heads.

Download Facebook Messenger Lite in Google Play (gratis)

3. Lumino City

Lumino City verscheen eind 2015 voor iOS en gooide destijds hoge ogen dankzij een prachtige stop-motion-wereld, die met veel liefde in het echt is gemaakt. Ontwikkelaar State to Play bouwde een spelwereld met karton, hout, vilt en andere materialen en legde vervolgens alles vast met een camera. Het digitaliseren kostte behoorlijk wat moeite, maar het resultaat mag er zijn. Lumino City ziet er prachtig uit en sleepte onder meer een BAFTA binnen voor Artistic Achievement.

In de game kruip je in de huid het meisje Lumi, dat op zoek is naar haar opa. Als speler heb je de taak om verschillende puzzels op te lossen met de materialen die je in de spelwereld vindt. Het is niet altijd duidelijk waar je wel en niet op kunt klikken, en sommige puzzels zijn wat vaag. Lumino City wordt gelukkig nergens echt frustrerend moeilijk en meestal kun je door met je avontuur nadat je met de inwoners van de gebieden hebt gesproken.

Download Lumino City in Google Play (5,49 euro)

4. Google Maps

Google Maps heeft een handige nieuwe feature gekregen. Heb je je auto geparkeerd, dan open je de app. Vervolgens druk je op de blauwe stip van je huidige locatie. In het menu dat in beeld verschijnt, selecteer je de ‘Je parkeerplaats opslaan’-optie. Vervolgens wordt er op de kaart automatisch een label geplaatst met de parkeerlocatie van je auto.

Zo’n label werkt natuurlijk alleen als je auto op een platte parkeerplek zonder extra verdiepingen staat. In een parkeergarage loop je nog steeds het risico te verdwalen. Gelukkig heeft is ook daar een oplossing voor. Je kunt bij je parkeerplek een label instellen met wat extra aantekeningen, zoals ‘Vijfde verdieping’ of ‘Rechts achterin’, voor wat extra duidelijkheid. Mocht dat allemaal nog niet genoeg zijn, dan kun je je labels en aantekeningen ook een reminder én een afbeelding geven.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

5. Wemogee

Wemogee

Relatief weinig mensen kunnen communiceren in gebarentaal, maar denken vaak niet aan de honderden emoji die ze dagelijks op hun smartphone zien langskomen. Deze wereldberoemde handjes, gezichten en icoontjes zijn vanaf nu niet alleen een leuke manier om een tekstbericht op te fleuren.

Wemogee gebruikt emoji namelijk om tekstberichten te vertalen in een rebus van emoji. Een uitkomst voor mensen met de taalstoornis Afasie, die moeite hebben met praten en het lezen en schrijven van tekstberichten. De persoon met afasie ziet in het chatvenster enkel emoji verschijnen, en kan als antwoord ook alleen emoji uitkiezen en op een rijtje zetten. Om te vragen of alles goed gaat, stuur je bijvoorbeeld het duimpje met daarachter een vraagteken.

Download Wemogee in Google Play (gratis)

6. Duolingo Plus

De nieuwe, betaalde versie van Duolingo heet Plus en kost 10 dollar per maand. Plus is voorlopig alleen beschikbaar voor Android-gebruikers van Duolingo, en wordt geleidelijk voor iedereen uitgerold. Voor het vaste maandbedrag krijg je een reclamevrije en offline versie van Duolingo. Je kunt lessen op elk moment downloaden, om ze te gebruiken op moment zonder internet.

Wil je onderweg naar je vakantie-adres nog even de lokale taal oefenen in het vliegtuig, dan kan dat met Duolingo Plus. Voor bestaande gebruikers verandert er niets: zij kunnen de app blijven gebruiken net als voorheen, zij het wel met reclames.

Download Duolingo in Google Play (gratis)

7. Amoled Mnml

Op het amoled-scherm van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 ziet zwart er ook écht zwart uit. Deze nieuwe app helpt je met het vinden van de juiste wallpaper voor toestellen die over dit soort displays beschikken. De app bevat een groot aantal minimalistische achtergronden, vaak met veel zwart en slechts een beperkt aantal andere kleuren. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën, van wallpapers gebaseerd op bloemen tot allerlei geometrische vormen. Dagelijks worden er nieuwe afbeeldingen toegevoegd, zodat er altijd wel wat voor je bij zit.

De achtergronden hebben een resolutie van 3200 bij 2560 pixels, waardoor ze ook geschikt zijn voor de hoge resoluties van verschillende vlaggenschepen. Heeft jouw smartphone geen (am)oled-scherm, dan kun je de app natuurlijk ook gewoon gebruiken. De wallpapers ogen dan wel iets minder mooi.

Download Amoled Mnml in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu