Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 17 – 2018

Wouter Nijsen
29 april 2018, 16:12
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 17 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 17

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend. Zo kun je aan de slag met twee nieuwe Google-apps, de game The Mooseman en nog meer. Veel plezier!

1. Grasshopper

Grasshopper-icoon

Iedereen kan programmeren, zo bewijst Grasshopper. Zodra je de app opstart krijg je een korte uitleg te zien, waarna je direct zelf aan de slag gaat. De eerste oefeningen zijn heel praktisch van aard. Zo moet je onder meer de vlag van Gabon namaken, waardoor je een grondbeginsel van JavaScript leert kennen: functies. Hierna wordt je kennis op de proef gesteld door middel van een quiz.

De quizzen en spellen worden na verloop van tijd natuurlijk steeds moeilijker, en alle onderdelen van de taal passeren de revue. Zodra je de smaak te pakken hebt en de fundamenten – zoals ‘strings’ en ‘variables’ – tot je genomen hebt, kun je door met twee verdiepende cursussen. Gaandeweg sprokkel je trofeeën bij elkaar en wordt je direct voor je werk beloond. Er zit een goede leercurve in Grasshopper, waardoor de app voor vrijwel iedereen geschikt is.

Download Grasshopper in Google Play (gratis)

2. Opera Touch

Opera Touch icoon

Opera Touch is gemaakt voor snelheid. Zodra je de app opstart zie je direct je meest bezochte websites, de pagina’s die op je pc openstaan en een Google-zoekvenster. In de tabbladen daarboven vind je links ‘Flow’, en rechts je geschiedenis. Door op de actieknop onderin te drukken voer je direct een zoekopdracht in. Touch werkt hierdoor zeer vlot en gebruiksvriendelijk.

Smartphones worden steeds groter en daar speelt Opera Touch op in. De app is gebouwd met de gedachte dat hij gemakkelijk met één hand te bedienen moet zijn. Zodoende is de actieknop tactisch geplaatst, waardoor je er altijd met je duim bij kan. Vanuit deze knop kun je onder meer naar je openstaande tabbladen, een spraakopdracht uitvoeren of direct zoeken op internet.

Download Opera Touch in Google Play (gratis)

3. The Mooseman

In The Mooseman speel je niet alleen een sfeervol avontuur, maar leer je ook nog eens over mythes uit het oosten van Rusland. In de game speel je een personage dat tussen verschillende dimensies kan kijken: die van de doden, mensen en goden.

Door daar tussen te wisselen, beweeg je door de wereld en ontwijk je gevaren. In het menu kun je tussendoor allerlei informatie lezen over de wezens die je bent tegengekomen. Mooi, leuk en leerzaam dus. The Mooseman is gratis te downloaden, maar wel bevat in-app aankopen.

Download The Mooseman in Google Play (gratis)

4. Google Tasks

Google heeft de nieuwe app Tasks zo simpel mogelijk gehouden. Dat betekent veel witte vlakken op je scherm, zodat er genoeg ruimte overblijft voor je takenlijst. Met een druk op een grote blauwe knop maak je een nieuwe taak aan, die je meteen aan Google Agenda kunt koppelen.

Om te voorkomen dat je takenlijst in een chaos verandert, kun je iedere taak onderverdelen in een lijst. Maak bijvoorbeeld een speciale lijst aan voor je wekelijkse boodschappenlijst, die vervolgens losstaat van de algemene takenlijst. Omdat Google Tasks nauw samenwerkt met Google Agenda en Gmail, werkt de app vooral goed als je die twee diensten al gebruikt. Hierdoor schakel je gemakkelijk tussen de drie verschillende diensten en kunnen ze elkaar onderling versterken.

Download Google Tasks in Google Play (gratis)

5. Harry Potter: Hogwarts Mystery

Harry Potter: Hogwarts Mystery laat je een leerling worden op de bekende school voor magie. De game speelt zich af voordat Harry Potter naar de school komt, maar je eigen personage volgt een soortgelijk pad als de ‘boy who lived’. Mensen kennen hem namelijk al. Dat komt omdat zijn broer in het verleden iets verschrikkelijks heeft gedaan. Gelukkig krijgt je personage al snel enkele vrienden, maar helaas ook vijanden die hem dwars zitten. Hogwarts Mystery zit verder vol met bekende gezichten uit de films.

Leuk is dat de game, hoewel beperkt, echt een rollenspel is. Je kunt je moed, empathie en kennis opbouwen en in levels omhoog gaan. Dat gebeurt automatisch bij het doorlopen van het verhaal, maar na het volbrengen van opdrachten kun je ook vaak een beloning kiezen. Hierbij krijg je de keuze om voor goud te kiezen om bijvoorbeeld nieuwe kleren te kopen, diamanten om je energiemeter te vullen of punten voor één van de drie statistieken.

Download Harry Potter: Hogwarts Mystery in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu