De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 17 – 2019

Wouter Nijsen
28 april 2019, 15:49
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 17 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de zeventiende week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Snapchat

snapchat

Snapchat is vernieuwd en richt zich met deze update vooral op snelheid. De berichtendienst heeft er in de afgelopen jaren alleen maar meer functies bijgekregen, en dat maakte de app alsmaar trager. Volgens Snapchat is deze nieuwe versie 20 procent sneller en is er 25 procent minder opslagruimte vereist. Zelfs op goedkope Android-smartphones als de Huawei P Smart en Nokia 3.2 zou de app nu soepel moeten lopen.

Vooralsnog pakken de wijzigingen goed uit, meldt het bedrijf. Onder gebruikers met oudere, goedkopere smartphones die de update al hebben ontvangen, wordt er nu 6 procent vaker een Snap verstuurd. Ook de Stories-functie, waarmee je verhalen van vrienden, mediabedrijven en beroemdheden kijkt, wordt vaker gebruikt. Ruim de helft van de Discover-gebruikers kijkt minstens één keer per dag nieuwe verhalen, meldt Snapchat.

Download de Snapchat-update in de Play Store (gratis)

2. Pathé All Stars

Filmliefhebbers die regelmatig naar een Pathé-bioscoop gaan, kunnen met de Pathé All Stars app leuke extra’s verdienen. Deze app is het nieuwe beloningsprogramma van de bioscoopketen. Bij elk bioscoopbezoek ontvang je voor iedere euro die je uitgeeft punten, Stars. Deze wissel je in de online shop in voor gratis producten en kortingen op snacks, drinks en tickets.

Verder zijn er in de app regelmatig exclusieve acties te vinden waar je nog meer beloningen mee kan verdienen. Het loont extra als Pathé Unlimited-abonnee om de app vanaf het begin te gebruiken, want hoe langer je abonnee bent, des te meer Stars je krijgt.

Download Pathé All Stars in de Play Store (gratis)

3. Google Podcasts

Google Podcasts is niet de meest uitgebreide podcast-app voor Android (dat is Pocket Casts), maar wel eentje die fijn in gebruik is. Google maakt de applicatie via updates bovendien telkens iets beter en ook deze week is er een handige feature opgedoken. Die komt binnenkort beschikbaar en is nu al ontdekt.

Google Podcasts krijgt namelijk een slaaptimer, wat betekent dat je podcasts een tijdje kan laten afspelen en ze daarna automatisch worden gepauzeerd. Dat is handig als je soms naar podcasts luistert om te ontspannen, maar niet alles wil missen als je (per ongeluk) in slaap valt. Door de timer voor een bepaald aantal minuten in te stellen, weet je daarna waar je bent gebleven.

Download Google Podcasts in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu