De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 18 – 2016

Wouter Nijsen
8 mei 2016, 16:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 18 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan The Rock Clock, de Horizon Go Chromecast-ondersteuning en de grote Nova Launcher-update.

De beste Android-apps van week 18

1. The Rock Clock

the rock clock

Acteur en spierbundel Dwayne Johnson heeft een app uitgebracht. Met de wekker-app probeert hij je gemotiveerd de dag in te laten gaan. Zonder snooze-knop, want daar doet The Rock niet aan. Met grote letters vraagt de app je om een doel te stellen. Dat gaat niet om `op tijd wakker worden`, maar om grotere doelstellingen, zoals afvallen, gespierder worden of je garage opruimen.

Heb je het ingevuld, dan stel je een datum in waarop je het project wil afronden. Daarna stel je in hoe laat je gewekt wil worden. Je kunt dan uit verschillende geluiden kiezen, allemaal met de stem van The Rock, die je overigens ook door de app heen loodst. Hilarisch is bijvoorbeeld al het `classic alarm`, waarbij je Johnson `beep, beep, beep` hoort zeggen.

Download The Rock Clock in Google Play (gratis)

2. Beme

Beme

Beme is het product van de populaire YouTuber Casey Neistat, die de app afgelopen zomer al op de iPhone uitbracht. Sindsdien is er flink aan geschaafd, zodat Android-gebruikers nu met de `definitieve` versie aan de slag kunnen. Met de app neem je net zoals Snapchat korte filmpjes op die je naar vrienden kunt versturen. Het verschil hierbij is dat je zelf niet exact weet wat je nu filmt. Om op te nemen moet je het toestel namelijk tegen je borst houden.

Filmpjes duren maximaal acht seconden en stoppen automatisch met opnemen als je de smartphone weer van je borst haalt. Om Beme te gebruiken moet je een account aanmaken, al is de app wel gratis te downloaden en gebruiken. Volgens Neistat zorgt dit ervoor dat je filmpjes `echter` worden.

Download Beme in Google Play (gratis)

3. Google I/O 2016

Google I/O app

De Google I/O 2016-app bevat de nodige plattegronden voor mensen die de conferentie bezoeken, maar ook voor thuisblijvers is het een handige app om eens door te neuzen. Zo zijn er uitgebreide tijdschema`s in de app te vinden, zodat je precies weet wanneer die presentatie plaatsvindt die jij via een livestream wil volgen.

Voor deze panels kun je bovendien notificaties instellen. Na afloop worden in de app ook video`s van presentaties geplaatst, zodat je ze op je gemakje terug kunt kijken. Door de juiste filters in de Google I/O 2016-app in te stellen, krijg je alleen de dingen te zien die jou interesseren.

Download Google I/O 2016 in Google Play (gratis)

4. Horizon Go

Horizon Go

De Horizon Go-app is een handige manier om televisieprogramma`s live te bekijken of afleveringen te checken die je gemist hebt. Tot deze week werkte de app alleen op je Android-smartphone of -tablet, maar door de Chromecast-ondersteuning kun je beelden voortaan naar je televisie sturen. In het afspeelscherm vind je het bekende icoontje, waar je op tikt om met een Chromecast te verbinden.

Vervolgens worden beelden direct naar je televisie gestuurd, zodat je ook op het grote scherm van je favoriete televisieprogramma`s kunt genieten. De update voegt ook de optie toe om herinneringen voor een programma in te stellen.

Download Horizon Go in Google Play (gratis)

5. Google-toetsenbord

google-toetsenbord

Het Google-toetsenbord had al een tijdje geen update meer gekregen, maar daar is verandering in gekomen. Naast een licht verbeterd uiterlijk zijn een boel nieuwe functies toegevoegd. Een daarvan is de éénhandmodus, die het logischerwijs makkelijk maakt om met één hand te typen. Dit is vooral handig wanneer je een groot Android-toestel als de Nexus 6P of Samsung Galaxy S7 Edge hebt.

Je activeert de modus door op de komma te drukken en even vast te houden, al kun je ook gewoon de instellingen induiken. Het toetsenbord wordt vervolgens naar de linker- of rechterkant verplaatst, waardoor je afzonderlijke toetsen makkelijker met je vingers kunt bereiken.

Download Google-toetsenbord in Google Play (gratis)

6. Uncharted: Fortune Hunter

uncharted-fortune-hunter

Het is voor het eerst dat de Uncharted-serie een game krijgt op Android (en iOS). In deze avontuurlijke puzzelgame ga je met hoofdrolspeler Nathan Drake op jacht om meer dan 200 puzzels op te lossen, om er aan het eind steeds met een beloning vandoor te gaan.

Uncharted: Fortune Hunter lijkt qua opzet veel op Lara Croft GO.  Door zorgvuldig over het scherm te vegen, leg je een baan af of zet je één stap. Tegelijkertijd moet je op schijven schieten en knoppen indrukken om nieuwe routes te creëren waar Nathan overheen kan lopen, of als blokkades dienen voor pijlenschieters.

Download Uncharted: Fortune Hunter in Google Play (gratis)

7. GoPro Quik

GoPro Quik

Quik is een frisse app die het zo makkelijk mogelijk wil maken om zonder teveel complexe functies een filmpje in elkaar te zetten. Het maakt hierbij niet uit of deze afkomstig is van je Android of een GoPro, wat Quik ook interessant maakt voor mensen zonder GoPro. Het leuke aan Quik is dat je alleen maar een videobestand en soundtrack hoeft te kiezen.

Om ervoor te zorgen dat een filmpje wat meer bij jouw smaak aansluit, kun je bijvoorbeeld kiezen uit 28 verschillende videostijlen, die allemaal unieke filters en overgangen bevatten. Door er een tekstvak bij te zetten, kun je er zelfs een emoji aan toevoegen. Al deze opties selecteer je in een overzichtelijke menubalk onderin beeld.

Download Quik in Google Play (gratis)

8. Nova Launcher

novalauncher

Nova Launcher, één van de populairste launchers voor Android, heeft een update gekregen met een aantal interessante toevoegingen. Je activeert de nachtmodus door de instellingen in te duiken en te selecteren welke onderdelen van de interface aangepast moeten worden. De nachtmodus wordt automatisch ingeschakeld bij zonsopgang en zonsondergang, maar je kunt ook handmatig een begin en eindtijd invoeren.

De andere vernieuwing is wat minder opvallend. De mapjes waarin je apps verzamelt zijn voortaan rond. Deze aanpassing werd geïntroduceerd met Developer Preview 2 van Android N en zorgt er bovendien voor dat apps naast elkaar worden getoond, in plaats van dat ze worden opgestapeld.

Download Nova Launcher in Google Play (gratis)

9. Netflix

netflix

Ook de Netflix-app voor Android heeft een fijne update gekregen. Het is nu mogelijk om te voorkomen dat je over je datalimiet gaat, door de instellingen van de app in te duiken. De update is vooral handig voor gebruikers die graag onderweg met Netflix naar een film of televisieserie kijken.

Naast een automatische modus kun je dus ook handmatig een instelling selecteren. Kies je voor `Laag`, dan kijk je volgens Netflix zo`n vier uur lang naar films en tv-series met 1GB aan data. Bij `Normaal` en `Hoog` kijk je respectievelijk twee en één uur per GB, waar de beeldkwaliteit van de stream dan automatisch aan wordt aangepast.

Download Netflix  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu