De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 18 – 2017

Wouter Nijsen
7 mei 2017, 19:30
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 18 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 18

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met een fraaie muziek-app, de laatste versie van Gmail en de nieuwe game van de makers van Angry Birds. Lees gauw verder!

1. Phonograph

Phonograph

Phonograph is een muziekspeler voor Android die gericht is op simpliciteit. De app is vormgegeven volgens de Material Design-regels van Google, en biedt alleen de belangrijkste functies. Het hoofdscherm van de app bevat een aantal tabbladen. Hier vind je in één oogopslag al je muziek terug, die je per tabblad kunt sorteren op titel, album of artiest. Ook kun je vanaf hier direct een shuffle-playlist starten met al je muziek.

Heb je Android 7.1 (Nougat)? Dan biedt Phonograph ook de mogelijkheid om app-snelkoppelingen te gebruiken. Deze kun je zelfs voorzien van verschillende kleurtjes. Ondanks dat de app niet veel uitgebreide features aan boord heeft, kun je ‘m wel flink aanpassen. Zo kun je zowel de primaire kleur als de accentkleur bewerken, en is er een donkere modus voor al je nachtelijke muzieksessies.

Download Phonograph in Google Play (gratis)

2. Google Allo

allo

Andere berichtendiensten beschikken al geruime tijd over een back-upfunctie, maar Google voegt deze nu pas toe aan Allo. Voorheen raakte je je volledige chatgeschiedenis kwijt als je besloot de app (tijdelijk) te verwijderen of je toestel te resetten. Met back-ups kun je nu altijd al je gesprekken teruglezen. Je kunt gesprekken zowel lokaal opslaan op je eigen smartphone, of ze direct uploaden naar Google Drive. Als je de functie activeert, maakt Allo automatisch dagelijks een reservekopie.

Allo beschikt al langer over een incognitomodus, waarbij berichten automatisch verdwijnen nadat ze gelezen zijn, of na een vooraf bepaalde tijd. Die modus is ook beschikbaar bij groepsgesprekken. Ook in een gesprek met meerdere vrienden kun je berichten na enkele seconden of minuten automatisch laten verdwijnen.

Download Allo in Google Play (gratis)

3. Astro

Astro

Krijg je veel nieuwsbrieven, spam en andere onbelangrijke e-mail? Astro is een nieuwe mail-app met een chatbot die je helpt je inbox op te ruimen. Op het eerste gezicht is Astro vooral gericht op het zelf organiseren van je mailberichten. Zo is er een ‘Priority Inbox’, waarin alleen de berichten van je belangrijkste vrienden en contacten staan. Ook kun je ervoor kiezen om berichten te ‘snoozen’ tot een later moment, of ze te archiveren of labelen. Je kunt zelfs aangeven een notificatie te willen ontvangen zodra een bericht dat je verstuurt, gelezen wordt.

Astro gaat echter nog een stapje verder dan de alternatieven, met Astrobot. De assistent kun je op elk moment activeren door op de knop rechtsonder te drukken. Astrobot laat je weten welke oude mails nog beantwoord moeten worden, ook kun je je uitschrijven voor nieuwsbrieven en oude mail automatisch opruimen. Het is wat persoonlijker dan de gemiddelde mail-app, maar net zo snel en slim.

Download Astro in Google Play (gratis)

4. Pokémon GO

Ook in Pokémon GO wordt het warmere weer van dit weekend gevierd. Tijdens het zogeheten Grassweekend zijn groene monsters makkelijker te vinden. Als je vandaag nog naar buiten trekt met je smartphone op zak, kom je dus vaker Oddish, Bellsprout, Bulbasaur, Skiploom, Sunkern en andere groene Pokémon tegen. Heb je nog altijd niet alle ruim tweehonderd monsters verzameld, dan is dit weekend wellicht dé kans om je collectie compleet te maken.

Tijdens eerdere evenementen konden spelers gemakkelijker items en eieren verdienen. Voor zover bekend zijn er dit keer geen andere bonussen beschikbaar. Wel introduceerde Niantic recentelijk promocodes in Pokémon GO, waarmee je extra items kan verdienen.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

5. Battle Bay

Battle Bay is de nieuwe game van Angry Birds-maker Rovio. In tegenstelling tot eerdere spelletjes vuur je geen vogeltjes af op groene varkentjes, maar schiet je met een bootje op andere spelers. Er zijn verschillende arena’s waarin je het in multiplayer opneemt tegen andere spelers, al kun je ook met je eigen vrienden spelen.

Er zijn verschillende wapens om te verzamelen en upgraden, terwijl je ook nieuwe personages aan je boot kunt toevoegen om jezelf sterker te maken. De game heeft een geinige, cartooneske stijl en mooie graphics. Battle Bay is gratis te downloaden, wel zijn er verschillende in-app aankopen aanwezig.

Download Battle Bay in Google Play (gratis)

6. Gmail

Gmail Exchange

Google probeert je al op verschillende manieren te beschermen tegen gevaarlijke berichten. Zo wordt twijfelachtige mail automatisch in je spamfolder geplaatst en worden geen afbeeldingen of bestanden geladen als ze risicovol lijken. Nu zet het bedrijf een volgende stap ter bescherming, met de integratie van phishing-bescherming in de Gmail-app. Druk je op een link die door Google als nep en gevaarlijk wordt gezien, dan krijg je een automatische waarschuwing te zien.

Google geeft aan dat niet alle links met zo’n waarschuwing gevaarlijk zijn, maar doorgaans kun je beter op je hoede zijn. Phishing is een vorm van internetfraude waarbij kwaadwillenden zich voordoen als een vriend of een betrouwbaar bedrijf. Zo zijn er bijvoorbeeld neppe bankmails die claimen dat je nú moet inloggen ter bescherming van je account, maar die eigenlijk uit zijn op je gegevens.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu