De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 18 – 2018

Wouter Nijsen
6 mei 2018, 16:12
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 18 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 18

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend. Zo kun je aan de slag met een toffe Android-launcher en een app om goede gewoontes aan te leren.

1. Action Launcher

Action Launcher

Android P komt steeds dichterbij. Stukje bij beetje wordt duidelijk hoe de nieuwe Android-versie eruit gaat zien, en welke functies worden toegevoegd. Wanneer je niet op de officiële release wilt wachten, kun je nu al terecht bij Action Launcher voor een eerste versie. De iconen en zoekbalk in Android P hebben hebben een meer rond design, in tegenstelling tot het hoekige ontwerp uit eerdere versies. Dit design is nu ook toegevoegd aan Action Launcher.

Zowel de Google-zoekbalk onderin, als het zoekvenster bovenaan het app-overzicht zijn in een fris jasje gestoken. Je kunt deze elementen naar hartenlust personaliseren door bijvoorbeeld de transparantie en grootte aan te passen. Daarnaast is de Google-zoekbalk uitbreidbaar met apps die jij vaak gebruikt.

Download Action Launcher in Google Play (gratis)

2. Color Ball 2018

Color Ball 2018 bestaat uit verschillende spelletjes, waarin het altijd draait om een spinner de juiste kleur te laten raken. In het ene spelletje doe je dat door de spinner langs obstakels te duwen. En in het andere spelletje door een cirkel met verschillende kleuren rond te laten draaien om de stuiterende van kleur veranderende spinner op de juiste kleur te laten landen.

Waarom er is gekozen voor een spinner in plaats van een stuiterbal is ons een raadsel, maar het resultaat is een tof spelletje. Er zijn een flink stapel uitdagingen te vinden, maar je kunt ook gewoon aan de slag om een highscore te halen.

Download Color Ball 2018 in Google Play (gratis)

3. Fabulous

Fabulous is ontwikkeld door het Center for Advanced Hindsight aan de Amerikaanse Duke University. Zij zijn experts in het ontdekken van de zaken waar mensen op het einde van de dag spijt van hebben. Het zijn juist die dingen waar deze app verandering in wil brengen.

Dat gaat vooral heel erg geleidelijk. De app begroet je met een vrolijk muziekje, en legt kort uit hoe ze jou een handje helpt om je leven te beteren. Dat begint heel simpel: met het drinken van een glas water als je wakker wordt. Hierdoor ontwaak je sneller en begin je goed met de dag. Om je deze gewoonte aan te leren, stuurt de app je (met toestemming) voordat je gaat slapen al een berichtje.

Download Fabulous in Google Play (gratis)

4. LastPass

wachtwoord-apps

Nog geen wachtwoordbeheerder? LastPass is een gratis optie om er (eindelijk) eentje te nemen. De app vult automatisch wachtwoorden in, kan veilige notities bewaren en is te beveiligen met de vingerafdrukscanner van je smartphone. Daarnaast helpt de app je met het genereren van veilige wachtwoorden voor alle websites en apps waar je een account kunt maken.

De meeste functies van LastPass zijn gratis te gebruiken, maar er is ook een Premium-versie beschikbaar. Deze kost ongeveer twee tientjes per jaar en biedt onder meer toegang tot je account in noodgevallen en 1GB aan versleutelde opslagruimte. Het beheren, opvragen en automatisch invullen van wachtwoorden is daarentegen gewoon mogelijk met de gratis versie.

Download LastPass in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu