De 8 beste Android-apps in Google Play van week 19 – 2017

Thomas Haenen
14 mei 2017, 19:00
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 19 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 18

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met een fraaie foto-apps voor jou en je selfies, een nieuwe Hooikoortsradar en terugblikken op het Eurovisie Songfestival.

1. Snapseed

photoshop-apps

Snapseed van Google is uitgegroeid tot een bijzonder volledige fotobewerking-app. Zonder te complex te zijn, kun je met deze app een hoop bereiken. In de basis voeg je een filter toe of snij je een afbeelding bij. Maar kijk je verder, dan kun je tot in de kleinste details aanpassingen doen.

Haal bijvoorbeeld een minuscuul pukkeltje weg op een selfie, of maak een specifiek onderdeel van de foto extra licht. Je kunt met Snapseed zelfs meer doen dan de gratis versie van Photoshop voor Android. De app van Adobe heeft bijvoorbeeld geen tiltshift-functie, waarmee je onderdelen in een foto kleiner laat lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Meer lees je in onze lofzang voor Snapseed.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

2. Airbrush

photoshop-apps

Wil je specifiek een selfie bewerken? Dan ben je bij Airbrush aan het juiste adres. Deze app biedt soortgelijke bewerkingsopties als bovenstaande alternatieven, maar zet daar een aantal selfie-specifieke extra’s tussen. Met deze functies maak je jezelf extra mooi voordat je de foto deelt.

Zo is er een ‘acneknop’, waarmee je pukkeltjes op je gezicht aanwijst en ze als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Je kunt de huid van je gezicht digitaal aantrekken, je tanden witter maken en zelfs make-up toevoegen.

Download Airbrush in Google Play (gratis)

3. Hooikoortsradar

Hooikoortsradar

Met Hooikoortsradar krijg je een meerdaagse verwachting van de situatie. Daarvoor wordt de weertrend gecombineerd met de bloeikalender, waardoor je uitstekend inzicht krijgt in wanneer precies welke pollen voor overlast kunnen zorgen. In een speciaal pollenjournaal geeft een bioloog extra inzicht over wat je de komende tijd kunt verwachten.

Het ene pollenseizoen is het andere niet. Sommige lentes heb je dagelijks last van je ogen, een andere keer gaat het zo voorbij. Via de app kun je jouw klachten doorgeven én direct de gemiddelde klachtenscore van andere gebruikers zien. Zo weet je precies of je zwaarder of juist lichter getroffen wordt dan je omgeving.

Download Hooikoortsradar in Google Play (gratis)

4. Popcorn Time

Popcorn Time populair

De ontwikkelaars van Popcorn Time brengen volgende maand een grote update uit, zo hebben ze laten weten.  Versie 3.0 van de Popcorn Time-app is van de grond af opnieuw opgebouwd en voldoet aan de nieuwe richtlijnen van Android met betrekking tot design, permissies en services. Daarnaast is gefocust op het verhogen van de snelheid en het gebruiksgemak van de app. De makers voegen verder nieuwe mogelijkheden toe om films en series te ontdekken die je mogelijk interesseren.

In navolging van de desktopversie, zijn er straks ook in de Android-app nagesynchroniseerde films te zien. Te denken valt aan populaire animatiefilms voor kinderen, die ook in het Nederlands worden nagesynchroniseerd. Op welke dag de app precies wordt gelanceerd, is nog niet bekend.

Download Popcorn Time via de officiële website (gratis)

5. Snapchat

snapchat

Snapchat heeft de mogelijkheid geïntroduceerd om snaps te versturen zonder tijdslimiet. Je kunt daarnaast emoji gebruiken om te tekenen en ongewenste elementen uit je snaps weggummen.

Dankzij de laatste update voor de foto-app is het mogelijk om snaps te sturen die geen tijdslimiet hebben. Als je de limiet op oneindig zet, verschijnt je snap net zo lang op het beeld van de ontvanger tot deze zelf op het scherm tikt. Ook als je een video stuurt, kun je de limiet op oneindig zetten: in dat geval blijft je video in een loop afspelen tot hij gestopt wordt.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

6. LibreTorrent

Android torrent-apps

LibreTorrent is een torrent-app die gebaseerd is op het open-source project libtorrent. De app is meer gericht op gebruikers die tot in de puntjes controle willen over hoe hun torrent-app werkt, met specifieke opties voor stroomverbruik en netwerk. LibreTorrent is uitgevoerd in strak Material Design: hij past dus perfect tussen al je andere apps.

De privacy-opties die LibreTorrent bevat, maken de app ook geschikt voor gebruikers die dat onderwerp hoog in het vaandel hebben. Met de ingebouwde firewall kun je zelf bepalen wie je wilt tegenhouden tijdens het downloaden, terwijl de ingebouwde versleuteling er voor zorgt dat je verkeer niet zomaar afgetapt kan worden.

Download LibreTorrent in Google Play (gratis)

7. Eurovisie Songfestival 2017

Als je dit leest zit het Eurovisie Songfestival er helaas alweer op, maar via de app kun je het hele liederenfestijn opnieuw beleven. Bekijk video’s van de optreden, check de scores en droom nog even weg bij je favoriete artiesten.

De app, die gratis beschikbaar is op Android, beschikt bovendien over de teksten van alle nummers. Zo kun je wat karaoke toevoegen aan je feestje vanavond, of het onverstaanbare dialect van de Oost-Europese inzendingen proberen te ontcijferen. Ook blijf je op de hoogte over het laatste nieuws én alle informatie rondom de deelnemers. Wist je bijvoorbeeld dat Lindita de winnaar was van Albanian Idol? En dat de Spaanse inzending geïnspireerd is op Ed Sheeran?

Download de Eurovisie Songfestival 2017-app in Google Play (gratis)

8. uTorrent

Android torrent-apps

uTorrent is misschien wel het bekendste programma om torrents te downloaden op de desktop, maar er is ook een Android-versie. De app kan zowel met torrent-bestanden als magnet-linkjes overweg, en laat je kiezen welke bestanden uit een download je wel en niet binnen wilt halen. Bovendien kun je de app alleen met wifi laten werken, om niet je hele bundel er in één keer doorheen te knallen.

Er is ook een Pro-versie beschikbaar voor 2,99 euro. Die bevat geen advertenties en kan automatisch je torrents afsluiten als je accu bijna leeg is of je downloads voltooid zijn.

Download uTorrent in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu