De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 19 – 2019

Wouter Nijsen
12 mei 2019, 15:54
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 19 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de negentiende week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

1. Philips Hue

Met de Philips Hue-app bedien je jouw slimme lampen vanaf je Android-telefoon. Met een update voegt de lampenfabrikant een fijne functie toe. Met Zones bedien je verschillende lampen in meerdere kamers, of juist een deel van een kamer. Het zorgt ervoor dat je beter kan indelen welke lampen je tegelijkertijd wil bedienen. Eerder was het alleen mogelijk om kamers te bedienen, wat niet altijd handig was.

Als je Philips Hue-lampen in zowel de keuken als de woonkamer hebt, is het wel zo fijn als je deze’s avonds met één druk op de knop kan uitschakelen. Dit was voorheen alleen mogelijk als je al deze lampen als één kamer zou instellen. Zones bedien je niet alleen op ‘aan’ of ‘uit’, maar ook de felheid of kleur van meerdere lampen verander je zo in een keer.

Download de Philips Hue-app in de Play Store (gratis)

2. Cultist Simulator

De gamemakers achter het fascinerende Sunless Sea, hebben een nieuwe game in de Play Store gezet. Weer ligt er een interessant verteld verhaal klaar. Deze keer verhuld als kaartgame. Met jouw keuzes beïnvloed je het narratief.

Deze game is vooral de moeite waard als je goed schrijfwerk in games kunt waarderen, maar niet zozeer als je het van de gameplay moet hebben. Een klein nadeel is dat de game met een prijs van 6,99 euro nogal aan de dure kant is.

Download Cultist Simulator in de Play Store (6,99 euro)

3. Google Camera

Google Camera

De timelapse-modus debuteerde eerder deze week op de nieuwe Pixel 3a en Pixel 3a XL, Googles nieuwste smartphones. Oudere Pixel-toestellen krijgen de timelapse-functie via een update van de Google Camera-app. Die update (versie 6.2) wordt momenteel wereldwijd uitgerold naar de Pixel (XL), Pixel 2 (XL) en Pixel 3 (XL). Je ziet de timelapse-stand in het rooster met verschillende camera-opties.

Bij een timelapse maakt de Pixel-camera een video met slechts een paar frames per seconde. Voordat je begint met filmen, kies je hoeveel keer de video versneld moet worden. Je hebt de keuze uit 1x, 5x, 10x, 30x en 120x. Hoe hoger dit getal, hoe sneller de video afspeelt en hoe sneller hij dus af is. Een timelapse is bijvoorbeeld leuk om een zonsondergang, verbouwing of drukke snelweg in beeld te brengen.

Download Google Camera in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's