De 8 beste Android-apps in Google Play van week 2 – 2016

Wouter Nijsen
17 januari 2016, 16:00
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 2 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de  recepten-app HelloFresh, de nieuwe game The Room Three en de Google Maps-update.

De beste Android-apps van week 2

1. HelloFresh

HelloFresh

We hebben het niet zo vaak over recepten-apps op Android Planet, maar voor de nieuwe app van HelloFresh maken we graag een uitzondering. We hebben namelijk niet eerder een recepten-app gezien die zo duidelijk stap voor stap uitlegt hoe we een gerecht op tafel krijgen. Elk recept start eerst met een overzicht over de tijd, het moeilijkheidsniveau, allergenen en de dieet-informatie zoals calorieën en suikers.

Voordat je start met koken krijg je nog een overzicht van alle ingrediënten om te zien of je alles in huis hebt. Vervolgens wordt elke stap los uitgelegd. Op elk pagina is een aparte stap, met soms een foto die uitbeeldt hoe de stap er uit ziet.

2. Twyp

Twyp icon

In november 2015 werd de nieuwe bank Bunq opgericht, die het verrichten van onderlinge betalingen moest vereenvoudigen. Nu komt ING met iets soortgelijks: Twyp, een app die het betalen van kennissen en vrienden makkelijker moet maken. Twyp heeft als doel om de uitwisseling van geld tussen vrienden gemakkelijker te maken door je telefoonnummer te gebruiken. Je start door in te loggen via je eigen telefoonnummer, waarna de app op zoek gaat naar contactpersonen die ook gebruikmaken van de app.

Een transactie doen is vervolgens simpel. Allereerst stort je geld met je creditcard of vanuit je eigen bankrekening via iDeal op Twyp. ING heeft een maximum van 1000 euro aan transacties verbonden aan de app, dus meer geld kun je niet inleggen. Vervolgens selecteer je in de lijst naar welke contactpersoon je geld wilt sturen.

Download Twyp in Google Play (gratis)

3. Cyan Apps

cyan apps

Cyan Apps is simpel van opzet. Het startscherm van de app bevat een overzicht van 10 CyanogenMod-apps die je kunt downloaden van de server. Cyan Apps installeert de applicaties zonder dat je daarvoor een geroot toestel nodig hebt. Enorm handig dus als je veelgebruikte apps van CyanogenMod wilt uitproberen.

Zo kun je onder meer aan de slag met de Eleven-muziekspeler, de Camera Next-app, de Trebuchet-launcher en de fraaie Clock-widget (die tevens het weer toont). Ook kun je de achtergronden van CyanogenMod downloaden en instellen op je toestel. Voor installatie van elk onderdeel is wel vereist dat je `Onbekende Bronnen` aanvinkt bij `Instellingen > Schermvergrendeling en beveiliging`.

Download Cyan Apps (Android 5.0+) via Google Play (gratis)
Download CM Apps (Android 4.2+) via Google Play (gratis)

4. The Room Three

theroomthree-icon

The Room Three is alweer het derde deel uit de gelijknamige spelreeks op iOS en Android, maar je hoeft voorgaande delen niet per se gespeeld te hebben. De game speelt zich af op een eiland, waar je door het mysterieuze figuur The Craftman naartoe bent gestuurd om puzzels op te lossen. Terwijl je dit doet, doorloop je een verhaal, al staan de raadsels centraal.

Je puzzelt met alledaagse objecten, zoals een koffer of boek, en gebruikt je vingers om zaken te selecteren, draaien of verschuiven. De besturing is specifiek voor mobiele apparaten ontwikkeld en werkt daarom snel en vloeiend. Net als zijn voorgangers ziet The Room Three er schitterend uit, zeker wanneer je op een grote smartphone of tablet speelt.

Download The Room Three in Google Play (4,99 euro)

5. Dashlane Password Manager

dashlane-icon

LastPass, 1Password en KeePass mogen de bekendste namen zijn als het gaat om wachtwoordbeheerders, ook Dashlane Password Manager is behoorlijk populair in Google Play. De app wordt door enkele miljoenen mensen gebruikt en beschikt over een prima Android-app. Die is flink verbeterd, door de toevoeging van een verbeterd design en een veelvoud aan handige functies.

Het uiterlijk van Dashlane oogt voortaan consistenter op alle platformen. Naast de Android-versie zijn namelijk ook apps voor iOS, Windows en OS X beschikbaar. De apps ogen rustiger en de nieuwe lijst- en gridweergave bieden extra mogelijkheden. Ook ondersteunt Dashlane vijf nieuwe talen, al is de app niet in het Nederlands te gebruiken.

Download Dashlane Password Manager in Google Play (gratis)

6. Google Maps

googlemaps

Google heeft een nieuwe versie van zijn kaarten-app uitgebracht die aan aantal kleine verbeteringen introduceert en een Automodus, die je locatie en zoekgeschiedenis gebruikt om te bepalen waar je mogelijk naartoe gaat. Het idee achter de Automodus is dat je tijdens je route informatie krijgt over de reistijd en het verkeer. De suggesties hebben wat weg van de informatie die de digitale assistent Google Now biedt, maar dan voor navigatie in de auto als je al weet hoe je ergens moet komen.

De laatste update van Google Maps brengt andere verbeteringen die direct zichtbaar zijn, zoals de terugkeer van de audioknop tijdens het navigeren. Die verschijnt rechts in beeld boven het kompas en laat je de navigatiestem in- en uitschakelen of alleen de belangrijkste aanwijzingen geven.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

7. SKRWT

SKRWT

SKRWT was al een tijdje beschikbaar op iOS en is deze week ook uitgekomen voor Android. De app wordt door velen gezien als één van de beste foto-apps die zijn uitgebracht. De kracht van SKRWT zit `m vooral in de details. Met de applicatie pas je kleine onderdelen aan die je niet snel ziet, maar je foto`s wel een stuk mooier maken.

De app is vooral bekend om de mogelijkheid om het perspectief binnen kiekjes te corrigeren en laat je hiermee spelen. Wanneer je bijvoorbeeld een foto maakt van een kerk, wordt hij zo aangepast zodat het lijkt dat je er recht tegenover staat. Ook zijn er opties om de effecten van specifieke apparaten, zoals een GoPro-camera of drone, toe te passen.

Download SKRWT in Google Play (0,91 euro)

8. Facebook Mentions

Facebook Mentions

Facebook Mentions is niet bedoeld voor de doorsnee gebruikers, maar voor bijvoorbeeld acteurs, atleten en andere bekende personen die het belangrijk vinden om met hun fans en volgers in contact te komen. Zo heeft app een videofunctie waarmee een beroemdheid een livestream kan starten voor bijvoorbeeld een vraag-en-antwoord-sessie. Vergelijkbaar met Periscope dus.

Mentions geeft daarnaast (sneller) overzicht van hoe er over jou wordt gepraat op Facebook. Je ziet trending berichten en hebt de mogelijkheid om notificaties in te stellen voor als mensen die jij volgt nieuwe berichten plaatsen. Daarnaast laat Facebook Mentions gebruikers direct berichten op Instagram en Twitter delen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu