De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 2 – 2017

Wouter Nijsen
15 januari 2017, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 2 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 2

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de gif-functie van WhatsApp, de handige app Red Moon en de Z Camera-app. Lees gauw verder!

1. Automate

Automate

Met Automate maak je je Android-smartphone slimmer en kun je dagelijks veel tijd besparen. Met deze app kun je acties die je regelmatig uitvoert automatiseren, zodat ze vanzelf en zonder omkijken gebeuren. Welke acties er op welk moment worden uitgevoerd, beslis je helemaal zelf.

Dat doe je door een eigen flowchart te bouwen met één van de meer dan driehonderd blokken die in de app te vinden zijn. Automate kan acties uitvoeren op basis van je locatie, de tijd, openstaande apps, bluetooth- of nfc-apparaten die in de buurt zijn en nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je wifi uitgeschakeld wordt als je het huis verlaat, dat er ’s nachts automatisch een back-up wordt geüpload van nieuwe foto’s, of dat je een bericht krijgt als er iets in een app verandert.

Download Automate in Google Play (gratis)

2. WhatsApp

whatsapp

De nieuwste update voor WhatsApp voorziet de app van een zoekfunctie voor bewegende afbeeldingen. De functie zit verstopt onder de emoji-knop in het gespreksvenster. Druk je op die knop, dan verschijnt onderaan in beeld een grijze balk waar je kunt switchen tussen emoji en gif-afbeeldingen. Een zoekbalk laat je op zoek gaan naar afbeeldingen op basis van trefwoord. Daarnaast zie je de meest recente gif-afbeeldingen die je gebruikt hebt.

WhatsApp gebruikt de database van Giphy, één van de populairste verzamelplekken voor bewegende afbeeldingen. Op Giphy staan inmiddels miljoenen afbeeldingen, waardoor je voor elke relevante situatie wel iets kunt vinden. De update verhoogt ook de limiet voor het aantal mediabestanden dat je in één keer kunt delen. Voorheen kon je maximaal tien foto’s of video’s tegelijk versturen, nu zijn dat er dertig.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

3. Toontastic 3D

Google richt zich met Toontastic 3D vooral op kinderen, maar eigenlijk is de app geschikt voor iedereen die zijn creativiteit wil botvieren. Op speelse wijze zet je in deze app een compleet verhaal in elkaar, dat je vervolgens kan verfilmen.

Start je Toontastic 3D op, dan krijg je de keuze uit verschillende scenario’s die je helpen met het opzetten van je eigen filmpje. Dat begint bij korte films met drie scenes, maar desgewenst kun je ook een complete film opnemen van talloze scenes lang. Vervolgens selecteer je de locatie (van piratenschip tot ruimtestation) en kies je uit tal van voorgebouwde personages (yeti’s, vampieren, piloten en meer).

Download Toontastic 3D in Google Play (gratis)

4. Red Moon

Red Moon

Red Moon past een kleurenfilter toe op je scherm die de hoeveelheid blauw licht die afgegeven wordt sterk vermindert. In de app kun je zelf aanpassen in welke mate je blauw licht gefilterd wil hebben, of welke kleur rood er gebruikt moet worden. Je kunt ook kiezen of je het het filter handmatig aan wil zetten of synchroon wil laten lopen met de tijden dat de zon op komt en onder gaat.

Om het makkelijker te maken om te schakelen tussen verschillende instellingen kun je in Red Moon profielen aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld om video’s te kijken andere instellingen gebruiken dan om websites met een witte achtergrond te lezen. Via de homescreen-widget of een permanente notificatie kun je bovendien de app snel aan- en uitschakelen.

Download Red Moon in Google Play (2,39 euro)

5. Walli

De één kiest er voor een eigen foto als achtergrond in te stellen, de ander gaat voor het handjevol achtergronden dat de meeste fabrikanten meeleveren met hun smartphones. Maar wat als je iets unieks zoekt, maar niet direct de behoefte hebt om je partner, kinderen of andere familieleden pontificaal in beeld te plaatsen?

Daarom is er Walli, een app waar duizenden artiesten wereldwijd hun werk delen. Dat werk kun je vervolgens direct instellen als achtergrond. Zo kun je altijd wel een achtergrond ontdekken die past bij jouw smaak. Van kleurrijke hondentekeningen tot imposerende foto’s van het sterrenstelsel, in deze app zijn ze allemaal terug te vinden.

Download Walli in Google Play (gratis)

6. Instagram

instagram

Al meer dan 150 miljoen mensen maken dagelijks gebruik van Instagram Stories, wat voor het sociale netwerk reden genoeg is om er advertenties aan toe te voegen. Vanaf deze week doen dertig verschillende partijen mee aan het testen van deze reclames, waaronder Netflix en AirBnb. Daarna duurt het een paar weken tot ook andere adverteerders mee kunnen doen.

De Instagram Stories-reclame duikt vanzelf op als jij door je Stories aan het bladeren bent. Vooralsnog verschijnen de advertenties in twee soorten: foto’s en video’s. De fotoreclames verschijnen vijf seconden in beeld, terwijl de video’s maximaal 15 seconden duren en automatisch geluid afspelen. Gelukkig kun je beide reclames vroegtijdig afbreken door op het scherm te tikken.

Download Instagram in Google Play (gratis)

7. Z Camera

Z Camera

Met Z Camera kun je al voordat je een foto genomen hebt zien hoe een filter eruit ziet. De grote kracht van Z Camera zit ‘m in de filters en effecten die je op je foto’s kunt toepassen. Via de ingebouwde winkel kun je allerlei effecten downloaden, waaronder klassiekers zoals sepia- en zwartwiteffecten. De winkel bevat verder allerlei beauty-opties. Zo kun je make-up toepassen of je spieren beter voor de dag laten komen.

Het voordeel van Z Camera is dat je alle effecten uit de app live kunt bekijken voordat je de foto schiet. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de situatie zich perfect leent voor het effect dat je wil gebruiken. Bij het schieten van video’s kun je niet alle effecten live bekijken, doordat het om bewegend beeld gaat, maar bij foto’s kun je vrijwel alle filters en effecten bekijken, voordat je het plaatje schiet.

Download Z Camera in Google Play (gratis)

8. Sync for Reddit

Sync for Reddit

Sync for Reddit is een app voor het internetforum Reddit, met een hele reeks aan opties om je eigen ervaring in te stellen. Naast standaardfuncties als een lijst bijhouden met je favoriete subreddit is de app volledig vormgegeven volgens het Material Design. Daarnaast heeft de ontwikkelaar een nachtmodus ingebouwd, die vooral op amoled-schermen goed uit de verf komt.

Sync for Reddit werkt in het openen van onderwerpen vergelijkbaar met de officiële app. Door op een onderwerp te tikken, opent de app een kleine preview van de geplaatste link of afbeelding, met daaronder de Reddit-discussie. Als je op de preview tikt, opent de in-app-browser de bronlink. Door op een reactie te tikken krijg je contextgevoelige opties te zien, zoals up- en downvotes en het profiel van de gebruiker.

Download Sync for Reddit in Google Play (gratis)

9. Blendle

blendle

De Nederlandse startup Blendle presenteert Blendle Premium met een vernieuwde app voor Android en iOS. De app toont iedere dag een aantal artikelen die afgestemd zijn op jouw smaak uit meer dan 120 Blendle-titels. Een beetje zoals de dagelijkse Blendle-nieuwsbrief dus, maar dan voor 9,99 euro per maand en zonder dat je alle artikelen afzonderlijk aan hoeft te schaffen.

Omdat dit dagelijkse overzicht gepersonaliseerd is, ziet het aanbod er voor iedereen anders uit. Blendle richt zijn pijlen hiermee bewust op een jongere doelgroep. Volgens oprichter Alexander Klöpping zijn zij namelijk gewend aan een dergelijk gepersonaliseerd overzicht: “Jongeren zijn in grote getalen geïnteresseerd in goede journalistiek, maar willen die wel ontvangen op hún manier. Sociaal en gepersonaliseerd op basis van hun voorkeuren.”

Download Blendle in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu