De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 2 – 2018

Wouter Nijsen
14 januari 2018, 16:14
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 2 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 2

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de handige Remindee-app, Blendle Audio en een fijne antivirus-app voor Android. Lees gauw verder!

1. Remindee

Zit je de hele dag op je smartphone, dan kom je waarschijnlijk regelmatig dingen tegen die je voor later wil bewaren. Een kattenvideo om naar je partner te sturen, een lang artikel om vlak voor bedtijd te lezen, of een apparaat dat je wil kopen zodra je geld hebt. Meestal sla je zoiets op in je bladwijzers of een reminder-app. Als je echter even niet op let, is die lijst zo gevuld met honderden pagina’s.

Met Remindee is het een stuk makkelijker om alles bij te houden. Zodra je een nieuwe reminder toevoegt aan de app, koppel je daar gelijk een tijdstip aan. Vervolgens krijg je op dat gekozen tijdstip een notificatie van Remindee. Kies bijvoorbeeld voor een herinnering over een uurtje, of laat de app je pas over een jaar weer waarschuwen.

Download Remindee in Google Play (gratis)

2. Blendle

blendle

Podcasts worden steeds populairder en met de opkomst van slimme speakers als de Google Home wordt het nog makkelijker om naar nieuws te luisteren, in plaats van het te lezen. Blendle Audio komt wat dat betreft precies op tijd: de nieuws-app introduceert vandaag naar eigen zeggen ‘zijn grootste stap sinds de oprichting’. De naam vat mooi samen wat de nieuwe functie doet: het voorlezen van de interessantste artikelen van die dag.

Als je de Blendle-app opstart, tik je op ‘luister nu’ om de audiofunctie te starten. Ieder artikel wordt ingeleid met een korte samenvatting, zodat je snel kunt bepalen of het iets voor jou is. Is dat niet het geval, dan veeg je over het scherm om naar het volgende verhaal te gaan. Net zoals je een ander nummer kiest in Spotify. De functie is alleen beschikbaar voor Blendle Premium-leden, al kunnen gratis gebruikers het gratis uitproberen.

Download Blendle in de Play Store (gratis)

3. Pacer: Pedometer & Gewichtsverlies Coach

stappenteller-apps

Pacer is een fijne en minimalistische app, met toch genoeg functies. Het hoofdonderdeel in de app is het zien van je stappen. Je stelt zelf je doel in en de app houdt bij hoe ver je bent. Door naar rechts te swipen zie je jouw calorieën. In dit scherm krijg je ook de mogelijkheid om een workout te starten, bijvoorbeeld dat je van lopen naar joggen en van joggen naar rennen gaat.

Swipe je naar links, dan start je een workout waarbij je locatie via gps nauw bijgehouden wordt. De gratis versie is voldoende voor het bijhouden van je stappen. Tegen extra betaling krijg je meer coaching en data over je voortgang.

Download Pacer in Google Play (gratis)

4. Bitdefender Mobile Security

beste antivirus-apps

Met Bitdefender Mobile Security heb je een heel fijn antiviruspakket op je smartphone. De app heeft onder andere een malwarescanner en kan een pincode over je gevoelige apps plaatsen. Ook houdt de app goed in de gaten of er in je browser niets raars gebeurt. Bitdefender kan zelfs Android Wear gebruiken om je smartphone te beschermen. De app laat de smartwatch trillen als je te ver van je smartphone bent verwijderd, waarna je met een druk op je smartwatch je smartphone een luid geluid kan laten maken.

Helaas is er geen gratis versie van deze app, maar daardoor heb je ook geen last van vervelende reclame en is er voor de makers reden om de app zo up to date mogelijk te houden. Je maakt gebruik van Bitdefener voor een euro per maand. De app is ook twee weken helemaal gratis te proberen, zodat je kunt proberen of het je geld waard is.

Download Bitdefender Mobile Security in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu