De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 2 – 2019

Wouter Nijsen
13 januari 2019, 15:53
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 2 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de tweede week van 2019 hebben we vijf toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Google Podcasts

Google Podcasts heeft eindelijk ondersteuning voor Android Auto gekregen. De feature werd al eerder ontdekt, maar is nu beschikbaar in de nieuwste update van de Google-app. De interface van de Podcasts-app is vrij simpel en bestaat uit vier onderdelen: je podcasts, nieuwe afleveringen, downloads en ‘bezig’. Gebruik je de Android Auto-app op je smartphone, dan kun je Google Podcasts openen door op het knopje rechtsonder (de koptelefoon) te tikken en de app vervolgens te selecteren.

Bij het afspelen van een podcast krijg je knopjes te zien voor het afspelen van de volgende (of vorige aflevering) en je kunt met 10 seconden terug- of 30 seconden vooruitspoelen. Wil je Google Podcasts gebruiken in Android Auto, dan dien je de nieuwste bèta van de Google-app op je smartphone te installeren.

Download de bèta van de Google-app in de Play Store (gratis)

Of download Google Podcasts in de Play Store (gratis)

2. Idagio

idagio

De meeste mensen hebben genoeg aan Spotify, maar voor liefhebbers van klassieke muziek is het aanbod ietwat karig. Hier speelt de streamingdienst Idagio op in. De Spotify-concurrent focust zich op een exclusief aanbod aan klassieke muziek. Muziek wordt niet in de klassieke indeling van liedje, artiest of album gesorteerd, maar per componist, ensemble, solist of componist.

Als je dus naar een bepaald werk zoekt krijg je verschillende uitvoeringen terug om onderling te vergelijken, net zoals je in Spotify (bij sommige liedjes) zowel de studioversie als live-opname kunt luisteren. Al deze werken kun je natuurlijk aan zelfgemaakte playlists toevoegen.

Download Idagio in de Play Store (gratis)

3. Stoop

Stoop is te vergelijken met een podcast-app, maar dan voor nieuwsbrieven. Al je abonnementen zijn op een centrale plek verzameld en uitschrijven gaat snel. Daarnaast is het een handige app om interessante nieuwsbrieven te ontdekken. Tijdens het inschrijven krijg je een speciaal e-mailadres van de app. Deze gebruik je wanneer je je inschrijft voor een nieuwsbrief, zodat alle websites hun berichten naar jouw speciale Stoop-mail sturen. Je normale mailadres wordt zo niet overladen met mailings van bedrijven.

Stoop beheert al je nieuwsbrieven op een centrale plek. Niet alleen zie je zo direct hoeveel abonnementen je hebt, ook is het zo een stuk makkelijker om je gelijk uit te schrijven wanneer de nieuwsbrief niet interessant is. Dit doe je met één druk op de knop.

Download Stoop in de Play Store (gratis)

4. Flipflop Solitaire

Flipflop Solitaire zet het bekende kaartspel Patience op z’n kop met nieuwe regels. Deze regels zijn verzonnen om het spel speelbaar te maken op een verticaal smartphonescherm. Dat klinkt wellicht vreemd, maar blijkt een bijzonder geslaagde manier om dit spel nieuw leven in te blazen.

De game werd een aantal maanden geleden uitgebracht, maar is nog steeds erg leuk om te spelen. Ook voor nieuwelingen, die het kaartspelletje niet of nauwelijks kennen, is Flipflop Solitaire geschikt. De game geeft een simpele uitleg en laat je daarna aan de slag gaan.

Download Flipflop Solitaire in de Play Store (gratis)

5. Google Play Boeken

In plaats van Material Design 2, werkt Google tegenwoordig met Material Theming. Dat betekent dat het bedrijf nieuwe regels voor onder andere knoppen, kleuren en lettertypes in een thema stopt. De teams achter de verschillende Google-apps kunnen dit thema vervolgens testen en uitrollen wanneer ze willen. Nu is Google Play Boeken aan de beurt.

Net als de andere apps zorgt deze Material Theme voor witte achtergronden, een nieuw lettertype en icoontjes die enkel bestaan uit lijnen. Daarnaast zijn er ook nog wat kleine veranderingen. Zo zien de kaarten voor individuele boeken er anders uit, waardoor er meer ruimte is voor de titels en covers kleiner worden afgebeeld. De update wordt geleidelijk naar iedereen uitgerold.

Download Google Play Boeken in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu