Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!
Lees verder na de advertentie.
Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan Google Spaces, een app om Tweede Kamer-debatten met te volgen en de nieuwste Assassin’s Creed-game voor Android.
De beste Android-apps van week 20
1. Google Spaces
Google heeft de nieuwe app Spaces gelanceerd. De applicatie is bedoeld voor groepen, waar gebruikers zaken kunnen delen over bepaalde onderwerpen. De app integreert met verschillende Google-diensten, waaronder YouTube, Chrome en de algemene zoekmachine. Hierdoor is het makkelijker om artikelen, afbeeldingen en video`s over een bepaalde onderwerp te vinden, die je vervolgens kunt delen.
Wanneer iemand iets bijdraagt aan een groepsgesprek (of Space), dan zie je in een apart scherm waar anderen het over hebben. Ook is het mogelijk om eerdere artikelen, video`s, afbeeldingen of opmerkingen terug te vinden door de ingebouwde zoekfunctie te gebruiken. Gebruikers kunnen simpel en snel een nieuwe Space aanmaken en anderen vervolgens uitnodigen via een berichtje, e-mail of sociale media.
→ Download Google Spaces in Google Play (gratis)
2. Flitsmeister
Flitsmeister is een razend populaire app voor automobilisten in Nederland, omdat een enthousiaste community actief meldingen doorgeeft over flitspalen en flitsers. Deze community kan zich nu ook bezighouden met het melden van files, objecten op de weg en ongevallen. De meldingen worden doorgestuurd naar andere Flitsmeister-gebruikers, die op hun beurt hun route eventueel aan kunnen passen.
Kom je een van deze zaken tegen terwijl je in de auto zit, dan geef je deze met een druk op de `Melden` knop door. Hierdoor verandert Flitsmeister in een klap in een nog handiger hulpmiddel voor op de weg. De locatie van een flitser weten kan namelijk handig zijn, maar op tijd weten dat er ergens een file staat of dat wegwerkzaamheden roet in het eten gooien is misschien nog wel belangrijker.
→ Download Flitsmeister in Google Play (gratis)
3. Debat Direct
De Tweede Kamer wil het volgen van debatten gemakkelijker en toegankelijker maken met de nieuwe app Debat Direct. De applicatie laat gebruikers live naar de debatten kijken via een stream. In het menu vind je een overzicht van debatten die nu aan de gang zijn, op de planning staan of al zijn geweest. Naast algemene informatie wordt ook getoond welke sprekers er zijn, wat de zaalindeling is en welke stukken worden besproken.
In het hamburgermenu vind je bovenin de debatten van vandaag, met daaronder verschillende categorieën om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan financiën, recht, ruimte en infrastructuur of sociale zekerheid. Ook belangrijk is second-screen-functie. Wanneer je de optie inschakelt als je op een tv naar een debat kijkt, bepaalt de app via de microfoon van je smartphone welk gesprek je volgt.
→ Download Debat Direct in Google Play (gratis)
4. Telegram
De nieuwe versie van Telegram bevat een flinke lijst met aanpassingen, met als belangrijkste functie dat een Telegram bericht bewerken nu achteraf mogelijk is. Tot maximaal twee dagen na het versturen van het chatbericht kun je de tekst gemakkelijk aanpassen, zodat die spelfout geen doorn in het oog hoeft te blijven.
Het bewerken van een bericht is vrij simpel. Na het versturen van een chatbericht houd je het groene spraakwolkje even ingedrukt om een submenu te laten verschijnen. Vervolgens tik je op `Bewerk` om de tekst aan te passen en opnieuw te versturen. Verwacht overigens niet dat je op deze manier ongemerkt je gesprekken aan kunt passen, want onder ieder bewerkt bericht komt het woord `Bewerkt` te staan.
→ Download Telegram in Google Play (gratis)
5. Stream
Stream geeft ons een gratis voorproefje van wat muziekdienst YouTube Red ons te bieden heeft. Met deze app kun je eindelijk YouTube-muziekvideo`s bekijken, zonder dat je in de applicatie moet blijven. Wanneer je op een muziekvideo drukt, opent een pop-up-scherm met daarin de clip. Ook als je uit de Stream-app gaat, blijft de video op de voorgrond.
Druk je op het pop-up-scherm dan opent het videomenu, dat vergelijkbaar is met dat van de officiële YouTube-app. In het menu kun je de videokwaliteit aanpassen en muziek delen via jouw social mediakanalen. Onderaan de muziekclip staan suggesties voor een volgende track. Hoewel het niet mogelijk is om de video`s te downloaden, kun je deze wel in een handige afspeellijst plaatsen.
Download Stream YouTube-app in Google Play (gratis)
6. Google-toetsenbord
Versie 5.1 van het Google-toetsenbord geeft gebruikers de mogelijkheid om thema`s in te stellen, zodat je het keyboard van een opvallend kleurtje kunt voorzien. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd, vind je in de Google toetsenbord-instellingen de `Theme`-optie. Tik hierop en je krijgt verschillende kleuren, waaronder rood, blauw en roze, tot je beschikking.
Geinig is dat je ook een eigen afbeelding aan het toetsenbord kunt toevoegen. Hiervoor open je de galerij of Google Foto`s, waarna het plaatje iets wordt vervaagd en als achtergrond van het toetsenbord dient. Zo geef je het keyboard dus een persoonlijker tintje.
→ Download Google-toetsenbord 5.1 via APK Mirror (gratis)
7. Assassin’s Creed Identity
Ubisoft bracht deze week een volwaardige Assassin`s Creed-game uit voor Android. Assassin’s Creed Identity is een actie rpg, waarin je als sluipmoordenaar rondloopt in een grote wereld en vijanden zo stilletjes mogelijk afmaakt. Je hebt verschillende classes om uit te kiezen en doorloopt een verhaal tijdens de Renaissance.
Zoals een goed Assassin`s Creed-spel betaamt, heb je de volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, en kun je natuurlijk gebouwen beklimmen en over daken lopen. De game kost 4,99 euro en is beschikbaar voor Android 4.1 of hoger. Via een in-app aankoop van 1,99 euro is een extra verhaallijn beschikbaar.
Download Assassin’s Creed Identity in Google Play (4,99 euro)
8. Google Science-journal
Kinderen krijg je het snelst enthousiast voor wetenschap door ze proefjes te laten doen en Google wil dat ook bevorderen. De nieuwe app Science-journal geeft kinderen, en anderen die zich nog kind voelen, de mogelijkheid om de omgeving te bestuderen door de sensoren van een Android-toestel te gebruiken. Op deze manier kun je makkelijk experimenten opzetten en deze ook weer overzichtelijk bewaren.
De app geeft vijf mogelijkheden voor metingen. Je kunt het licht in je direct omgeving meten in lux, om bijvoorbeeld te zien hoe natuurlijk licht en kunstmatig licht verschilt. Ook kun je het geluid in je omgeving meten in decibel, om zo te kijken waar het buiten stiller is.
→ Download Science-journal in Google Play (gratis)