Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 20 – 2017

Wouter Nijsen
21 mei 2017, 15:30
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 20 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 20

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de verbeterde Flitsmeister-app, een verkeer-app van Samsung en de nieuwe functies van Telegram. Lees gauw verder!

1. Flitsmeister

Flitsmeister heeft een fijne update gekregen: vanaf nu word je op alle Nederlandse wegen gewaarschuwd voor flitsers en controles. Voorheen kon het het doorgeven van flitslocaties alleen op A- en N-wegen met hectometerpalen, maar nu worden ook wegen meegenomen waar die palen niet aanwezig zijn. Hierdoor kunnen de circa 1 miljoen gebruikers van Flitsmeister elkaar nog beter informeren.

De laatste update van de populaire flits- en file-app verbetert ook het dashboard. Zo is de optie om een route naar je werk, huis of een andere locatie versimpeld naar een zoekfunctie rechts onderin het scherm. Ook wordt je huidige locatie en het aantal Flitsmeister-gebruikers dat voor je rijdt minder prominent getoond. De wijzigingen zijn doorgevoerd om meer ruimte te scheppen voor relevantere meldingen en functies die later dit jaar volgen.

Download Flitsmeister in Google Play (gratis)

2. Samsung In-Traffic Reply

Samsung lanceert de In-Traffic Reply-app, die de verkeersveiligheid moet bevorderen. Het is een app die automatisch reageert op binnenkomende berichten tijdens het rijden. Krijg je een berichtje binnen terwijl de app actief is, dan wordt er automatisch gereageerd. Je hebt de keuze uit drie opties voor je reacties. Met de standaardreply wordt automatisch teruggestuurd dat je niet bereikbaar bent omdat je onderweg bent. De ‘fun reply’ stuurt een animatie terug, terwijl een derde optie je eigen automatische reactie laat instellen.

De app is geschikt voor alle Android-smartphones, zo heeft Samsung laten weten. Ook als je geen Galaxy S8 of een andere Samsung-smartphone hebt, kun je er dus mee aan de slag. Niet alleen sms-berichten, maar ook WhatsApp en Facebook Messenger kunnen ermee beantwoord worden. Zodra je de app hebt geïnstalleerd en geactiveerd, houdt hij je snelheid bij.

Download In-Traffic Reply in Google Play (gratis)

3. Rabo Bankieren

Rabobank-klanten hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk heeft de Bankieren-app voor Android ondersteuning voor vingerafdrukken. Gebruikers kunnen daarmee inloggen en betalingen ondertekenen. Het is opvallend dat de Rabobank de functie pas nu aan zijn Android-app toevoegt, aangezien het al een tijdje mogelijk was met de iOS-versie. Bovendien bieden andere bank-apps, zoals die van de ING, al bijna anderhalf jaar de optie om in te loggen met je vingerafdruk.

Het is even zoeken hoe je de vingerafdrukscanner in de Rabo Bankieren-app activeert. Hiervoor open je de Android-app en tik je op het knopje linksboven (met de drie streepjes). Kies voor ‘Instellingen’ en veeg vervolgens naar beneden voor de optie ‘Fingerprint instellen’. Stel daarna met schakelaartjes in waarvoor je de vingerafdrukscanner wilt gebruiken. De eerstvolgende keer dat je de app opent, kun je sneller inloggen en betalingen ondertekenen.

Download de Rabo Bankieren-app in Google Play (gratis)

4. AH Ruimte

AH Ruimtevaart

Met de AH Ruimte-app ga je op pad om de ruimte te verkennen, samen met de Nederlandse astronaut André Kuipers. Je kunt kiezen uit verschillende gebieden, waaronder onze aarde, het International Space Station en Mars. Per gebied kun je locaties vrijspelen, waar je plaatjes uit de winkel voor nodig hebt.

Onder iedere verzameling vind je twee knoppen terug. Met de scan-knop kun je nieuwe kaarten ontgrendelen, terwijl je met de Ga op Reis-knop het gebied in kwestie verkent. Hoe meer kaarten je hebt vrijgespeeld, des te verder je kunt gaan met verkennen. Door op de pijltjes in de verte te tikken, verplaats je jezelf door de omgeving, maar eigenlijk moet je eerst dingen vrijspelen voordat er echt iets te zien is.

Download AH Ruimte in Google Play (gratis)

5. Telegram

telegram

Telegram is toe aan versie 4.0. Na de update kunnen gebruikers eindelijk videoberichten naar elkaar sturen. Tik in een chat op het microfoontje en schakel vervolgens naar de cameramodus. Hierna dien je het camera-icoontje vast te houden om een videobericht op te nemen. Handig is dat filmpjes automatisch worden gecomprimeerd, zodat ze snel bij de ontvanger arriveren.

Ook is het Instant View-platform nu voor iedereen beschikbaar. Wanneer iemand een artikel met je deelt in Telegram, kan dit direct in de chat-app worden gelezen, in plaats van dat je een losse browser moet openen. Telegram maakt lichtere versies van de webpagina’s en toont alleen de tekst, afbeeldingen en video’s. Verder lanceert Telegram met versie 4.0 het zogeheten Telescope. Dit is een apart videoplatform om snel video’s met grote groepen mensen te delen.

Download Telegram in Google Play (gratis)

6. Facebook Messenger

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Facebook de keuze maakte om Messenger los te koppelen van zijn reguliere app. De afgelopen tijd is de aparte chat-app uitgebreid met diverse functies, waaronder (video)groepsgesprekken, games en Snapchat-achtige filters. Het grote aantal toevoegingen maakt Facebook Messenger veelzijdig, maar ook rommelig. De iets aangepaste interface moet daar verandering in brengen.

Het homescreen van Messenger bevat nog steeds alle bekende functies, maar tabbladen boven de inbox moeten het eenvoudiger maken om te schakelen tussen (nieuwe) berichten, actieve gebruikers waarmee je kunt chatten en groepsconversaties. De balk onderaan bevat snelkoppelingen naar Start, Oproepen, de camera, Personen en Games. Een rood bolletje bij de knoppen duidt op een nieuwe melding. Op een later moment wordt ook de nieuwe Discover-functie toegevoegd aan de balk. Hiermee kun je straks nieuwe Facebook-vrienden zoeken.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu