De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 20 – 2018

Rick van der Veer
20 mei 2018, 16:15
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 20 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 20

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend. Zo kun je onder meer aan de slag met het vernieuwde Google Nieuws en het avontuur aangaan in Lucius Demake.

1. Google Nieuws

google nieuws icon

De nieuwe Google Nieuws-app is nu te downloaden in de Play Store. De app werd tijdens I/O 2018 aangekondigd, maar had nog enkele dagen werk nodig. Het idee van de app is dat je met een oogopslag het laatste nieuws te zien krijgt, verzameld via kunstmatige intelligentie. Google Nieuws is gemaakt als compleet nieuwe app, maar wordt in de Play Store aangeboden als update voor Google Play Kiosk.

Na het openen van Nieuws, kijkt Google eerst naar de informatie die het bedrijf al over je heeft. Vervolgens word je gepresenteerd met nieuwtjes waarvan Google denkt dat jij het interessant vindt. Bij sommige nieuwsgebeurtenissen probeert Google het ‘Hele verhaal’ te geven, door verschillende online bronnen bij elkaar te verzamelen. Dat herken je door het speciale icoontje van een blauw vierkantje met een rood/gele lijn ernaast.

Download Google Nieuws in Google Play (gratis)

2. Gmail

Gmail heeft een handige feature gekregen: de zogeheten ‘nudges’. Hiermee herinnert de app je aan mailtjes die je mogelijk gemist hebt en nog op moet reageren. Je vindt de nudges onder de instellingen van je e-mailadres.

Als een mailtje een paar dagen onbeantwoord blijft, kiest Gmail ervoor je een melding hiervan te sturen. De functie wordt automatisch naar iedereen uitgerold, dus je hoeft er geen update voor te downloaden. In de instellingen kun je aangeven wat voor soort ‘nudge’ je wil ontvangen: mails die je moet beantwoorden, of verzonden berichten die je mogelijk moet opvolgen.

Download Gmail in Google Play (gratis)

3. Buienalarm

Buienalarm werkt precies zoals de naam doet vermoeden. De app waarschuwt voor naderende hoosbuien in jouw omgeving, zodat je weet of je op pad kunt gaan of beter nog even kunt wachten en een paraplu nodig hebt. Buienalarm werkt in Nederland, België en in delen van Duitsland en toont een kaartje waarop je ziet hoe de buien zich ontwikkelen.

Naast je huidige locatie kun je ook andere gebieden instellen; ideaal als je altijd wilt weten hoe de weersituatie thuis en op je werk is. Ook handig is de widget die je op je homescreen kunt plaatsen. Buienalarm is wat ons betreft de ideale app om een nat pak te voorkomen.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

4. Lucius Demake

beste Android-apps

Lucius Demake is een point-and-click-game, waarin je de zesjarige Lucius bestuurt. Hij ontdekt op zijn zesde dat hij bovennatuurlijke gaven heeft. Deze satanische krachten dwingen Lucius ertoe om de mensen om hem heen om te leggen, door gevaarlijke ongelukken in scène te zetten. Het is dan ook aan jou om Lucius hiermee te helpen.

Normaal gesproken kost de game 2,99 euro, maar tijdelijk kun je ‘m voor 0,99 euro downloaden. Vooral als je spellen uit de jaren ’80 mist zul je Lucius Demake waarderen, dankzij het beperkte kleurenpalet en pixelachtige karakters.

Download Lucius Demake in Google Play (0,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu