Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 20 – 2019

Wouter Nijsen
19 mei 2019, 15:46
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 20 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In week 20 van 2019 hebben we drie toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

1. Google Keep

Google Keep-update

Onze favoriete notitie-app wordt een stukje donkerder. Google Keep krijgt namelijk een donkere modus. Dat betekent dat de spierwitte app donkere kleuren krijgt als je daarvoor kiest. Deze keer wordt de app niet in het zwart gehuld, maar in donkere grijstinten.

Google updatet de afgelopen maanden al zijn apps met een donkere modus. Dat is niet alleen omdat donkere kleuren beter voor je ogen zijn in slechte lichtomstandigheden. Met een oled-scherm bespaar je namelijk ook nog eens op de accu van je smartphone. De update wordt geleidelijk uitgerold, waardoor het eventjes kan duren voordat je de donkere modus ziet.

Download Google Keep in de Play Store (gratis)

2. Digitox: Digital Wellbeing

Digitox alternatief voor digitaal welzijn

De app Digitox is een alternatief voor Googles Digitaal Welzijn en wil je afhelpen van je ‘nomofobie’. Dit is de angst om het zonder mobiel bereik te moeten doen. Het tovert daarvoor een hele serie aan statistieken over jouw smartphonegebruik tevoorschijn. De app laat de gebruikstijd over een periode zien en kun je dat onderverdelen in gebruikstijd per app. Ook laat het zien hoe vaak je jouw toestel ontgrendelt en hoelang je scherm aan staat.

Door zo je dagelijkse gewoontes in beeld te brengen, hoopt Digitox je bewust te maken van je gebruik. Een toffe feature in Digitox is het feit dat het verschillende apps kunt categoriseren. Zo kun je dus ook in één oogopslag zien hoeveel tijd je bijvoorbeeld besteedt aan sociale media, terwijl daar wellicht meerdere apps onder vallen.

Download Digitox: Digital Wellbeing in de Play Store (gratis)

3. Poly Island

Poly Island is een rustgevende game, die een kleurboek combineert met een puzzelspel. Onderin het scherm krijg je stukjes voorgeschoteld en elk stukje past maar in één vakje van de puzzel. Door de stukjes te slepen vorm je vanzelf een figuur. Soms kun je dat figuur op je eigen virtuele eilandje plaatsen.

De game heeft kalme muziek en geeft je ook de opties om je kunstwerken via bijvoorbeeld Instagram te delen. Poly Island is gratis te spelen, maar heeft wel verschillende in-app aankopen.

Download Poly Island in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu