De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 21 – 2016

Wouter Nijsen
29 mei 2016, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 21 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de update voor Snapseed, de toffe nieuwe game Mekorama en CyanogenMod-browser Gello.

De beste Android-apps van week 21

1. Notifly

notifly

Er staan enorm veel apps in Google Play waarmee je het notificatiesysteem van Android kunt aanpassen. Notifly is er eentje die bijzonder fijn werkt en bovendien veel populaire apps ondersteunt. Denk hierbij aan WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger, Hangouts en Twitter.

Ontvangen berichten verschijnen als bubbels aan de zijkant van het scherm. Tik hierop en je krijgt het bericht te zien, met daaronder een regel om direct een reactie te typen en versturen. Handig is dat je de bubbel zelf een plek kunt geven, om te voorkomen dat ze verkeerd in beeld staan. Vooral fijn is dat je kunt reageren zonder de app te hoeven openen.

Download Notifly in Google Play (gratis)

2. Snapseed

snapseed

Bij Android Planet zijn we fan van Snapseed. De app zit vol met handige functies en laat je ook mooie foto`s maken wanneer de camera van je Android-toestel niet zo goed is. Ook bij  andere Android-gebruikers is Snapseed enorm populair, wat vooral komt door de vele opties die je hebt en de fijne interface. Bovendien ondersteunt de app RAW-bestanden en kun je elke wijziging die je doet weer terugdraaien.

Met de laatste update wordt de fotobewerking-app nog beter. In versie 2.5 is het onder meer mogelijk om in één keer de wijzingen van een vorige foto bij een nieuw kiekje door te voeren. Dit is handig wanneer je meerdere foto`s op dezelfde manier bewerkt, omdat ze bijvoorbeeld met dezelfde belichting zijn geschoten.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

3. Gello

gello

Gello is gebaseerd op Chromium, het opensourceproject waar ook de officiële Chrome-browser op is gebaseerd. Vorig jaar werd de browser al getoond, toen Cyanogen druk bezig was om alle Google-diensten uit Android te verwijderen en te vervangen met eigen alternatieven. Gello beschikt over een aantal handige functies. Denk aan het opslaan van webpagina`s voor offline gebruik, een nachtmodus, een ingebouwde ad-blocker (nog niet aanwezig) en de mogelijkheid om meerdere zoekmachines te gebruiken.

De immersieve modus toont pagina`s in volledig scherm, zodat je niet wordt afgeleid door interface-elementen. Verder wordt de kleur van de statusbalk – net als bij Chrome – aangepast aan de website, waardoor de browser mooi kleurt met de rest van de interface.

Via  deze pagina kun je al een versie van Gello als apk-bestand downloaden en installeren. In ons tip-artikel over apk-bestanden installeren vind je instructies. CyanogenMod-lid Joey Rizzoli laat weten dat op deze pagina elke week nieuw bestand wordt geüpload.

4. Spotify

spotify-icon

Als meerdere mensen in je gezin naar Spotify willen luisteren, is dat vanaf deze week een stuk goedkoper geworden. Voortaan betaal je slechts 14,99 euro per maand voor een Spotify familie-abonnement voor zes personen. De actie van Spotify is opvallend, omdat het om een flinke prijsdaling gaat. Eerder was je namelijk 30 euro per maand kwijt aan een zogenaamd Premium for Family-abonnement.

De prijs lijkt bovendien niet zomaar uit de lucht gegrepen, omdat Apple Music als grote concurrent ook een familie-abonnement heeft van 14,99 per maand. Het voordeel van een Spotify familie-abonnement is dat je als gebruiker gewoon je Premium-account houdt, zodat ieder voor zich afspeellijsten kan maken en naar muziek kan luisteren. Je kunt het familie-abonnement via de app aanschaffen.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

5. Mekorama

mekorama-icon

Mekorama is een nieuwe puzzelgame die duidelijk heeft gekeken naar Monument Valley. Dit zie je vooral aan de manier waarop de game wordt gepresenteerd en de besturing. Je bent een robotje dat in elk level van punt A naar B moet komen. Hierbij speel je met de omgevingen, door platformen te verschuiven en telkens goed te kijken hoe het level nou in elkaar steekt.

Fijn is dat je Mekorama op je gemak kunt spelen, zonder dat je wordt lastig gevallen door vijanden of een timer. Per level kun je verder kaarten behalen en je voortgang met anderen delen. Mekorama is gratis te downloaden, maar tof is dat je zelf kunt bepalen wat je betaalt voor de volledig game. Je betaalt minimaal 1 euro en maximaal 32 euro.

Download Mekorama in Google Play (gratis)

6. WRIO Keyboard

wrio-icon

De makers van WRIO Keyboard (Write It Once) beloven dat je met deze toetsenbord-app veel sneller kunt typen. Door de toetsen als een soort honingraat te tonen, moeten gebruikers 20 tot 70 procent sneller typen. Een statiebalk ontbreekt; daarvoor gebruik je de twee zwarte knopje in het midden. De backspace-knop is vervangen door een swipe naar links.

Zoals een goede toetsenbord-app betaamt krijg je verschillende thema`s om het keyboard te personaliseren en kun je met meer dan 1000 emoji je berichten opfleuren. WRIO Keyboard kost 2,99 euro en is via onderstaande link te downloaden.

Download WRIO Keyboard in Google Play (2,99 euro)

7. AmpMe

ampme

AmpMe is een interessante app die  sinds de release in oktober niet stilgezeten. Door de laatste updates zijn er meerdere muziekdiensten die de applicatie ondersteunt, waaronder je lokale opslaggeheugen. Met de nieuwe YouTube-ondersteuning heb je in één keer miljoenen extra content om te luisteren.

Wanneer je ervoor kiest om YouTube-video`s af te spelen met de app, toont de app een speciale afspeellijst gebaseerd op genres. Ook is er een aparte zoekfunctie aanwezig om zelf door de gehele database van YouTube te bladeren. Ook niet muziek-gerelateerde content is dus eindelijk af te spelen met de applicatie.

Download AmpMe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu