De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 21 – 2017

Wouter Nijsen
28 mei 2017, 19:30
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 21 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 21

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de geinige game Magikarp Jump, de launcher van Android O en een handige nieuwe feature van 1Password. Lees gauw verder!

1. Magikarp Jump

Fans van Pokémon zijn waarschijnlijk wel bekend met Magikarp. Het watermonster is één van de zwakste Pokémon, die pas echt waardevol is als hij evolueert naar Gyarados. Magikarp heeft nauwelijks aanvallen en heeft zelfs al moeite met zwemmen. Toch heeft The Pokemon Company besluiten de vis zijn eigen game te geven, die vanaf nu voor Android beschikbaar is.

In de game moet je jouw monster zo hoog mogelijk laten springen. Dat doe je door hem uitgebreid te trainen en hem regelmatig te voeren. Je behandelt Magikarp daarmee in feite als een Tamagotchi, die sterker wordt als je er meer liefde en aandacht aan geeft. Het uiteindelijke doel: de League Champion worden door het allerhoogst van alle Magikarps te springen. Van je beste tussentijdse scores worden automatisch screenshots gemaakt, zodat je tegen je vrienden kunt opscheppen over de resultaten.

Download Magikarp Jump in Google Play (gratis)

2. 1Password

1password android

Het afschermen van die informatie wordt alleen steeds lastiger. Niet alleen omdat kwaadwillenden constant wachtwoorden proberen te kraken, maar ook omdat overheden wereldwijd steeds meer informatie over je willen vergaren. Verschillende landen eisen sinds kort dat je bij een grensovergang toegang verleent tot je mobiele telefoon. Andere landen, zoals de VS, zijn soortgelijke wetgeving aan het opstellen of eisen inzicht in je activiteit op social media.

Met de nieuwe 1Password Travel Mode is die informatie een stuk beter afgeschermd. Je kunt bij elk wachtwoord of stukje gevoelige informatie aangeven of het ‘Safe for Travel’ is. Vlak voor je op reis gaat, activeer je de reismodus. Alle gegevens worden dan volledig van je toestel verwijderd, tot je de modus weer uitschakelt. Je activeert en deactiveert de reismodus via de website van 1Password; in de app is op geen enkele wijze te zien of de modus wel of niet ingeschakeld staat.

Download 1Password in Google Play (gratis)

3. Pixel-launcher van Android O

Ruim voor de release van Android O is de officiële launcher online verschenen, die standaard wordt meegeleverd op Pixel– en Nexus-toestellen. De homescreenvervanger is ook beschikbaar voor je eigen telefoon, mits je beschikt over Android 6.0.1 (Marshmallow) of hoger. De launcher werd door een gebruiker op het XDA Developer-forum gedeeld.

Voordat je het bestand installeert, moet je ervoor zorgen dat je toestel apps van buiten de Play Store kan installeren. Dit check door naar ‘Instellingen > Beveiliging’ te gaan en op het schakelaartje achter ‘Apps van onbekende bronnen’ te tikken. Installeer de launcher vervolgens door ‘m aan te tikken in het notificatiescherm. De Pixel-launcher van Android O kenmerkt zich door de app-drawer die je activeert door van onderen naar boven te vegen, en de Google-balk bovenin om de Assistant op te roepen.

Download het apk-bestand van de Pixel-launcher (gratis)

4. Klocki

Klocki is een eenvoudig spel, zonder diepe verhaallijn of andere complexe elementen. Het enige wat je nodig hebt om te winnen is enig ruimtelijk inzicht, want de figuren die je moet bestieren zijn niet altijd helemaal vlak. Om te spelen tik je op twee verschillende vakjes, waarna ze van plek wisselen. Zo moet je het patroon compleet zien te krijgen. Bij latere levels wordt het wat lastiger, want dan worden de tegels die je moet wisselen zwart.

Door te gissen kun je zo snel uitzoeken welk tegeltje waar moet, want als er eentje goed ligt, verdwijnt het zwarte vakje en zie je de inhoud. Klocki is niet gericht op de fervente gamer die alles op alles zet om te winnen. Op de achtergrond klinkt namelijk heerlijk kalmerende muziek, en de ontwikkelaar van het spel nodigt je dan ook uit om op je gemak door de levels heen te spelen.

Download Klocki in Google Play (0,99 euro)

5. Nova Launcher

nova launcher

Nova Launcher, de populaire homescreenvervanger voor Android, is van een Android O-feature voorzien. De zogeheten ‘notification dots’ zijn namelijk toegevoegd. Wanneer je een berichtje in WhatsApp of een andere melding ontvangt, dan toont de Nova Launcher een bolletje bij het app-icoontje. Hierdoor kun je vlot checken welke meldingen je hebt ontvangen.

De kleur van de bolletjes passen zich aan aan het app-icoontje, zodat je ze goed kunt zien. In de instellingen kun je een aantal zaken aanpassen, zoals de grootte en de plek van de bolletjes. Handig!

Download Nova Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu