Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 21 – 2019

Wouter Nijsen
26 mei 2019, 15:42
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in de Play Store van week 21 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In week 21 van 2019 hebben we een aantal toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

1. Google Lens

De nieuwste Google Lens-versie maakt de beeldherkenningsdienst veel slimmer. De update integreert Lens in Google Maps, en dat is heel logisch. Maps heeft namelijk een schat aan informatie over restaurants, menukaarten en recensies van gasten. Met Lens kun je nu je camera richten op de menukaart, waarna de app vertelt wat de populairste gerechten zijn. Twijfel je nog? Lens kan je ook foto’s en reviews van individuele gerechten voorschotelen.

Na het dineren hoopt Google Lens nog eens te kunnen helpen. Als je het bonnetje scant, rekent de app uit hoeveel geld je moet bijleggen voor een fooi van vijf, tien of twintig procent. Als je Lens duidelijk maakt wie wat gegeten en gedronken heeft, splitst hij het totaalbedrag op. Zo kun je sneller een Tikkie versturen.

Download Google Lens in de Play Store (gratis)

2. Steam Chat

Na de Steam Link-app maakt ook de Steam Chat-app zijn opwachting in de Play Store. De Steam Chat-app brengt de uitgebreide chatfunctie van de desktopversie van Steam naar je Android-smartphone. In de app vind je jouw vriendenlijst en start je een chat door simpelweg een andere gebruiker aan te tikken.

Je ziet in één oogopslag ziet wie er online is en/of bereid om een gezamenlijk potje te gamen. Daarnaast deel je vrienden gemakkelijk in, door middel van favorieten en categorieën. Ook de meldingen die je krijgt van de chat zijn te personaliseren. Pas de soort melding die je krijgt aan per vriend, groepsgesprek of chatkanaal.

Download Steam Chat in de Play Store (gratis)

3. Spotify

Spotify Family Spotify icoon

Spotify-gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar de populaire muziek-app heeft heeft eindelijk een eigen slaapstand gekregen. Met een slaapstand zet je een timer aan zodra je in bed ligt. Is de tijd afgelopen, dan stopt de muziek en slaap jij hopelijk.

Een slaaptimer is een standaard onderdeel van audio-apps, maar op een andere manier heeft Spotify er lang mee gewacht. Veel mensen luisteren naar podcasts of rustige muziek om in slaap te vallen, maar dan wil je niet later weer wakker worden als er plots een nieuw nummer of een andere podcast begint. Lees in onze tip hoe je de Spotify-slaapstand gebruikt.

Download Steam Chat in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu