De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 22 – 2016

Wouter Nijsen
5 juni 2016, 16:00
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 22 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de update voor de  NPO-app, de  nieuwe camera-app Footej Camera en het vernieuwde Google Keep.

De beste Android-apps van week 22

1. Stitch & Share

stitch share

Eerder bespraken we op Android Planet de app Screenshot Join, die op een vergelijkbare manier werkt. Stitch & Share biedt echter meer opties en is wat ons betreft fijner in gebruik. De applicatie laat je meerdere screenshots samenvoegen tot één afbeelding, wat bijvoorbeeld handig is als je iemand een WhatsApp-gesprek wilt laten lezen, maar geen zin hebt om veel screenshots achter elkaar te versturen.

Stitch & Share staat al een tijdje in de Play Store en werkt enorm goed. Wanneer je de app opent, dien je een aantal screenshots te kiezen om samen te voegen. Met het plus-icoontje kun je achteraf nog een aantal screenshots toevoegen. Het resultaat is een grotere afbeelding, waarmee je een heel WhatsApp-gesprek in één keer kunt doorsturen.

Download Stitch & Share Google Play (gratis)

2. Google Keep

googlekeep-icon

Googles notitie-app Keep heeft een flinke update gekregen. De eerste vernieuwing van Google Keep is dat de app voortaan voorvertoningen van opgeslagen linkjes toont. Sla je vaak url`s op zodat je ze later kunt bekijken, dan vind je onderaan een kleine preview met de titel van het artikel, een foto en de url van de website zelf. Daarnaast helpt Google Keep je nu bij het opstellen van een boodschappenlijstje. Wanneer je een nieuwe boodschap aan het lijstje toevoegt, vult Keep automatisch het woord aan.

Tot slot is de webversie van Google Keep van een Material Design-sausje voorzien. Hierdoor lijkt de applicatie meer op Inbox, de e-mail-app van Google. Aan de bovenkant vind je een fraaie gele balk met daarin een zoekbalk en een aantal opties.

→  Download Google Keep in de Play Store  (gratis)

3. Microsoft Office

Word

Als je ergens naar op zoek bent ga je naar Google, deze regel zit inmiddels zo bij ons ingebakken dat het bijna een gewoonte is. Microsoft hoopt met Microsoft Office Uitleg een alternatief te bieden, zodat je de Office-app niet meer hoeft te verlaten. De nieuwe Uitleg-functie is zowel toegevoegd aan Microsoft Office Word, Excel en PowerPoint, maar zit wel redelijk goed verstopt.

Je opent de functie door op de knop met de letter `A` en het pennetje te tikken, waarna je op het lichtknopje drukt om Uitleg op te starten. Op tablets is het door de grotere schermen wat gemakkelijker, omdat het lamp-icoon gewoon in de rechterbovenhoek te vinden is. In het scherm dat hier verschijnt, kun je invullen wat je niet snapt of naar welke specifieke functie je op zoek bent.

Download Microsoft Office in de Play Store (gratis)

4. Footej Camera

Footej Camera

Vaak zijn de camera-apps van Android-apparaten niet heel overzichtelijk. Met Footej Camera krijgt jouw toestel de beschikking over een simpele interface met toffe features. Wanneer je Footej Camera toegang geeft tot je bestanden en camera, zie je dat de applicatie een eigen menu met zich meebrengt. Rechtsboven vind je de keuzeknop, waar je kunt kiezen om een foto of video te schieten of de galerij bekijkt.

In het hoofdscherm van Footej Camera zie je buiten het camerabeeld ook de sluittijd en ISO-waarde. Wanneer je op de drie bolletjes onderin drukt, verschijnt een overzichtelijk mini-scherm. Hierin kun je de cameramodus, belichting, timer en grid aanpassen. Bij het schieten van een foto kun je zelf de focus en belichting bepalen.

→  Download Footej Camera in de Play Store (gratis)

5. NPO

npo app

Versie 3.1.0 van de NPO-app staat nu in de Play Store en voegt ondersteuning voor de Chromecast Audio toe. Wanneer je de app met de Chromecast Audio verbindt, kun je geluid doorsturen naar de speakers die op de gadget zijn aangesloten. Handig als je graag naar de radio luistert en bijvoorbeeld de speakers in de huiskamer wil gebruiken. Ondersteuning voor de reguliere Chromecast was er al een tijdje.

Naast NPO Chromecast Audio-ondersteuning zijn er meer vernieuwingen in de app te vinden. Zo is de videospeler onder handen genomen, waardoor hij voortaan fijner werkt. Ook de weergave van fragmenten, die je onder elke video vindt, is aangepast en ziet er overzichtelijker uit. Tot slot werkt de NPO-app beter doordat er verschillende bugs zijn opgelost.

→  Download de NPO-app in de Play Store  (gratis)

6. Hangouts

hangouts-icon

Google heeft versie 10.0 van Hangouts beschikbaar gemaakt. Deze versie maakt vooral het delen van bestanden met je favoriete contacten een stuk gemakkelijker. Bij het delen van een bestand verschijnt er nu een handig scherm in beeld, waar bovenin direct je meest gebruikte contactpersonen staan. Grote kans dat je hier ook het bestand naar wilde versturen.

Daarnaast werd in de code van versie 10 ontdekt dat we in de nabije toekomst ook mensen aan groepsgesprekken kunnen toevoegen via een url. Door een link voor een groep aan te maken, hoef je deze alleen maar naar iemand te sturen om hem of haar aan het gesprek toe te voegen.

Download Google Hangouts in de Play Store (gratis)

7. Belgian Red Devils

Belgian Red Devils

Nog maar een paar dagen en het EK 2016 in Frankrijk barst los. Het zal voor de meeste fans in Nederland even wennen zijn, want we zijn er voor het eerst in 32 jaar niet bij. Een groot deel van de Oranje-supporters zoekt zijn heil daarom bij de zuiderburen. Gelukkig maakt de Belgische voetbalbond het volgen van de Rode Duivels zeer toegankelijk met de officiële Belgian Red Devils-app.

In de app vind je alle informatie over het team dat in Frankrijk moet gaan schitteren. In het hoofdmenu staat het meest recente nieuws en kun je stemmen op de `Devil of the Match`. Het hamburgermenu links toont onder andere een overzicht van belangrijke speeldata en een link naar het Snapchat-account. Deze wordt iedere dag voorzien van nieuwe content.

Download de Belgian Red Devils-app in de Play Store (gratis)

8. Outlook

outlook

Na afgelopen april al een Android Wear-app uit te brengen, heeft Microsoft deze week  een watchface voor Outlook gemaakt. Met deze watchface hoef je niet meer de aparte app te openen om Outlook te gebruiken, maar staan je e-mails en agendapunten gewoon direct onder de tijd aangegeven. Ruim vijftig procent van het scherm is gereserveerd voor berichten van Outlook.

In de praktijk staan de agendapunten van de komende twaalf uur direct in beeld, met daaronder hoeveel e-mails je hebt ontvangen sinds de laatste keer dat je op je smartphone gekeken hebt. Heb je geen agendapunten in de komende twaalf uur, dan laat de watchface zien van wie je recentelijk een e-mail hebt gekregen.

Download Microsoft Outlook in Google Play (gratis)

9. ABN AMRO Mobiel Bankieren

ABN AMro e.dentifier

Iedere Nederlandse bank voert mobiel betalen op een andere manier uit. De e.dentifier van ABN Amro is veilig, maar niet altijd praktisch. Een update voor de Mobiel Bankieren-app laat je daarom nu zonder de e.dentifier iDeal-betalingen uitvoeren. Erg handig, want dit betekent dat je geen los apparaatje meer met je mee hoeft te nemen om snel (een kleiner bedrag) via iDeal te betalen  met  je smartphone.

De app stuurt je nog wel steeds een verificatie-code voordat je een betaling af kunt ronden. Deze kun je echter gewoon op je smartphone invoeren.

Download ABN Amro Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu