De 5 beste Android-apps in Google Play van week 22 – 2017

Wouter Nijsen
4 juni 2017, 15:30
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 22 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 22

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met twee handige apps voor WhatsApp, de toffe game Old Man’s Journey en het vernieuwde Skype. Lees gauw verder!

1. SendAnyFile

SendAnyFile laat je ieder type bestand versturen naar je WhatsApp-contacten. Normaal gesproken laat de app maar een beperkt aantal bestandsformaten toe, waaronder documenten, foto’s en filmpjes. SendAnyFile gebruikt deze feature om bestanden te ‘vermommen’ als document, waarna WhatsApp ze probleemloos verstuurt.

Het versturen van een bestand is heel simpel. Je opent het Delen-menu in WhatsApp voor documenten, waarna je in de zijbalk voor ‘SendAnyFile’ kiest. Vervolgens tik je in de bestandsverkenner op je bestand, en SendAnyFile doet de rest. Je kunt ook vanuit een andere app via ‘Delen’ een bestand naar SendAnyFile sturen, die vervolgens vraagt waar je je omgezette bestand mee wilt verzenden. Dit werkt dus ook met bijvoorbeeld Telegram of Facebook Messenger.

Download SendAnyFile in Google Play (gratis)

2. SoundAssistant

Standaard kun je op de meeste smartphones slechts het volume harder of zachter zetten, maar SoundAssistant voegt een wereld aan nieuwe opties toe. Zo kun je na het installeren van de app het volume voor verschillende applicaties aanpassen. Ook kun je het volume van Spotify lekker hard zetten, terwijl het geluid van de game die je speelt omlaag wordt geschroefd.

Daarmee kun je het volume aanpassen op basis van het moment van de dag. Kies er bijvoorbeeld voor om de trilstand te activeren op de uren dat je werkt, of om ‘s avonds thuis op de bank het volume automatisch wat harder te zetten. Je kunt zelf zoveel mogelijk scenario’s instellen als je maar wilt. Deze zijn helaas wel allemaal gebaseerd op tijd; een scenario op basis van je locatie instellen, is niet mogelijk.

Download SoundAssistant in Google Play (gratis)

3. Siftr Magic Cleaner

Het is natuurlijk leuk om via WhatsApp grappige plaatjes en memes met elkaar te delen, maar ze vullen al gauw je galerij op. Er is een simpele manier om de afbeeldingen snel te verwijderen. De app Siftr Magic Cleaner scant al je WhatsApp-afbeeldingen en vist ongewenste plaatjes er tussenuit.

In de app-instellingen kun je mappen kiezen die niet worden meegenomen in de analyse. Handig als je een verzameling memes of screenshots hebt die je wil bewaren. Ook kun je hier aanvinken dat de app al je foto’s naloopt, dus niet alleen die van berichten-apps.

Download Siftr Magic Cleaner in Google Play (gratis)

4. Old Man’s Journey

beste android-games mei 2017

Old Man’s Journey stond al een tijdje op onze radar en het resultaat stelt niet teleur. Deze game vertelt het verhaal van een oude man die zijn comfortabele leven verlaat om op pad te gaan. Het is aan de speler om hem bij deze reis te helpen. De man kan namelijk alleen verder lopen als de paden in de wereld elkaar raken. Door het land te verschuiven creëer je een pad.

Zie het als een soort puzzels die steeds complexer worden door nieuwe elementen. Toch wordt het nooit echt moeilijk en gaat de game voornamelijk om de prachtige reis van de man in de waanzinnig mooi gemaakte wereld. Old Man’s Journey is wel met twee uur uit te spelen, waarna er weinig reden is om terug te gaan.

Download Old Man’s Journey in Google Play (5,49 euro)

Lees ook: de beste Android-games van afgelopen maand

5. Skype

De Skype-app wordt van een flinke makeover voorzien, want de app gaat meer lijken op apps als Snapchat en WhatsApp. Skype krijgt namelijk drie nieuwe onderdelen: find, chat en capture. Met Find kunnen gebruikers zoeken door gesprekken, maar ook door afbeeldingen of extensies. De video- en reguliere gesprekken die je normaal voert, vind je in het Chat-onderdeel.

De nieuwe Highlights-functie doet denken aan Snapchat, aangezien hij op ongeveer dezelfde manier werkt als de Stories. Gebruikers kunnen foto’s en video’s maken, die anderen vervolgens snel achter elkaar kunnen checken. De vernieuwde Skype-app wordt op dit moment uitgerold, dus het kan even duren voordat je de update binnen krijgt.

Download Skype in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu