De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 22 – 2018

Wouter Nijsen
3 juni 2018, 16:21
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 22 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 22

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend. We bespreken onder meer een sarcastische weer-app en handige update voor de Netflix-app. Lees gauw verder!

1. Plex

De mediacenterdienst Plex heeft een update gekregen.Voortaan kun je ook je favoriete podcasts via de app luisteren. Zodra je op enkele programma’s bent geabonneerd, gaat Plex je automatisch aanbevelingen doen voor podcasts die je mogelijk interessant vindt. Ook kun je zelf op zoek gaan naar nieuwe shows via de Ontdekken-knop.

Daarnaast kun je zelf de indeling van je thuisscherm bepalen. Wanneer je bij het openen van de app bijvoorbeeld direct de meest recent toegevoegde films wil zien, kun je dit aangeven. Je kunt secties uit verschillende mediaservers door elkaar gebruiken, indien je dat fijn vindt.

Download Plex in Google Play (gratis)

2. Carrot Weather

Virtuele assistenten behoren vriendelijke, behulpzame robots te zijn die je assisteren bij je dagelijkse werkzaamheden. Daar doet Carrot Weather echter niet aan mee. Carrot, de virtuele assistent in deze weer-app, zit namelijk vol grappige oneliners die aansluiten op de weersverwachting. Vaak is Carrot lekker chagrijnig, maar er valt genoeg te lachen. De app was er al geruime tijd voor iOS, maar nu ook voor Android.

Zelfs als je vooral op zoek bent naar de beste weersvoorspellingen is Carrot Weather nog een goede keuze. De app heeft namelijk alles wat je van een weer-app zou verwachten, zoals de vooruitzichten van uur tot uur en satellietbeelden. De basisversie van Carrot Weather is gratis en beschikt over alle belangrijkste functies.

Download Carrot Weather in Google Play (gratis)

3. My Child Lebensborn

Als je iets wil leren van een game, dan is My Child Lebensborn een goede optie. In deze game voed je een kind op dat het niet makkelijk heeft. Het is namelijk een Lebensborn-kind. Het Lebensborn-programma moest er in de tijd van de Tweede Wereldoorlog voor zorgen dat er meer mensen met een Arisch uiterlijk op de aarde rond zouden lopen.

Door hoe mensen nu naar nazi’s kijken, zou er bijna vergeten worden dat deze Lebensborn-kinderen niets kunnen doen hoe en met welke reden ze zijn verwekt. Deze game wil laten zien dat de oorlog ook na het einde nog slachtoffers maakt.

Download My Child Lebensborn in Google Play (2,99 euro)

4. Netflix

De Android-app van Netflix wordt door miljoenen mensen gebruikt, maar een belangrijk onderdeel van de applicatie werkte lange tijd niet zo lekker. De videospeler oogde verouderd en presenteerde de verschillende opties op een warrige manier, doordat alle knopjes in hoeken werden gedrukt. Daar komt nu verandering in.

Een belangrijke verbetering is dat de afspeelknop voortaan in het midden van het scherm zit, met aan de linker- en rechterkant de knopjes om tien seconden vooruit of terug te spoelen. Daarnaast vind je onderaan de opties om te bladeren in alle afleveringen van een serie, de audio of ondertiteling aan te passen en een knop om direct naar de volgende aflevering te gaan.

Download Netflix in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu