De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 22 – 2019

Wouter Nijsen
2 juni 2019, 15:49
2 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 22 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In week 22 van 2019 hebben we een aantal toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. KIDS

Deze korte film/game is zo weer voorbij, want na een kwartier tot een half uur heb je KIDS uitgespeeld. Toch is het meer dan de moeite waard, want dit is iets wat je nog nooit eerder hebt gezien.

In het spelletje laat je wezentjes vallen in gaten, door kanalen glijden en elkaar vinden. Het is een game over menigtes en hoe we elkaar beïnvloeden. Kort maar krachtig. De game koop je via onderstaande link voor 2,69 euro.

Download KIDS in de Play Store (2,69 euro)

2. Google Maps

beste android-apps 2017

De Google Maps-app op je Android-telefoon toont voortaan ook snelheidslimieten, waardoor je precies weet hoe hard je op een bepaalde weg mag rijden. Eerder werden flitspalen aan de populaire navigatie-app toegevoegd. De snelheidslimiet wordt linksonder aangegeven, zodat je per weg precies weet hoe hard je mag rijden.

Google lijkt de snelheidslimieten vanaf afstand uit te rollen, waardoor je de app niet hoeft te updaten. Toch is het belangrijk om altijd de nieuwste versie van de navigatie-app te draaien, zodat je zeker weet dat je geen features misloopt. Via onderstaande link check je of er een update voor je klaarstaat.

Download Google Maps in de Play Store (gratis)

3. SoundHound

Shazam-concurrent Soundhound heeft zijn app uitgebreid met een nieuw onderdeel. Voortaan kun je ook zoeken tussen miljoenen nummers op basis van de songtekst. Ben je niet meer in de buurt van waar het onbekende nummer wordt afgespeeld?

Als je de tekst (deels) nog weet, kun je zo alsnog dat ene liedje vinden. Voer simpelweg een zin of fragment in of maak een geluidsopname. Soundhound schotelt je vervolgens alle mogelijke nummers voor. Daarnaast toont de app in dit nieuwe tabblad een overzicht van de songteksten van populaire nummers over de hele wereld of per genre.

Download SoundHound in de Play Store (gratis)

4. Google Duo

De belangrijkste feature van de Google Duo-update is de optie om groepsgesprekken te voeren. Dit kan met maximaal acht personen tegelijk, door in de app de personen te selecteren met wie je een gesprek wil voeren. Ook nieuw is de databesparingsmodus, waarmee Google Duo ervoor zorgt dat er minder MB’s worden verbruikt als je via je mobiele internetverbinding videobelt. Dit doet de app door de videokwaliteit omlaag te schroeven.

Tot slot is het voortaan mogelijk om persoonlijke videoboodschappen om te opnemen voor specifieke personen. Dat is handig wanneer je niet de tijd hebt om een volledig videobelgesprek te voeren, of als de ander niet opneemt. Leuk is dat je videoboodschappen kunt opfleuren met tekst, emoji en kleine tekeningen op het scherm.

Download Google Duo in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu