De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 23 – 2016

Wouter Nijsen
12 juni 2016, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 23 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de  nieuwe Twitter-app Flamingo, de update voor foto-app VSCO en de toffe nieuwe game Heroes of Loot 2.

De beste Android-apps van week 23

1. Flamingo

flamingo

Flamingo is ontwikkeld door Sam Ruston, die ook de populaire weer-app Weather Timeline maakte. Net als deze app maakt Flamingo uitstekend gebruik van Material Design, wat zich kenmerkt door de blauwe balk bovenin, vloeiende animaties en de ronde actieknop rechtsonder. Tof is dat je het uiterlijk van Flamingo helemaal kunt aanpassen. Er zijn 12 thema`s en meer dan 30 verschillende kleuren om uit te kiezen.

Ook diverse interface-elementen zijn aan te passen. Zo kun je de tabbladen aan de bovenkant, waar je de tijdlijn, mentions en berichten vindt, naar de onderkant verplaatsen en de volgorde aanpassen. Heb je liever geen tabbladen, dan kun je ook gewoon door de verschillende onderdelen swipen. Ook wat functionaliteit betreft zit het wel goed met Flamingo.

Download Flamingo in Google Play (1,09 euro)

2. Slack

slack

Het populaire Slack voegt in een update een in-app-browser toe en meer opties om je belangrijkste berichten te lezen. Zo wordt het werken in een team een stukje prettiger. Met een in-app-browser worden links niet in Chrome, maar gewoon  binnen Slack geopend. Ook is het voortaan mogelijk om de ongelezen berichten uit de kanalen die je een ster hebt gegeven, samen te voegen.

Daarnaast zijn het vooral kleine toevoegingen aan de app en ook zijn er foutjes gladgestreken. Zo kon het nog wel eens voorkomen dat een kanaal als ongelezen werd aangegeven als je er via een notificatie in kwam. Dit is nu niet meer het geval. Maakt je team gebruik van een betaalde versie van Slack, dan is het nu tevens mogelijk om tot vijftien mensen toe te voegen aan een lopend audiogesprek.

Download Slack in Google Play (gratis)

3. VSCO

vsco

Het compleet vernieuwde VSCO is onderweg, en brengt nogal wat nieuwe functies met zich mee. Zo is het complete design op de schop gegaan, wat best even wennen is voor doorgewinterde gebruikers. Dit nieuwe ontwerp zul je voornamelijk met gebaren besturen, aangezien er geen traditioneel menu meer te vinden is. Een wereldbolletje gebruik je om tussen twee schermen te schakelen, zodat je gemakkelijk wisselt tussen de camera en zoekfunctie.

Het daadwerkelijk bewerken van je foto`s blijft overigens nog steeds grotendeels hetzelfde, al is ook hiervan de interface aangepast. Zo staan er allerlei filters tot je beschikking en kun je achteraf ook het contrast en de scherpte wijzigen. Na afloop deel je het plaatje gemakkelijk op sociale netwerken als Facebook en Twitter.

Download VSCO in Google Play (gratis)

4. Twitter

twitter icoon

De officiële Twitter-app voor Android krijgt een nieuw design, waarmee navigeren door de verschillende onderdelen van de app weer een stukje makkelijker is. Niet alleen is de bovenbalk anders ingevuld en de onderbalk verdwenen, maar je kunt nu ook het scherm swipen om te navigeren binnen het menu. In de vorige versie van de app stond er in de bovenbalk een Twitter-logo waarmee je weer naar de bovenkant van je tijdlijn kon schieten.

Deze knoppen worden nu omgeruild voor thuis, momenten, meldingen en persoonlijke berichten. Je hoeft niet meer helemaal met je vinger naar de bovenkant van het scherm om deze knoppen te gebruiken, want je kunt dus ook gewoon naar links en rechts swipen. Swipe je vanuit home naar naar rechts , dan komt het menu tevoorschijn.

Download Twitter in Google Play (gratis)

5. UEFA EURO  2016 Official

ek 2016 apps

Zonder de officiële EK 2016-app van de UEFA is dit lijstje  natuurlijk niet compleet. In deze applicatie vind je alles wat je moet weten over het Europees Kampioenschap. Zo is het complete wedstrijdschema en info over de poule- en knock-out-fase aanwezig, word je voorzien van al het EK-nieuws en kun je volledige selecties bekijken en analyseren.

Je kunt ervoor kiezen om je favoriete ploeg en spelers te volgen via de app. Door pushnotificaties aan te zetten ben je altijd op de hoogte als er gescoord wordt of ander belangrijk nieuws is. Kortom, een onmisbare app als je up-to-date wilt blijven over al het EK-geweld.

Download UEFA Euro 2016 Official in Google Play  (gratis)

6. NS Reisplanner Xtra

ns reisplanner treinkaartjes

In versie 4.4 van NS Reisplanner Xtra voor Android kun je via de routeplanner een kaartje bestellen. Vul eerst je vertrek- en aankomstpunt in. De reisplanner toont daarna een overzicht van alle beschikbare trajecten die je kunt pakken. Wanneer je op de meest geschikte route drukt, verschijnt in het reisadvies het aantal overstappen, de tussenstops en het tarief.

Naast het kopje `Alle tarieven` vind je de nieuwe feature waar je een kaartje kunt kopen. Selecteer of je een enkele reis of retourkaartje wilt bestellen en druk op `OK`. Je wordt nu doorgestuurd naar het webadres van de NS. Hier zie je dat de informatie over de NS Reisplanner treinkaartjes keurig voor je ingevuld staat. Vul je persoonlijke gegevens in en betaal het kaartje.

Download NS Reisplanner Xtra  in Google Play (gratis)

7. Heroes of Loot 2

heroesofloot2-icon

Veel mobiele games zijn snel op te pakken en bieden niet veel uitdaging, maar dit is  bij het nieuwe Heroes of Loot 2 compleet anders. De game is namelijk roguelike, wat betekent dat wanneer je dood gaat, je ook echt af bent en helemaal opnieuw moet beginnen. Dat is in het begin frusterend, maar maakt het spelletje wel lekker uitdagend.

Vooral tof aan Heroes of Loot 2 is de grafische stijl. Met de pixelige graphics en felle kleuren ziet het spel er goed uit, maar ook is het leuk om te spelen. Van bovenaf zie je je personage, die je moet besturen om ongedeerd de levels door te komen, terwijl je onderweg vijanden moet verslaan en beloningen oppikt.

Download Heroes of Loot 2  in Google Play (2,39 euro)

8. Picnic

picnic

Picnic is niet de eerste supermarkt waarmee via je smartphone boodschappen kunt doen. Dit kan bijvoorbeeld ook al met de apps van Jumbo en Albert Heijn. Picnic is echter een opvallende optie, want de supermarkt bestaat alleen maar als app en niet als fysieke winkel. Je kunt dus niet door de schuifdeuren stappen, een mandje pakken en langs de schappen struinen, maar enkel swipen en je boodschappen in een digitaal mandje werpen.

Boodschappen doen in de app is natuurlijk wel direct een stuk minder overzichtelijk dan het echte werk. De app-winkel is onderverdeeld in nieuwe producten, acties en alle overige boodschappen in categorieën zoals Groente & Fruit, Snoep & Snacks en Diepvries. Elke categorie heeft weer een serie aan subcategorieën. Lees meer in ons uitgebreide artikel over de Picnic supermarkt.

Download Picnic in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu